fredag 28 oktober 2016

Vägg

Det är en vägg emellan läkaren och patienten.

Gråt

Satt i ett läkarmöte, det var en pärs. Han drog ur mig allt. Tagit bort cipralex. Fick haldolspruta.Missade boendestödjaren. Har gråtit. Är så ledsen,...

Möte

Jag sov lite med sömnapparaten. Nu tvättar jag. Jag har möte hos psyk vid lunchtid, Ska klä mig fint tills dess.

Cellprov

Mitt prolaktinvärde är för högt. Jag måste gå och lämna cellprov på mödravårdscentralen. Jag har en ofarlig cysta i livmodern.Annars är jag frisk. Tänderna är lite skeva. Annars är jag frisk.  Jag har inte cancer.  

torsdag 27 oktober 2016

En bra film

Jag var och såg en jättebra film. Ska komma ner i varv. Vila.

Köpt halva sverige

Jag slutade röka den andra decmember 2015. Snart har det gått ett år. Lungorna håller på att återhämta sig, Jag har lagat tänderna för 50 000  ungefär och hämtat ut haldolsprutor som är dyra. Jag har köpt halva Sverige.

Min död

Du är död då finns du inte mer. Min död är mycket långt borta. Då har jag regisserats ut ur det hära.

Dietisten

Var hos dietisten vägde mig på deras våg den visade 162 kg. Jag var plötsligt 171 cm lång, Jag har krympt på längden. Tänderna är bättre. Jag borstar dom så ofta jag kan. Det finns så mycket kunskap som jag inte har någon aning om. Jag är med i grupper om psykisk ohälsa på Facebook och försöker peppa folk.

Det bästa

Eh jag är lite trött, Det bästa med att bo där jag bor är att det är tyst och lugnt,

Det betyder något

Det betyder något. Trollen härjar, Anonyma människor. Det var en hemlös man som frågade mig om pengar. Jag hade inte en krona på mig. Men det hade jag inte. Det betyder något. Jag vet att jag är stark.

Universitetet

Jag känner lite nervös och orolig, Man pluggar på universitetet för att hon är inte ful. Mans world Bold girl.

Läkaren

Det kommer alltid finnas något att göra. det kallas för erfarenheter. Jag har utbildning men vill göra något annat. Avslöja inga hemligheter om folk. Det vet jag. Medicinen funkar ju inte. Haldol och cipralex. Kände mig kränkt av läkaren när han började fråga ut mig om jag hade några vänner.

Kuverten

Min släkt har löst sina ekonomiska problem. Öppna kuverten. Det kommer alltid finnas något att göra. Jag var och tränade, Det var skönt.

Ta inte ditt liv

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<begåvningen var det jag fick sen var allt annat förjävligt. Det är ett riktigt helvete. Man ska inte ta livet av sig.

Trött

Jag är lite trött och spänd. Jag har svårt att sova.

Avundsjuk

Jag är lite stökig av mig. Messy. Det är inget att vara avundsjuk på. Jag vill ha ett jobb.

Trött

Ja. Jag är lite trött. Alla har olika uppfostran. Jag fick en hård uppfostran. Dem tycker inte om mig. Rätt och fel finns inte. Jag vill inte förstöra nåns jävla liv. alla är bra på en miljard saker. Jag vill inte förstöra nåns jävla liv. Polisen kommer komma och hämta mig. Vad är det med Sverige och pengar. Jag får konstigare och konstigare mail. Jag vill inte förstöra nåns jävla liv. Genom att vara såhär jävla tjock har jag lärt mig om människors förakt.

onsdag 26 oktober 2016

Halvkasst

Jag mår lite halvkasst. Jag har ätit en massa- Väger 163 kg. Jag vill komma i form.

Känna

Känner mig lite spänd och orolig. Ska försöka vila upp mig lite hemma. Jag vet bara att jag är stark.

Promenad

Jag gick ut på en promenad. Jag ska göra nåt annat inte sätta mig på tvären. Jag är lite spänd och nervös. Vill bara vara hemma och vila.

Väv

Det är fint ljus, ute. Ekomomi är en väv. Du måste sköta den.

Tidigt

Vaknade tidigt. Gick till konsum och tog ett varv i tunnelbanan. Känner mig rastlös och orolig i kroppen.. Ska bada och vila.

Tyst

Det är lugnt och tyst där jag bor. Det är skönt. Jag ska ta ut några ackord på gitarr och skriva en låt och posta den på youtube.Men fösrt ska jag göra en cover. Jag kan spela gitarr. Piano nej.

Yxa

Jag kan inte sova, Försöker vänja mig av med den här jävla medicinen. Du får ingen hjälp av samhället. Så ska man banta och träna. Jag har ätit jättemycket idag. Väger 162 kg. Om  jävlarna närmar sig kommer jag att sparka skiten ur dom med en jävla yxa. .

tisdag 25 oktober 2016

Bio

Jag gick på bio och såg en film som jag redan hade sett. Jag gick ut. Fick pengarna tillbaka. Återkommer en annan dag.

Kroppen

Jag känner mig lite orolig och spänd i kroppen. Jag  har på teven i bakgrunden. De pratar danska. Jag förstår inte. Varför är det bara matlagningsprogram på tv? Har folk inget liv? Eller? Sitta hemma och kolla på när nån rör i en sås. Lite tråkig som jobbar. Rätt och fel finns inte. Jag är iallafall generös med idéer. Jag har en flaw men det har väl alla.

Lampa

Lagade min lampa på Söder. Sen gick jag hem. Nu ska jag äta pizza, Sen bada.

Bra

Mår ganska bra. Jag var ute och gick, Köpte ett mål på burger king och hörlurar. Jag är en riktig konsumtionsmänniska. Försöker vila och ta det lugnt och lata mig. Jag lyssnar på musik och sprayar med parfym. Skönt att bara vara hemma.

Tvättstugan

Jag kom ner i tvättstugan och där stod en kvinna med en massa tvätt. Hon ville ha min hjälp och jag försökte hjälpa henne. Jag ska inte sätta mig på tvären. När jag är ledsen brukar folk säga att dom tycker om mig.

Kredit

Jag ska aldrig mer handla på kredit. Det finns ingen gratislunch. Jag har lärt mig av mina misstag. Jag tror på ett första intryck. Du har rätt han är så.

Hösten

Är hemma. Det regnar. Jag gick till Konsum och handlade frukost. Ska tvätta och ta det lugnt idag. Sov iallafall ett par timmar. Jag gillar hösten. Det är en  vacker årstid.

måndag 24 oktober 2016

Hatsite

Flashback är en jävla hatsite. Vad var det nu jag skulle säga? Det finns så jävla mycket ondska i världen. Jag lever.

Ekonomi

Ska man uttrycka sig måste man känna sig fri. Jag,,,, får inte ihop en tanke. Gör man en sån här grej så möter man på ett jävla motstånd. Grunden med ekonomi är att om du köper blir den glad tar du blir den arg.

Matchning

Sov iallafall ett par timmar. Det är så skönt att det är lugnt och tyst här där jag bor. Om höstarna är det såhär ho man sitter inne och kurar med en kopp te. Jag är glad över att jag fick skuldsanering som sagt. Ett tips när man mår dåligt är att alltid öppna kuverten så att man har koll på läget. Svara på alla undersökningar. Det ar en tindermatchning som frågade om jag var man. Vad var det för en jävla människa? Varför matchade han om han inte var intresserad från början. Konstiga människor,

söndag 23 oktober 2016

Nekad

Det är som sagt inget att vara avundsjuk på. Jag är skuldsatt, fet och har trasiga tänder och sömnapné. Men jag är glad att jag fick skuldsanering iallafall. Jag gick i en fälla som höll på att kosta mig livet.

Jag känner mig uppvarvad och försöker tänka över vad jag säger till folk. Jag vill inte vara elak. Jag tänker på den gången när jag blev nekad att handla på systemet. Jag skrek idiot och blev utslängd av av vakten. Förlåt. Man får acceptera att man blir nekad.

Regn

Det regnar. Jag har tagit ett bad. Nu sitter jag här framför datorn i baddräkt. Det är lite stökigt hemma. Jag har svårt att koncentrera mig. Jag skulle vilja kunna läsa tidningen från pärm till pärm. Men jag kan inte. Hemtjänsten. What goes around comes around.

Fyrverkeripjäsen

Jag tycker om henne hon fyrverkeripjäsen. Det är nåt i kommunikationen som funkar.

Årstider

Sov med sömnapparaten. Jag är uppvarvad.. Försöker ta det lugnt. Läste iallafall första sidan på DN. Jag vägde 163.4 i morse. Sömnapparaten funkar. Inflammationen i ögat har gått ner, Jag undviker sjukhus så gott det går.

Jag gillar hösten. Jag är i fas med årstiden.

lördag 22 oktober 2016

Ost

Gastric bypass är gratis i Sverige. Jag var nära på att bli operererad men hoppade av i sista stund. Jag tror inte att det skulle vara så bra om jag gjorde ett sådant ingrepp. Jag kommer ju ändå alltid vara tjock. För det skulle vara såhär. Sjukdomen har satt sina spår i min kropp. Jag försöker komma i form. Jag gillar att röra på mig. Jag tränar på löpbandet. Nu väger jag 165.2. Min svaghet är ost.

Ekonomi

Jag börjar tröttna på mina intressen. Ska skaffa mig nya. Det här med ekonomi är intressant. En uteliggare eller hemlös kan ha fem  miljoner i dödsboet. Mina pengar tar alltid slut. Det spelar ingen roll om jag skulle tjänat 5 miljoner i månaden. De skulle ändå alltid ta slut. Jag har planterat i ekonomi och skördar frukten av det.

Tänder

Kom från bröllopet. Det var jättefint och jag är glad för min systers skull. Men jag pallade inte med att folk höll tal och jag försökte dricka lite men blev alltmer rastlös. åkte hem. Undrar om jag ska åka in på sjukhus med mitt inflammerade öga. MIn far läkaren lös i det med ficklampa.Inflammationen har gått ner. Jag hatar sjukhus. Skulle aldrig vilja jobba som läkare, Hur pallar folk med alla jobbiga patienter?

Jag ska sova med sömnapparaten i natt. Jag vill inte få en stroke. Annars så är jag frisk. Jag ha lagat tänderna för hur mycket pengar som helst. Jag vill inte byta ut dom mot faketänder. Jag borstar tänderna och sköljer och använder tabletter mot tandlossningsjukdomen. Jag har en väldigt skicklig tandläkare som har fixat till tänderna. Ett tag såg de helt skeva ut.

fredag 21 oktober 2016

Ledsen

Var på läkarmötet i morse. Det var en pärs. De märkte att jag ar uppvarvad. Benen skakade. Vi skulle sänka cipralex till 5 milligram kom vi överens om. Jag skulle vilja ha ett jobb. Jag trivs inte med att vara sjukpensionär redan vid 36 års ålder. Jag ska försöka mig på någon sysselsättning igen. Jag trivdes inte på studio it. Jag är ju utbildad fotograf men jag har inte jobbat som det. Alla älskar bild. Därför är youtube så populärt. Men de hade ju photoshop och studio men jag blev aldrig nöjd med bilderna jag tog där. Sen fick jag cisordinol som jag blev helt sänkt av. Jag har gråtit idag. Mycket. Jag är så ledsen och jag har räknat ut att jag aldrig kommer bli glad. Men jag tänker inte ge upp.

Balans

Jag har blivit vän med sömnapparaten. Jag sover med den. Jag botade min förkylning med Kan jang. Jag fick hårfärg i ögat. Så det har blivit lite inlammerat. Försökte badda det med ljummet vatten och det blev lite bättre. Tror inte jag behöver uppsöka sjukhus. Skomakarens barn har trasiga skor. 

Jag har möte med läkare idag vid lunchtid. Ska ladda upp inför det. Gå långa promenader. Vägde 163 kg imorse.Tror att nyckeln till min viktnedgång är helt enkelt att jag slutar äta snabbmat. Kör på slowfood taktiken. 

Men jag kan bli så hungrig att jag känner att jag vill ta livet av mig. Mina lungor håller fortfarande på att återhämta sig från rökning i 21 års tid. Jag körde cold turkey metoden och det funkade. Men jag kan inte ta ett bloss för då är jag fast igen. Jag kan gå förbi folk som röker utan att bli sugen. Svagheten är när jag blir full. Får ta det lugnt på lördag. 

Annars är allt bra. Tänkte läsa tidningen i lugn och ro, 

torsdag 20 oktober 2016

hemma

Gjort fint i fönstret. 

trädet.

Straffet för att man rökt från 1994-2015 är att tänderna blir skeva. 

Detaljer

Lade mig till sängs klockan nio igår kväll. Det bästa med att bo där jag bor är att det är så lugnt och tyst och att man har nära till sjön. Där brukar jag gå ofta. Trivs bäst att promenera själv. Boendestödjarna brukar gå ut med mig men då måste man vara trevlig och prata. Inte alltid man orkar det.

Jag gick upp tidigt och tränade på gymmet sen var jag hos gynekologen. Jag har kvar cystan men den är tydligen ofarlig. Annars såg det tydligen fint ut därnere. Så det var ju bra. Jag har en hormonrubbning med för mycket testosteron. Det är därför jag har hårväxt i ansiktet. Men jag försöker hålla efter med att raka bort håret. Egentligen ska man väl vaxa. Men jag rakar mig. Så nu har ni fått lite intima detaljer om mig.

Tänderna är snyggare och jag borstar så ofta jag kommer åt. Jag mår bra av att ta hand om mig själv.

Nu är det bröllop på lördag och jag laddar upp som fan inför det. Är jätteglad för Lindas skull att hon fick en familj,

onsdag 19 oktober 2016

Bra låt


Vågen

Vågen stannade på 166 kg i morse. Jag var uppe i 168 kg för två veckor sen. Jag är enligt skatteverket 172 cm lång, Jag brukar säga att jag är 173 cm för det var jag när jag slutade växa. Det är den där sista centimetern som är viktig för mig. Vi säger att jag är 173 cm lång - You do the math om du vill räkna ut mitt bmi.

Uppdatering kl 12:39

Vågen visar plötsligt 163 kilo. Ska väga mig hos dietisten. Litar mer på sjukhusvågen. Jag åt nyttigt och tränade på förmiddagen. Sov dåligt i natt. Jag har inte vant mig vid mig andningsapparaten. Men jag vill ju inte få en stroke. Jag ska bli bättre på att samarbeta med vården.

tisdag 18 oktober 2016

Pensionen har kommit!

Steg upp klockan 06:30. Propavanen fungerade. Jag sov. Jag har lite svårt att varva ner på kvällarna. Jag älskar kaffe. Dricker nog för mycket av den drycken. Annars har jag haft fullt upp nu på morgonen. Jag tvättade själv i tvättstugan. När jag precis kom ut från psyket hade jag LPT i öppenvård så hade jag hemtjänst 3 dagar i veckan. Nu har jag hemtjänst varannan vecka. Så kommer folk och städar hos mig. Det är mest invandrarkvinnor. Känner att det blir lite kulturkrock. En intellektuell medelklasskvinna och hon iranskan eller vad hon var kanske är högskoleutbildad tandläkare vad vet jag. Jag skulle vilja att samma kom så att man kunde lära känna dem lite bättre. Nu blir det fort in, städa, inte prata och ut.

Jag känner att jag mäktar med mer och mer. Jag gick och storhandlade på Lidl och det blev så tungt och mycket att jag var tvungen att ta taxi hem. Det gick på en hundralapp med taxi kurir. En gång råkade jag ta en sån friåkare när jag hade varit och festat på Berns och då blev det dyrt. Så det misstaget gör jag aldrig om. Sen gick jag och klippte mig i Farsta. Jag har inte klippt mig på ett år. Men nu är jag fin till bröllopet på lördag. Jag köpte lite smågrejer jag ska spara kvittona. Lidl kostade 800 kr men då fick jag med mig mycket så att jag kan frysa in. Jag har gått ner i vikt. Jag ska äta mat jag tycker om fast i små portioner. Nu på eftermiddagen ska jag färga håret. Jag mår bra. Jag ska vila lite.

Jo juste. Det var det här med min sömnapné som jag har fått med övervikten. Jag har den där andningsapparaten i garderoben och jag ska börja använda den. Jag snarkar så in i vassen mycket. Tur att jag inte har en partner. Stackars den i så fall.

Köpte ljung på torget. Så här ser jag ut i nya klippningen. De tog bara topparna. Jag sparar så jag ser ut so m unskinnyshero, 

måndag 17 oktober 2016

Lugn

Dagens bild

Gillar den här klänningen. Men den är lite trasig. 

Singel

Jag bröt mot min nollkronoriveckan utmaning. Igår köpte jag en stol för 150 på Shpock. För den jag hade var helt äcklig och utsliten. Sen när jag var vid filmhuset köpte jag en macka och en korv med bröd lite senare. Jag åkte ända till Fruängen för att hämta stolen. Fick ta den på tunnelbanan. Men det gick bra. Jag har gjort upp budget för november. Det ska gå ihop. Jag har budgeterat 2000 kr för mat så då kan jag inte äta ute eller köpa massa smågrejer på seven eleven och pressbyrån. Jag ska gå och klippa mig också. Det kostar 300 kronor men jag har inte klippt mig på ett år. Jag måste klippa topparna.

Jag mår mycket bättre. Jag ska gå och träna idag också. Jag hade gått ner i morse när jag ställde mig på vågen. Jag ska hämta ut skorna  också som jag ska ha på bröllopet.

Igår var jag på Macbeth av Roman Polanski och den var mäktig. Jag hängde inte med så bra i dialogen. Det var på shakespearengelska men det behövdes inte för det var fantastiska  bilder. Jag trivs bättre med att bo själv, Man behöver inte ta hänsyn till någon.

söndag 16 oktober 2016

Dagens outfit

Överdel: HM. Byxor Authentic denim. Byxorna sitter inte så bra och inte överdelen heller. Jag tog denna selfie med selfiestick. Tidsinställd bild. 

Budget

Dag fem på min nollkronors vecka. Jag vaknade vid 07 och var pigg som en mört. Städade hemma och lyssnade på musik och skrev. Slängde sopor och var på internet. Tänkte först åka till till Filmhuset men på Slussen insåg jag att jag skulle komma försent. Då var klockan 13:40. Så jag ändrade mina planer och gick till Filmstaden Söder och bytte in en biocheck jag hade mot en biljett till Jag älskar dig-en skilsmässokomedi. Komedi tänkte jag. Vad kul, Jag ville skratta. Men  jag gjorde inte det. Däremot skrattade den övriga publiken ofta och högt. Tyckte filmen var lite smetig och sökte billiga poänger. Publikfrieri. Slutet var ju bara för mycket. Tummen ner.

Sen gick jag hem till min pappa. Systrarna var där och fixade med bordsplacering. Jag spillde kaffe på golvet och pappa blev arg. Vi bråkade och skrek åt varandra. Sen blev vi vänner. Pappa bjöd mig på Kinamat. Vi beställde fyra små rätter. Det var trevligt att äta med min pappa. Jag älskar honom. Han är den enda föräldern jag har i livet.

Vid 19 åkte jag hem och jag letade efter en fåtölj på Blocket. Jag ska slänga den blå soffan jag har. Den är sliten och skräpig. Jag vill ha en smidig fåtölj som ändå har stor sittdel så jag får plats med mitt feta arsle. Jag ska även ta bort högtalarna och förstärkaren. Har väldigt mycket smink som står överallt. Ska rensa bland det.

Nu blev jag ju bjuden på god mat. Men jag kände inte att jag saknade något annat. Jag röker inte, dricker måttligt och tar inga droger. Jag bor billigt och det finns billiga affärer att handla i. Som Lidl t ex. Jag har budgeterat för 2000 kr för mat i månaden. Jag får ut strax under 10 000 kronor i månaden och betalar 3200 kr i månaden för boende. Man klarar sig på lite pengar. Som sjukpensionär har man mycket tid. Det är ett pris jag har fått betala för den tiden.

Jag mår bra nu. Förföljelsemanin är borta. Rösterna hör jag inte heller längre.

lördag 15 oktober 2016

Dagens outfit

Tights: Asos Överdel: Vackra kurviga kvinna shop. 

Icke konsument

Dag 4 i min 0 kronor i veckan utmaning. Jag gick till min psykmottagning och fick min spruta. Behandlaren var sjuk så jag kunde inte träffa henne. Jag tog tunnelbanan till St: Eriksplan  och gick Torsgatan neråt till Bonniers Konsthall. Där var det en grupputställning som hette Insomnia. Den hade som tema vakenhet och sömn. Det var en väldigt häftig upplevelse. Jag gillade Kate Coopers datoranimerade kvinnor som hade porer i huden t ex samtidigt som det var perfekt smala och vältränade och vackra. Sen var det två sängar i en stor sal som hade kritor under sig. Man kunde sova över i sängarna så åkte sängarna sakta runt i rummet och målade streck i golvet. Det var en annan konstnär Leif Eggren som hade tagit bilder på Freuds soffa och en bildserie när en ramlade ur en säng. Det var intressant. Utställningen är det fri entré till. Den är uppe till den 22 januari. Åt matsäck i Vasaparken. Det var godare än såna där mackor man får på café. Jag åkte hemma och grejade lite hemma och gjorde mat och sen åkte jag in till stan igen till Playhouse theater och gick på ett publik genomdrag av pjäsen Tala är silver. Det handlade om folk som åkte till ett yogaställe eller retreatcenter. Det var 6 skådisar på scenen samtidigt så det var mycket spel att hålla koll på. Det var kul. Jag köpte ingen cola zero som jag gjorde förra gången jag var där. Jag känner att jag inte behöver spendera mycket. Den här upplevelsen har givit mig bättre självförtroende. Jag är värd så mycket mer än att bara vara en konsument.

I


fredag 14 oktober 2016

Konsumtion

Det går framåt

Dag 3 i min 0 kronor i veckan utmaning. Jag vaknade vid 07 och åt frukost. Fixade lite hemma och gick iväg och tränade och sen gick jag hem och åt lunch. Var hemma till 17: 30. Lyssnade på musik och ordnade hemma. Sen åkte jag in till stan och gick på teater Giljotin. Helan och Halvan, nice mess, Jag hade betalat i förväg så det räknas inte. Sen på kvällen var jag hemma hos pappa.  Jag saknade att köpa lite mjölk och sånt men annars så saknade jag inget. Man klarar sig gott på att inte göra av med pengar. Det finns saker att göra om man använder sin fantasi. Gratisutställningar man har säkert om man letar  något gammalt häfte nånstans på nån kupong man kan använda. Att gå ut och gå och röra på sig kostar inget. Jag känner mig befriad från konsumtionens bojor. Jag var en konsumtionsslav förut men nu inser jag mitt sanna värde.

Jag mår mycket bättre. Är mycket gladare överlag. Tror att kombinationen Haldol och Cipralex är bra för just mig. Cisordinol blev jag bara jävligt slö av. Sen att jag börjat motionera gör susen. Jag orkar bara gå snabbt en halvtimme i taget och då blir jag helt svettig och flåsar. Men jag ska öka på kanske om ett par veckor kanske jag orkar gå i 45 minuter. Sen ska jag införa lite styrketräning. Det går framåt. Jag gör saker och sover inte på dagarna. Sen var det det här med kosten som jag måste jobba på. Jag äter alldeles för mycket. Tror jag får i mig runt 5000 kalorier om dagen i snitt. Jag ska ligga på 3000 kalorier om dagen. Har tid hos dietist så att vi kanske kan diskutera hur jag ska göra. Men jag har ju egentligen svaret själv.

torsdag 13 oktober 2016

Dagens bild

Gillar att ha svart. Vad överexponerad och vit min arm blev. Jag väger på bilden 165 kg och är 173 cm lång. 

Dag två noll kronor om dagen

Igår var andra dagen på min 0 kronor om dagen utmaning. Jag gick två promenader på en halvtimme vardera och så tog jag bussen till Etnografiska musèet och gick på gratis utställning. Det var intressant. Det var föremål från urfolk från delar över hela världen. Efter det åt jag morot och drack vatten utanför musèet och tog en promenad genom Ambassadstaden. Sen på kvällen använde jag en biocheck och gick och såg Blair witch. Det var en skräckfilm som en fortsättning på Blair Witch project. Den var inte så bra. Inte alls läskig. Blev lite besviken faktiskt. Det går att leva på 0 kronor om man har mat. Klart jag saknade lite att ha cola och popcorn på bion men det ska jag ju inte äta av hälsoskäl heller. Man  är inte enbart en konsument i samhällets ögon. Man har ett värde bortom det. Idag ska jag gå på teater på kvällen och däremellan ska jag träna och fixa lite hemma.

Jag mår bra. Just nu står jag på Haldolinjektioner varannan vecka och Cipralex 10 mg. Jag tror jag ska boka tid med en husläkare. Jag har ingen permanent än men jag ska ringa Capio och se till att jag får en husläkare som kan hålla koll på min hälsa. Ta blodprover och kolla blodtryck och sånt. I min tio åriga kontakt med psykvården har jag prövat de mesta läkemedel som finns bland neuroleptika och psykofarmaka. Litium gick jag på i 10 år och fick kraftiga skakningar av den. Jag kände att jag var i en bubbla. Jag kände ingenting. Varken glädje eller sorg.


onsdag 12 oktober 2016

Om lite av allt

Vaknade tidigt idag, redan vid halv sju. Igår var ingen bra dag ur matsynpunkt. Det var som ett omättligt svart hål i magen och oj vad jag vräkte i mig. Chips, glass och popcorn och en massa pasta. Jag tränade i alla fall. Bara 10 minuter snabbt på bandet men ändå. Jag ska äta nyttigare idag. Jag skev ner på en lapp vad jag åt som jag ska visa för dietisten på fredag. Så kanske vi kan komma överens om nån lösning hur jag ska göra när jag känner ett sånt här starkt sug efter onyttigt.

Igår var jag sugen på att se någon lättsmält film så jag gick och såg Absolutely Fabulous, Den var helt ok. Rolig men rörig. Man får ta det för vad det är.

Jag mår bra. Är lite förkyld bara. Det gick bra igår att klara sig på 0 kr. När jag var på bion så använde jag en biocheck som jag fått av min pappa. Det går att klara sig på lite pengar. Man tvingas bara använda sin fantasi. Ekonomitips är att aldrig köpa något på avbetalning samt att göra budget och föra kassabok. Jag har verkligen inte levt enligt de råden. Jag är skuldsatt men går just nu igenom skuldsanering. Så 2021 är jag skuldfri och får en ny chans i livet. Men jag ska se efter min ekonomi bättre nu. Jag tycker det är intressant med ekonomi egentligen.


tisdag 11 oktober 2016

vlog om allt möjligt

Inte en spänn på en vecka

Var hemma nästan hela dagen igår förutom på kvällen då jag jag gick till det obevakade gymmet och tränade. Det är en jäkla procedur att komma in. Jag tror man blippar kortet 3-4 ggr och använder fingeravtryck som id. Det står att det är kameraövervakat också. Ja då får dom se en tjockis som tränar om det är någon som lägger märke till det. Jag blev helt slut efter att ha gått snabbt i 20 minuter. Hade 143 i hjärtslag per minut. Men det är fräscht och rent på gymmet och jag ska bekanta mig med styrkemaskinerna. Jag såg en träningsvideo hur man tränar med hantlar. Fan vilken vältränad kille som visade det men han var bra på att visa på ett enkelt sätt. Jag brukar inte tända på nån speciell kroppstyp men när jag ser tillbaka på min ragghistorik så är killarna ganska smala en del magra. Sällan tjocka det har inte blivit så. Jag tycker inte att tjocka killar är oattraktiva men jag har bara haft sex med någon mullig nån gång och med ölmage. Jag skulle inte ha nåt emot att dejta nån som också är tjock. Men det har inte blivit sexstämning mellan mig och en annan tjock. Det kanske beror på att vi inte är kompatibla. Det blir helt inte möjligt med sex när det är för mycket fett i vägen.

Det var mysigt att vara hemma. Jag gick ner och tvättade överdraget till madrassen. Sen lagade jag mat. Pasta med köttfärssås. Boendestödjaren kom. Det var en vikarie. Jag har inte fått någon fast boendestödjare än. .Sen rensade vi bordet. Eller jag rensade bordet och boendestödjaren tittade på. Jag pratade liksom babblade på och hon lyssnade väl med halva örat. Hennes telefon pep och ringde en gång och hon tog samtalet. Men det var trevligt att ha henne här.

Jag har en utmaning denna vecka. Att inte göra av med en krona på en vecka. Jag har mat och så, Så jag klarar mig. Men jag handlar så mycket småsaker på Seven eleven och pressbyrån. Typ en kaffe och en dricka här och där. Det blir ju mycket i det långa loppet. Dessutom äter jag mycket ute. Men den här veckan när jag inte sa göra av med en krona ska få mig att tänka annorlunda kring pengar. Jag ska rapportera hur det går.

måndag 10 oktober 2016

Frisk

Mår mycket bättre idag. Har inte rakat benen på flera år men gjorde det nu med engångshyvlar och jag kände mig genast mycket fräschare. Sen rakade ja armhålorna och det har jag inte heller rakat på flera år. Liksom jag har ju inte regelbundet intimt umgänge med någon så vem ska jag göra mig fin för. Men sen kom jag på att det är för min egen skull jag gör det så jag ska känna ett större välbefinnande och inte oroa mig för att jag luktar illa och därför undviker folk. Efter att jag duschat av mig sprayade jag kroppen med kroppsspray och sen tog jag body butter med mangodoft som jag smorde in mig med. Sen som pricken över i sprayade jag Shakiras parfym Rock! som jag fick av min syster i födelsedagspresent. Den luktar lite citrus. Den är inte så tung utan frisk.

Jag städade också ur den äckliga toan med Cilluit bang. En man från Familjebostäder har varit här två gånger och rensat men det går liksom inte att spola ordentligt. Skålen fylldes upp men nu går det att spola hyfsat i varje fall. Viktigt att man spolar efter varje gång man kissat eller skitit. Annars luktar det och blir jävligt äckligt.

Jag ska nog gå och panta flaskorna som jag har hemma. Jag dricker ju ganska mycket läsk. Light läsk utan socker måste jag flika in, Jag städade ut kylskåpet som var fyllt med en massa mjölkförpackningar och så gick jag till Lidl och köpte billig mat som jag fyllde kylskåpet med efter att ha skrubbat med ättika och lagt ut bomullstussar med vaniljextrakt för att få bort den sura mjölk lukten. Det är ett friskhetstecken att jag både tar hand om mig själv och hemmet mer,

söndag 9 oktober 2016

Kram

Sov dåligt i natt, Somnade inte förrns vid 3 på natten ungefär. Så gick jag upp och skrev manus. Åt lite gröt. Jag ska vara hemma mer. Har handlat mycket mat på Lidl. Köpte en ny mopp som man fäster på städskaftet. Det gamla var utslitet. Jag är lite deppig nu för jag såg the Swedish Theory of love. Det är en dokumentär som handlar om att i vår strävan att vara självständiga individer. Att man ska klara sig själv och vara sin egen lyckas smed. Det var bilder på när dom rensade ut ur en självmordslägenhet och på när killar runkade för att donera sperma och tjejer som inseminerade detta. Samtidigt visade de på att gemenskapen var så mycket bättre i Afrika. Men det kan ju inte vara helt sant det måste ju finnas ensamma människor i Afrika också. Jag blev lite deppad för det var bara en så krass världsbild genom
hela dokumentären. Jag ska göra en riktig recension på Beas teater och filmblogg sen lite senare.

Har lagat mat. Åt lite för mycket men jag ska sluta äta ute så mycket och ro om hemmet lite mer.

Jag var på det iranska performancet men det var inte så jättebra tycker jag. Det var segt och lite tradigt men jag slänger nog ihop en recension lite senare.

Ska lägga mig tidigt ikväll.

lördag 8 oktober 2016

Uppvarvad

Det kostar att vara sjuk

Dricker kaffe med mjölk. Vaknade för en timme sen. Jag ska gå ut och gå idag och så ska jag gå och träna. Sen ska jag på performance i Högdalen. Jag är lite trött och känner mig lite förkyld.

Nu är jag normal. Jag har ingen psykos. Jag tar ju Haldol. Jag får injektioner varannan vecka. Jag tänker tillbaka på när jag var psykotisk. Kollar bakåt i tiden på blogginlägg för ca ett år sedan. De är osammanhängande och upprepande på ord och fraser, Det var väl rösterna jag hörde. Det tog tid att återhämta sig från psykosen. Jag tror en del av mig fortfarande är lite psykotisk ändå för jag kan tro lite fortfarande att jag är bevakad och att jag har jävlarna efter mig. Jag trodde när jag var sjuk att de hade satt upp kameror i lägenheten. Jag vet inte om det var Säpo eller några skuggfigurer ur den undre världen. Några var det i alla fall som var besatta av mig. Konstigt att man blir så egocentrerad och tro att det är någon som över huvud taget bryr sig.

Jag kom på att jag ändå betalar för min vård så en belastning för samhället kanske jag inte är ändå trots att jag inte jobbar. Ett läkarsamtal kostar 360 kr och frikort får man när man betalat 1100 kr. Mediciner får man bekosta själv men det finns högkostnadsskydd. När man är inlagd på avdelning får man en räkning sen på sjukhusvistelsen. Så det kostar att vara sjuk. Jag får ut strax under 10 000 kr från Försäkringskassan inklusive bostadstillägg. Det är inte mycket och man får snåla. Jag borde laga mer mat men jag tycker inte om att äta hemma så jag äter ute. Det går runt ändå. Pappa är snäll och lånar ut. Jag  älskar min pappa som är den ändå föräldern jag har i livet.

torsdag 6 oktober 2016

Ny livsstil

Jag gick en lång promenad i höstsolen mellan T-Centralen och Filmhuset. Det tog 45 minuter ungefär. Jag är i dålig form. Har dålig kondis och är för tung. Men man måste ju börja nånstans ju. Igår tränade jag sammanlagt 45 minuter på löpbandet. Mitt gym har en tjejdel och jag var i den första halvtimmen och sen den sista kvarten tränade jag på en maskin som låg vid receptionen. Så var det det här med maten. Jag äter för mycket. Jag ska börja skära ner på portionerna och byta ut livsmedel mot nyttigare alternativ men det är lättare sagt än gjort. Problemet är att jag älskar att äta ute på restaurang och caféer. Då är det ju svårt att veta exakt vad man får i sig. Jag lärde mig när jag gick på Viktväktarna en gång att man ska undvika friterat och allt som har prefixet smör-. Smörstekt smördegsinbakad och så vidare. Men trots att man undviker det fetaste så blir det ju för kaloririkt ändå. En Caesarsallad kan bli onyttigare än en kebabtallrik med ris om man väljer dressingen på salladen. Sött som godis och bakverk kan jag avstå men jag älskar mat. Jag har många gånger i ren desperation beställt måltidsersättningar men det funkar inte för mig. Jag måste få äta och njuta av maten. Hemma har jag bara en kokvrå och inget ordentligt kök och inget matbord så jag får äta i sängen eller vid datorn och det är ju inte så trevligt. Därför äter jag ute. Någon som har några tips på hur jag ska göra för att leva sunt?

onsdag 5 oktober 2016

Kämpar

Såg en pjäs igår med student från Stockholms dramatiska högskola. Den hette Bäst före barnet och handlade om en nyexaminerad psykolog som började jobba på Barn och Ungdoms psykiatrin. Han skulle hjälpa en liten tjej som hette Klara. Hon talade inte. Sen handlade pjäsen om den här psykologens egna demoner. Den var bra gestaltad och bra scenerier med dans, schysst ljussättning och snygga projektioner.

Efter det såg jag en så underbar film. Granatäpplets färg hette den och regissören till filmen hette Sergej Paradjanov. Det var inget narrativ i filmen och ingen dialog utan bilder med fast kamera som var komponerade som konstverk. Den var underbar!

Jag förbereder mig för att gå och träna idag. Jag ska köra ett ordentligt pass på löpbandet med motlut och intervaller. Jag har ätit en stabil frukost inför det. Igår frossade jag men det ska jag inte göra om. Jag ska söka hjälp hos dietist med mina matproblem. Jag tror fortfarande inte på att en gastric bypass är lösningen för just mig. Jag ska försöka gå ner på egen hand utan operation.

Jag känner mig lite misslyckad och att jag bara är en börda för samhället. Jag kostar ju massor med pengar för att jag är psykisk sjuk. Men å andra sidan är det ju därför man betalar skatt så att de sjuka ska kunna klara sig när de inte kan jobba. Jag bidrar ju ändå till samhällsekonomin när jag betalar hyra och handlar mat.

tisdag 4 oktober 2016

Pjäser

Såg fyra studentföreställningar med studenter från STDH. Den första var Ett rop på min syster med två kvinnliga skådespelare. Det var en scenbild med en gunga och en soffa annars svart. Kvinnorna var klädda i vit t-shirt och vita jeans.  De gick in och ur olika roller men mest var de systrar. Den var varm och eggande. Ett engagerande drama.
Den andra var Lustkollissionen med en kvinnlig skådespelare som när man kom in gick runt i en lång gråblå satängrock och rökte och drack. Hon talade om lite olika saker alkoholmissbruk och när hon befann sig i en bil med sin kille och han körde i 200 km i timmen och hon var rädd. Pjäsen var fantasieggande och vacker. Den tredje var Halv åtta i mig då den kvinnliga skådespelaren var en tv-kock. Scenografin var ett antal kylskåp och en matbänk. Hon lagade en massa äckliga geggor och pratade om sin fascination för Gordon Ramsey. Den var rolig och underhållande. Den fjärde och den sista var Om svar anhålles var med en manlig skådespelare som skulle ha middag och väntade på gästerna. Han ägde verkligen hela scenen. Den var fin.

Jag mår bra idag men igår hade jag sprängande huvudvärk. Jag tog en ipren och en Alvedon och så somnade jag. Idag ska jag se en pjäs som heter Bäst före barnet och en film som heter Granatäpplets färg. Jag ska gå en lång promenad i det vackra höstvädret.

söndag 2 oktober 2016

Då jag inte mådde bra

Sov dåligt i natt. Det berodde nog på att jag bälgat i mig så mycket kaffe sent på kvällen. Jag ska se en finsk film om psykoser senare idag.

Pappa har åkt med Petra till Umeå. Han gillar och köra bil. Det gör jag också men jag har inget körkort. Jag hade gjort riskutbildningen och halkbanan och var nästan redo att köra upp. Men så small det till i huvudet och jag blev psykotisk och hamnade på LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård.). Då blev jag av med körkortstillståndet. Sen blir man spärrad ett tag från att söka ett nytt. Nu skulle jag kunna börja ta tag i det där men jag väntar nog ett par år. Jag har viktigare saker att göra. Dessutom klarar man sig ganska bra i stan utan körkort. Jag har ju SL kort till reducerat pris för att jag är sjukpensionär. Det är ganska många kontroller nu när de kollar att man har giltigt färdbevis då har jag ett intyg från Försäkringskassan som stärker att jag åker för reducerat.

Ska berätta om förra året då jag blev psykotisk sist. Jag sökte vård med min pappa som märkte att jag började bli dålig och då var vi på öppenvården i Gubbängen. Det var fullt på deras heldygnsavdelning så det skickade mig till Nacka där den kända läkaren Dr Rolf Stackenland jobbade. Han skrev ut mig efter ett dygn trots att jag var mycket psykotisk. Pappa anmälde Rolf till in Inspektionen för vård och omsorg. IVO. Men det blev inget. Ärendet lades ner och nämden bedömde att Rolf inte hade gjort något fel då han skrev ut mig. Till sitt försvar sa han att jag var i mitt habitual tillstånd då han skrev ut mig. Det gick några dagar och jag lallade omkring i min drömvärld. Jag var mest hemma i svinstian till lägenhet och varken duschade eller borstade tänderna. Pappa fick tillslut in mig på Gubbängen. Där blev jag kvar i 2,5 månad och fick neuroleptika som först inte verkade men tillslut så kom jag ur psykosen och blev mig själv igen. Jag är tacksam att jag har min pappa som har koll på läget för vården kan man ju inte lita på. Jag tycker att läkare som Stackenland inte borde ha så stort ansvar. Jag menar jag kunde ju råkat illa ut. Jag nämner honom vid namn för att jag tycker att sånt här ska komma fram i ljuset. Det står jag för.

lördag 1 oktober 2016

Budskap

Det finns ju som bekant många grupper på Facebook för många olika syften. Jag är med i en massa grupper för de som lever med psykisk ohälsa. I många av dem är det alltid nån som postar stickers där det står: Du är värdefull. Du är vacker och du är älskad. Ofta med änglar och fjärilar runt omkring. Visst kan man behöva höra vänliga ord men att det går så långt att man bara får det skrivet på en dataskärm. Då är det något som är fel.

Jag kämpar på med vardagen. Jag är mycket gladare nu. Jag orkar mer. När jag gick på Cisordinol orkade jag knappt läsa en tidning. Men nu har jag kommit igång med flera olika projekt. Jag ska gå och träna imorgon. Ska googla på nätet efter olika sätt att använda hantlar och skivstänger.

Jag var på Scenskolans examensprojekt Departure då det olika skådespelarna från scen och mimutbildningen som visar sina slutprojekt. Det blev lite strippshow ibland men annars var det bra. Dom var duktiga. Sen såg jag en kortfilm om en pappa som köpte en prostituerad till sin son som hade Asbergers och aldrig varit med en kvinna. Filmen hette födelsedagspresenten.

Kortfilm

Ska skriva om mitt kortfilmsmanus. Filmen handlar om en tjej som mår dåligt och hamnar hos en andeutdrivande. Det blir som ett litet kammarspel med två skådespelare. Jag ska försöka få till en bra dialog så att det blir lite utrymme för rent skådespeleri. Sen har jag boken också men jag jobbar på dem projekten parallellt.Jag tänkte filma om ett par månader. Jag har redan fixat tjejen som ska spela den deprimerade men inte mannen som ska spela den här galningen. Jag har två som jag har på lut. En som har lite aggressiv framtoning när han spelar och en annan som är mer mild och snäll. Jag vet inte vilket som blir obehagligast.

Jag blev så inspirerad att ta tag i filmen för jag var på kortfilmsmaraton. På Stock motion. Jag såg en mycket bra dokumentär av Moa Junström som hette Psyket. Den skildrar en kvinna som blir sjuk och får kraftig ångest och självmordstankar och hon hamnar på en sluten avdelning, Man levde sig in i situationen att vara på ett sjukhus under de restriktioner som råder där och samvaron med andra patienter. Jag har ju själv varit inlagd en massa gånger så jag kan sätta mig in i hur det känns. Hon sa att hon jobbar på en uppföljare så jag får hålla till godo tills den kommer. Jag såg massa andra bra kortfilmer, Gamla burkar, flaskor och tanter Moa Hammar och Vera Lanå Bolin var bra också. Den handlade om fattigpensionärer. En del hade varit hemlösa t om. Man fick följa dessa tanter i sin vardag hur det letade burkar, målade, boxades och spelade på hästar. Den var skildrad med värme. Mr Sugardaddy av Dawid Ullgren var spännande. Den handlade om en gammal bög som blivit dumpad av sin partner sen 30 år och bestämmer sig för att ge sig ut i nattlivet för att få en nystart och där träffar han en ung snygg kille. Jag ska se fler imorgon.