onsdag 31 december 2014

Gott nytt år!

Ikväll ska jag till Berns. Jag ska på eftersläppet och äter inte middagen där, det gör jag hemma. Har köpt hummer. Jag mår ganska bra faktiskt. Hoppas ikväll på att prata med några trevliga människor och ha det bra. Gott nytt år alla!!

måndag 29 december 2014

Koko

För ett år sedan var jag inlagd på sluten avdelning. Jag minns inte fall jag avlade några nyårslöften. Jag tror inte det. Framtiden kändes så problematisk och sedemera inget jag ville tänka på. Det var hemskt att vara inlagd. Det var som ett sånt gammaldags mentalsjukhus. Helt inlåst var man och det påminde om att sitta i fängelse. Det är ju tur att jag mår bättre och att det går framåt. Att jag denna jul och nyår är fri och ror om mig själv. Att jag ska ut på krogen och fira bland glada och festande människor istället för att sitta på en avdelning bland deprimerade och ledsna individer,. Jag äter medicinen som jag ska. Risperidon, abilify och litium. Den medicin kombinationen funkar alldeles utmärkt, Den tar bort hallisar och sånt som inte är verkligt.

Detta år ska jag lova mig själv att skriva på boken, Jag vet inte om jag blir klar men jag kommer en bit på väg.

fredag 26 december 2014

Hitta på

Julen firades hos min moster i Upplands Väsby. Det var trevligt. Jag hade lagat Jansssons frestelse Jag kollade på Pretty Woman sen på kvällen. Har aldrig förstått mig på den filmen. Den går ju ut på att horan blir kär i affärsmannen och att det får varandra tillslut. Den ger inte så mycket övrigt att önska om man säger så.

Just idag är en sådan dag då jag önskade jag hade kompisar. Ingen svarar när man ringer. Jag hade velat hitta på något att göra. Men jag får väl göra det själv. Eller så skriver jag på min bok.

söndag 21 december 2014

Sjuk

Jag insjuknade i vinterkräksjukan igår. Spydde hela dagen. Men nu är allt bra igen. Men det är jobbigt att vara sjuk. Man orkar liksom ingenting. Var hemma och kollade på teve. Meningslösa serier och såpor för att fördriva tiden. Började förakta mig själv känna mig värdelös. Men det gick tack och lov över. Ikväll ska jag kolla på Blå Ögon. Jag har kommit in i den serien och den är riktigt spännande sen. Sen ska jag laga Janssons frestelse till jul då jag är bortbjuden hos min moster i Upplands Väsby.

torsdag 18 december 2014

Tankar

Igår var jag på julbord. Man serverades glögg utanför och sen fick vi komma in och sätta oss vid dukade bord. Maten var sådär. Ingen höjdare precis men jag hade ganska låga förväntningar. Jag pratade med en tjej som jag lade till på Facebook. Jag är glad över att jag gick dit. Jag behöver komma ut bland folk. Ibland kan jag tänka att jag liksom fått en stämpel att jag är psykiskt sjuk och har hamnat med mest andra psykiskt sjuka. Att jag har hamnat i den nischen men det behöver ju inte vara så för evigt. Min dröm är att bli medicinfri och få ett jobb jag trivs med. Vem vet i framtiden  kanske det finns bättre behandlingsmetoder. Jag kanske till och med tillfrisknar.

Jag sov länge idag. Nu lyssnar jag på Yeah Yeah Yeahs Jag såg ett program om Queen Elizabeth. Hon var en riktig ragata tydligen. Förblev ogift men hon hade en del pojkvänner som svärmade för henne. Hon sminkade sig extremt mycket med farliga kemikalier allt för att hålla en fin fasad utåt. Det kommer alltid finnas människor på maktposition som man fascineras av. Boken jag skriver på ändrar jag i hela tiden. Nu har jag en ny idé som jag vill testa. Jag ska sätta upp små deadlines för att hålla pli på mig själv.

tisdag 16 december 2014

Ångesten som tack och lov lättar

Ångest har jag oftast i början av dagen. Det är då bandet rullar med att jag är misslyckad och inte kan något. Sen vänder det fram vid lunch så sakteliga och jag börjar ana min självkänsla igen som återerövras vid 16 ungefär då mår jag bra igen. Men den här morgonångesten är vedervärdig. Jag vet inte vad jag ska göra av den. Det är samma visa varje dag! Jag drömde att jag fick jättemycket hjälp av psyket. Att de verkligen gick all in för att hjälpa mig med de bästa psykologer och läkare. Synd att det bara var en dröm. Jag ska på julbord imorgon för psykiskt sjuka. Hoppas jag får trevligt.

söndag 14 december 2014

Experiment

Såg några experimentfilmer som var bra av Joyce Wieland och Michael Snow. Water Sark är 14 min då olika föremål filmas på ett experimentellt sätt. Ett vattenglas som är fyllt med vatten, Wieland själv i spegeln och med ett ljudspår med bankande och skrapande ljud. Handtinting är stum då används bilderna till att skapa rytmik. Bilder på kvinnor med en speciell montage teknik. Solidarity är fötter filmade under en demonstration. I bakgrunden hörs någon hålla tal samtidigt som fötterna trampar och diverse papperlappar som ligger på marken skapar en intressant kontext. Wavelength av Michael Snow är filmad i ett rum som kryper närmre ett objekt på väggen. På ljudspåret hörs ljud som ändras i omfång blandat med diegetiskt ljud som är sorl från gatan utanför t ex . Ibland  kommer det in folk i bild. En lägger sig på golvet. Det blir som en utmaning från ögat och sinnena och det som uppstår när man hållit koncentrationen ett tag är ett förskjutet tillstånd  då perceptionen utvidgas och uppgår i ett utökat perspektiv. 

torsdag 11 december 2014

Stor

Skickade in pappren till Försäkringskassan om bostadstillägg. Får se om jag får något.

Jag är medlem på en sida för tjocka människor och dess beundrare (Dimensions forum). Där diskuterar man allt mellan himmel och jord och mycket handlar det om att feta diskrimineras och att många tjejer har dåligt självförtroende för att de är tjocka. Det finns ju en grupp män som kallar sig för fat admirerers. Det verkar typ i deras fall som ju större desto bättre. Jag brukar skriva på den här sidan och man får nästan alltid svar. Från alla möjliga. Det verkar ju vara mest amerikaner som hänger där.

Jag ska dock försöka gå ner i vikt.  Jag är med i Viktklubb och registrerar allt jag äter i telefonen. Det går ganska bra. Jag är riktigt tjock nu. Smällfet. Men fettet sitter ju inte fastvuxet på kroppen. Man kan ju gå ner i vikt.

Jag ska till Berns på Nyår. Hoppas jag får trevligt.

måndag 8 december 2014

Högre makter

Idag läste jag om en tjej som hoppade från Västerbron och överlevde. Hon hade turen att bli sedd precis när hon hoppade. Det var otäckt att läsa men bra att hon återfick livslusten när hon vaknade på intensiven. Jag har aldrig försökt att ta livet av mig även om jag ibland önskade att jag var död så skulle jag inte göra något aktivt för att genomföra ett självmord. Det är ju mord. Då överlämnar man sig verkligen åt högre makter om man väljer att avsluta sitt eget liv.


Jag skulle på ultragyn idag men jag missade tiden med 20 minuter. Hade lite svårt att komma upp på morgonen. Ska till Fountainhouse idag. Jag mår ganska så bra faktiskt. Igår var jag hemma hos en kompis och vi pratade om gamla tider eftersom jag lärde känna henne när vi var 15-17 år. Man glömmer bort lite hur man faktiskt förändras och utvecklas genom åren.



lördag 6 december 2014

Kompis

Sov ganska dåligt i natt. Jag var hemma och kollade på film på kvällen.  Ensam hemma 3 haha. Den var lustig. För omväxlingsskull var det uppfriskande att se en barnfilm. Jag isolerar mig lite och vill inte gå ut och träffa folk. Det är inte bra. Jag måste bryta isoleringen. Ingen har skrivit till mig om att fika. Jag har verkligen inte många vänner. Det känns som om det bara är jag som hör av mig till de kompisar jag har som jag kan räkna på en hand. Hur ska man bära sig åt för att få nya då? Ja jag vet inte. De viktigaste är väl att man är social och gör saker med andra. Så följer sig det andra naturligt. Vad jag har att erbjuda som vän är att jag är lojal och trofast. Generös och omtänksam. Men det måste ju klicka även om det bara handlar om vänskap så måste ju kemin stämma. Jag söker någon som är rolig och intressant.

fredag 5 december 2014

Cybervänner

Lagade soppa på röda linser. Tänkte att jag skulle anteckna allt jag äter varje dag för att kunna ta bort sånt som är onödigt att smälla i sig. Jag vaknade vid halv elva sen var jag lite seg. Boendestödjaren kom vid 13 och det blev riktigt fint. Jag har bara lite disk kvar. Det är grått idag. De har satt ljusslingor på flaggstången utanför i brist på en riktig gran. Är bjuden till julbord till Hökarängen på en lokal där. Jag antar att de andra gästerna också är psykiskt sjuka. Kan vara bra att komma ut lite bland folk. På fountainhouse är de flesta lite äldre. Jag har inte än funnit nån kompis där. Ibland funderar jag på att sätta in en kontaktannons efter vänner, Men jag vet inte jag tror inte det skulle funka. Men om det är nån läsare som vill fika så skriv ett mail till mig. beatrice.wahlberg@gmail.com
Ett plus om du har egen erfarnhet av psykisk ohälsa men inget krav. Jag har ju faktiskt fått flera vänner genom bloggen. Så det verkar vara ett vinnande koncept. .

onsdag 3 december 2014

Mitt i veckan

Jag håller på att fylla in ansökan om bostadstillägg. Det är många bilagor som ska med. Förhoppningsvis får jag pengarna retroaktivt kanske redan om en månad eller den som följer.

Jag var på Fountainhouse idag och jag satt en liten stund i receptionen sen var det husmöte. Jag var lite frånvarande i tanken. På vägen hem köpte jag I-D på presstop för jag tänkte att lite bilder skulle pigga upp. Jag har kollat i tidningen nu och tycker det är många bra bildserier. Just det jag jag sprang ihop med en nära vän när jag var på väg till Fountainhouse. Det var kul och hon är höggravid. Vi bestämde att vi skulle träffas i jul.

Jag har mycket tid att slå ihjäl och jag kollar mycket på film och tv som sagt. Gillar inte programmet Inte Ok som går på trean. Programledarna är näsvisa och irriterande. Sen är det en jobbig berättarröst och små poänglösa sketcher. Jag trycker bort det programmet. Jag kollar på svenska hollywoodfruar och lyxfällan fast jag måste säga att jag har tröttnat lite på bägge. Jag gillar inte tv så mycket föredrar film. Igår skulle jag kolla på dokumentären the imposter på tv, men då bröts den för aktuellt som skulle rapportera om regeringskrisen. Den handlar om en familj i Texas som tror att de får hem sin försvunna son men så är det en kille som har fejkat alltihop och utgav sig för att vara den förlorade sonen.. Vill se hur den slutade.