söndag 31 maj 2015

Personlighet

Igår var jag hemma hos en släkting som bor i mitt gamla barndomshem i Upplands Väsby. Jag tycker om att vara där nuförtiden. Förut gillade jag inte att vara där. Vi lagade mat och kollade på tv. Sen somnade jag och drömde om en barndomsvän. Jag brukar kolla in hennes sida på Facebook ibland. Vi är så olika! Osäker på om hon skulle känna igen mig nu. Men hon ser likadan ut.

I veckan ska jag till tandläkaren och sen har jag inte så mycket mycket mer inplanerat. Jag gör inte så mycket om dagarna som ni kanske vet. Jag tänkte att det skulle bli ändring på det i och med att jag ska börja med sysselsättning kanske 10 timmar i veckan i höst. Jag vill så småningom ha ett riktigt jobb kanske mer än jag vill ha en kärlekspartner. Faktiskt! Paradoxalt nog. Då får jag börja med små steg i den riktningen. Fördelen med att vara i min sits är att man har så himla mycket tid till sitt förfogande men nackdelen är ju att man är så fattig.

Jag har svarat på 2000 frågor på Okcupid och här är mitt resultat. Jag vet inte om det stämmer men jag känner igen mig lite.




fredag 29 maj 2015

Ratad

Ikväll skulle jag ha en dejt hemma hos mig. Vi skulle dricka vin och kolla på film. Jag har aldrig träffat människan tidigare vi fick kontakt på en dejtingsida. Men jag bestämde mig för att lita på honom. Så kom  han hem till mig och vi började prata och jag hällde upp vin till oss båda. Sen säger han att han är sugen på chips och vill gå och handla det på Konsum. Fine säger jag. Han går och sen ringer han efter fem minuter och säger att tänker åka hem för det kändes inget bra men det var inget mot mig. Okej säger jag och ha det så bra. När vi har lagt på så får jag lite ångest och tänker att vad kan det vara för fel på mig osv. Jag ringer min pappa och berättar och han säger att då var det väl inget att ha eftersom det måste vara ömsesidigt. Jag hade visat tydliga bilder på mig där man ser att jag är tjock. Dessutom hade jag skrivit och sagt till honom att jag är kraftigt överviktig. Det kanske var personkemin som inte riktigt stämde. Han såg bra ut kanske lite för ung. Jaja men nu får jag en vinfylla mol allena. Jag har också stuckit från en dejt. Så nån gång ska det väl drabba mig.

onsdag 27 maj 2015

Tanten

Nu har jag varit hemma i några dagar och jag saknar Berlin, Det var så mysigt att sitta på uteserveringar och softa med en öl. Jag provade att göra samma sak i Farsta Centrum på en uteservering men fick bara ångest. Det var inte alls samma sak. Gick förbi en tant där jag sitter och hon sa: Sluta röka och sen jävla tjockis! Trevligt! Hon gjorde verkligen min dag. Not! Fattar inte varför folk är så hatiska. It's so easy to laugh so easy to hate. It takes guts to be gentle and kind. Som ur en låt av The Smiths. Men när folk säger så där så vill man aldrig mer äta. Jävla tant! Jag borde sagt dra åt helvete kärringjävel men jag kom helt av mig. Jag vet att jag är tjock och man får säga tjockis till mig men inte som ett skällsord. 

Annars har inte så mycket hänt! Jo jag uppträdde inför publik med min sångkurs. Jag sjöng Wild world av Cat Stevens! Jag sjöng fel men det gjorde inget! Sen gick vi och tog en öl. Det var trevligt att prata med alla. 

söndag 24 maj 2015

Budget Berlin

Den här resan kostade totalt 10-11 000 kronor. Flyget kostade 2400 kr. Hotellet 3000 kr. Sen gjorde jag av med 5000 kr ungefär på mat taxi tunnelbana och nöjen. Jag var här här i 5 dagar drygt så det blir ca 1000 kr om dagen. Det är mycket pengar! Han på Forex sade att 500 kr om dagen skulle räcka men då känner han inte mig! Man kan ju å andra sidan göra av med hur mycket pengar som helst! Håller du budget när du är ute på resa? 
Om ni undrar hur jag hade råd med detta så var det för att jag fick låna av min gamle far. Jag vet att jag är bortskämd. 
Att äta på restaurang är betydligt billigare här i Berlin än i Stockholm. Man kan få trerätters och dryck för under 20€ och åka taxi är också mycket billigare för att inte tala om tunnelbanan. När man går in i tunnelbanan finns det inga spärrar. Fast det springer runt kontrollanter på tågen så det är viktigt att köpa biljett. 

Jag märkte av att det fanns många utslagna människor. När jag satt på uteservering kom en tandlös gumma och roffade åt sig mina salta pinnar. Jag sa inget för jag tänkte att hon måste vara hungrig. Sen var det många som låg och sov på trottoarerna och det var mångs som sålde de hemlösas egna tidning. Den kostade bara 15kr. 

Tyskland är ett intressant land. Tyskarna är laid back och det är liberalt när det kommer till droger och sex. Det röks på nästan överallt och det finns många fullt lagliga bordeller. 

Hem snart

Jag åker hem ikväll! Det är ganska många timmar kvar så jag funderar på att se karnevalen som ska vara idag! Fast jag har lite svårt för kompakta folksamlingar. 

Under min vistelse här har jag tänkt över mitt liv och tänkt på vad jag ska göra för att förändra det till det bättre. Det är lätt när man är hemma att inte se mönstren i ens beteende och leverne men kommer man till annan ort så kommer man i bästa fall till insikt om hur man har levt. Jag behöver i alla fall sysselsätta mig mer och vara mer bland folk. Sen måste jag ta idag med vikten. Fetman begränsar mig mycket på många plan. Fysiskt har jag en  hel del åkommor och saker som begränsar. Socialt så undviker man människor med risk att bli dömd. Tror att jag kommer få bättre självförtroende om jag blir smalare. 

Tänkte på en sak och det är att det inte är så många romer i Berlin. Jag har bara sett en med tiggar mugg. I Sverige sitter de ju utanför varje mataffär. Undrar vad det kan bero på! 

Ostel das DDR hostel

Mitt rum på DDR hostellet. 

lördag 23 maj 2015

Lördag i Berlin

Köpte Blondinbellas hårschampoo hemma alltså. Jag tycker det var ganska bra. Nu sitter jag på en krog på Simon Dach strasse och dricker Tequila sunrise. Jag tänkte ju från början att jag skulle göra 1000 saker här men jag har inte riktigt haft ork till det! Det blir antagligen bättre om jag går ner i vikt. Så nu fan ska jag bli smalare! 

fredag 22 maj 2015

Spätzle

Jag är på ett urtyskt ställe som serverar Spätzle tyskarnas svar på Mac n cheese! Idag var jag och träffade pappas kusin och vi åt lunch. Det var trevligt! Sen gick jag runt i kvarteren i Friedrichshain. Jag har fått motivation nu till att gå ner i vikt för jag tycker det är jobbigt att gå. 

Jo jag måste lätta mitt hjärta! Jag har fått några hatmail där personen skriver typ att jag är en fet äcklig hora. Det måste ju ha att göra med bloggen för jag vet inte vem det är. Jag kan ju välja att stänga ner bloggen men då vinner ju trollet! Fortsätter det så gör jag polisanmälan! Visst får man räkna med att sånt händer när man skriver en blogg som alla kan läsa men jag tänker inte acceptera det. 

Midnattsrapport

Jag är kvar på club der visionäre. Alla röker feta spliffs utom jag för jag gillar inte    droger. Det här stället påminner lite om Under Bron i Stockholm. Minus drogerna då. Jag är trött och dricker en club mate för att bli pigg. Imorgon ska jag träffa pappas kusin som bor här. 

torsdag 21 maj 2015

Klubb

Hej anonym i Tyskland! Nu är jag på club der visionäre. Soft ställe! Tror att jag kommer ha kul här! 

Kantstrasse

Sitter och tar igen mig på en juicebar! Jag är på Kantstrasse vid Kurfürstendamm och jag tror att jag blev lurad av taxichaffören på vägen hit. Resan från Ostbahnhof kostade drygt 18 euro. Hon körde lite i circlar men skitsamma! Jag är här i Berlin och jag trivs bra! Här på Kantstrasse finns det gott om asiatiska krogar! 
Var på Judiska museet. Det var en upplevelse att vara där. Hela museet var helt snett och vint och i en sektion så låg det metallplattor på marken som var utformade som ansikten. När man gick på plattorna så ekade det i hela rummet. Ett monument över alla som blev mördade i förintelsen. Sen fanns det en trädgård som också var sned med betongpelare där det högst upp var olivträd. Det var intressant att besöka judiska museet man fick ta del av historia såsom nutida händelser. Jag åt lunch på Amrit en indisk restaurang där man fick smaklig spis för 10 euro. Jag var så trött sen för jag hade inte sovit ordentligtså jag     gjorde inget speciellt på kvällen men jag tänkte göra mer idag! 

söndag 17 maj 2015

Gott!

Där jag bor finns ett hamburgerställe som heter Bun Meat Bun. De serverar hamburgare med 100 % nötkött. Jag beställde en Cheesus med tre olika sorters ost. Den var mycket god, brödet var också supergott förutom själva köttet som var perfekt. Jag vet att jag inte borde äta snabbmat men nån gång måste man få unna sig. Det är inte så billigt att äta på Bun meat bun men värt varenda krona.

När jag kommer till Berlin tänkte jag föra resedagbok här i bloggen. Det kommer nog bli ganska många matbilder. Skriv gärna och tala om vad ni vill att jag ska blogga om i Berlin! Jag har en deal med operatören att jag får surfa så mycket jag vill för 29 kronor om dagen där borta i Tyskland. Så det blir inga problem med att uppdatera bloggen. Jag ser fram emot att åka dit och det ska bli kul att resa själv faktiskt. Dock vore det trevligt om man träffar några roliga människor där. Jag ska åka en partybuss som stannar till vid olika barer så får man gå in och dricka en öl så åker man vidare. Det blir nog superroligt!

Är inte orolig för att bli sjuk på resan eftersom jag har tagit mina mediciner som jag ska och så. Jag känner mig stabil och mår bra faktiskt. Behöver verkligen ett miljöombyte! Då ska det bli härligt att ge sig ut på resa. Jag talar inte tyska men jag kan förstå om det pratar långsamt. Jag gillar Tyskland Europas svar på USA.

fredag 15 maj 2015

Feel good

Idag mår jag bra. Jag vaknade upp utan att känna någon större ångest. Jag fick ett brev av en bank där jag lånat pengar och inte kunnat betala av skulden att de skickar ärendet till inkasso. I vanliga fall hade jag mått superdåligt över ett sådant brev men nu brydde jag mig inte så mycket. Det är ju tråkigt att jag inte kan betala och att jag antagligen kommer att få en betalningsanmärkning men det är heller inte hela världen.

När jag mådde dåligt hade jag självmordstankar. Det var inte av det allvarliga slaget för jag hade inga planer på att ta mitt liv. Jag vill inte dö! Jag har massor att leva för. Jag har en egen lägenhet och jag är förhållandevis frisk. Jag gillar att resa och gå på Cinemateket och att sjunga och att skriva. Jag har ju en uppgift här på jorden även om det kanske bara är att hjälpa en gammal tant över gatan. Men när man mår dåligt så är allt så plågsamt att man bara vill slippa allt. Vi ska ju alla dö nån gång. Tiden går så otroligt fort. Rätt var det är så finns man inte längre bland de levande. När man är död kan man inte äta eller dricka eller prata med någon. Ingen vet ju vad som händer men kroppen dör ju och själen den kanske vandrar vidare till nästa nivå. Om det nu är i himmelriket eller i helvetet. Eller om det bara blir svart men är man medveten om att det bara är svart så är ju det en grej i sig.

När jag mår dåligt brukar jag försumma min hygien och gå in i något intresse. Nu mår jag bra och jag tror at jag inte kommer bli sjuk på ett bra tag. Sticker till Berlin på tisdag!

onsdag 13 maj 2015

Kebabkyss

Just nu är jag lite uttråkad. Jag googlar lite förstrött på nätet men hittar ingen särskilt intressant information. Har ni tips på några roliga sidor eller bloggar så kommentera gärna.

I lördags ställde jag in min fest för att nästan ingen kunde komma. Jag hade köpt champagne som jag sålde vidare till pappa. Istället för att sitta hemma och uggla så åkte jag till Årsta där det var en loppis. Passade  även på att äta på Palmyra kebab på Årstavägen som ska ha Sveriges godaste kebab. Ett påstående jag måste säga att jag inte håller med om. Jag beställde en kebabtallrik med ris och fick 15 minuter senare in en gigantisk portion mat. Jag orkade bara äta en dryg tredjedel och så speciellt var det inte heller. Smakade som vanlig kebab. Ett plus var att man fick ta sås själv från ett sidobord med pumpar.

Jag missade visningen på Cigarrvägen men jag tror inte att jag får den i alla fall. Jag tackade ja ändå. Jag ha ju sett den på ritning i varje fall. Så var jag på sångkursen igår och jag och de andra fick sjunga lite solo i mikrofon. Det var kul. Jag sjöng Sway.

Nu är det bara 6 dagar innan jag sticker till Berlin. Jag är megataggad till tusen. Det är skönt att resa själv.

torsdag 7 maj 2015

Seafood

Vi var på Oyster bar igår. Se bild nedan. Vi åt fem rätters meny. Först fick vi in 1 löjromscrustad och en liten brödbit med skagenröra sen en hummersoppa och sen skaldjursplatån med räkor, kräftor, ostron , hummer och krabba. Efter det så fick man en pilgrimsmussla på ruccolabädd och till efterrätt creme brulé. Det var jättegott allting och vi drack vin och öl till. Det var mysigt och lugnt i restaurangen och i högtalarna hördes David Bowie. Ägaren kom fram till vårt bord sen, en herre i cowboyhatt. Han berättade att Bowie är hans största idol och tittade man sig omkring i lokalen kunde man se det då det hängde flera Bowie tavlor på väggarna.. Jag kan rekommendera Oyster bar. Notan för tre personer gick på lite drygt 3000 kr och det är ju inte så farligt om man vill festa till det nån gång. Jag blev ju bjuden eftersom jag fyllde år men jag skulle kunna tänka mig att spara pengar i några månader för att ha råd.

Igår fick jag en massa gratulationer på Facebook. Man blir alltid glad då folk bemödar att höra av sig.
Snart drar det ihop sig till min Berlinresa och det ska bli underbart roligt att ge sig iväg. Jag fick 70 euro av min syster. Det kanske räcker till taxin från flygplasten till Hostelet. Nä så dyrt blir det nog inte. Jag har hört att Berlin är en riktig kontantstad och att många restauranger inte tar kort. Då är det bra att ha lite kontanter på sig.

Skaldjur på krogen


tisdag 5 maj 2015

Konfetti

Imorgon fyller jag 35 år. Vi ska gå ut på krogen och äta skaldjursplatå. Hur känns det då att fylla 35 kanske nån undrar. Tja vad ska jag säga. Lite sorgligt att ungdomstiden är över men samtidigt skönt att man  blivit lite äldre och förhoppningsvis klokare.

På lördag ska jag ett litet kalas hemma. Vet inte om det kommer nån då de flesta tackat nej. Men nån tjomme dyker väl upp får vi hoppas.

Imorse var jag på visning på Russinvägen. Lägenheten var 53 kvadrat, hade balkong och ett ganska stort kök. Jag tackade ja. Sen gick jag hem och tvättade kläder och efter det åkte jag in till Farsta C och köpte vin och champagne. Jag kände mig lite trött och trashig på nåt sätt. Lite nedstämd men ändå inte ledsen. Hoppas att saker blir bättre i framtiden. Jag vill ju gärna ha en egen familj men det känns avlägset just nu.