söndag 2 oktober 2016

Då jag inte mådde bra

Sov dåligt i natt. Det berodde nog på att jag bälgat i mig så mycket kaffe sent på kvällen. Jag ska se en finsk film om psykoser senare idag.

Pappa har åkt med Petra till Umeå. Han gillar och köra bil. Det gör jag också men jag har inget körkort. Jag hade gjort riskutbildningen och halkbanan och var nästan redo att köra upp. Men så small det till i huvudet och jag blev psykotisk och hamnade på LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård.). Då blev jag av med körkortstillståndet. Sen blir man spärrad ett tag från att söka ett nytt. Nu skulle jag kunna börja ta tag i det där men jag väntar nog ett par år. Jag har viktigare saker att göra. Dessutom klarar man sig ganska bra i stan utan körkort. Jag har ju SL kort till reducerat pris för att jag är sjukpensionär. Det är ganska många kontroller nu när de kollar att man har giltigt färdbevis då har jag ett intyg från Försäkringskassan som stärker att jag åker för reducerat.

Ska berätta om förra året då jag blev psykotisk sist. Jag sökte vård med min pappa som märkte att jag började bli dålig och då var vi på öppenvården i Gubbängen. Det var fullt på deras heldygnsavdelning så det skickade mig till Nacka där den kända läkaren Dr Rolf Stackenland jobbade. Han skrev ut mig efter ett dygn trots att jag var mycket psykotisk. Pappa anmälde Rolf till in Inspektionen för vård och omsorg. IVO. Men det blev inget. Ärendet lades ner och nämden bedömde att Rolf inte hade gjort något fel då han skrev ut mig. Till sitt försvar sa han att jag var i mitt habitual tillstånd då han skrev ut mig. Det gick några dagar och jag lallade omkring i min drömvärld. Jag var mest hemma i svinstian till lägenhet och varken duschade eller borstade tänderna. Pappa fick tillslut in mig på Gubbängen. Där blev jag kvar i 2,5 månad och fick neuroleptika som först inte verkade men tillslut så kom jag ur psykosen och blev mig själv igen. Jag är tacksam att jag har min pappa som har koll på läget för vården kan man ju inte lita på. Jag tycker att läkare som Stackenland inte borde ha så stort ansvar. Jag menar jag kunde ju råkat illa ut. Jag nämner honom vid namn för att jag tycker att sånt här ska komma fram i ljuset. Det står jag för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.