onsdag 13 augusti 2014

okej

Det är okej med mig. Jag ska verkligen inte klaga eftersom det finns de som har det värre. Min systerson fyller ett år idag och tiden ja den går ju verkligen fort. Det var ju precis nyss som han föddes. Jag gjorde ultragyn undersökning för att kolla om jag inte lider av Pcos. Men det ser bra ut sa gynekologen.


Måste aktivera mig mer. Städa bättre. Försöka hålla ihop mig själv.

söndag 10 augusti 2014

Planer

Jag mår mycket bättre nu. Det var som att så fort jag gjorde upp en plan i huvudet vad jag ska göra de närmaste åren så trillade polletten ner och jag kände ett lugn. Jag vet inte om det i slutändan blir sjuksköterska. Jag har några betyg som fattas. Men om jag gör upp en plan över vad jag ska göra att jag faktiskt har möjligheter att studera vidare. Det känns så jävla mycket bättre då allting. Känslan går knappt att beskriva.


Såg Blå är den varmaste färgen och den var bra. Mycket närhet och smärta glädje och passion som var så tät att den nästan gick att ta på den. Tjejen i huvrollen som var bisexuell och jobbade på förskola var ett fynd för rollen. Jag gillar såna långsamma dialogdrivna filmer som är snyggt fotograferade.


Jag har tänkt mycket på det här att bli sjuksköterska och jag tror att jag skulle passa som det. Jag har ju jobbat mycket inom äldrevården som vårdbiträde och att få sjuksköterska legitimation efter 3 års studier skulle göra att jag plötsligt skulle ligga ganska bra till på arbetsmarknaden osv. Kanske blir jag narkossköterska.


Dessa konstnärliga saker som skrivande och foto samt film kan jag ju ägna mig åt på fritiden. Jag vet att det finns såna som är så mycket bättre än mig på att göra konstnärliga saker och sen kan jag tycka att jag vill gör a något som handlar om liv och död inte bara leka sig fram.


Drömmen är att ha en fast anställning och få uppleva lite trygghet för första gången i mitt liv. Jag vill ha ett bra liv!

lördag 9 augusti 2014

sjuksköterska

Jag funderar på att plugga till sjuksköterska. Tror att mycket av min ångest beror på att framtiden känns så oviss. Men om jag har ett mål tror jag att det kan gå bra.

fredag 8 augusti 2014

Lergigan

Lergigan är en medicin man tar mot ångest. Jag fick det utskrivet idag och jag måste säga att det funkar faktiskt. Jag mår mycket bättre. Får liksom tyst på tankarna. Jag ska ta Lergigan 3 ggr om dagen. En del blir trötta men jag har inte märkt någonting.


Jag såg den här svenska filmen Tommy och den var inte så bra. Den var osammanhängande och otät. Spretigt berättande och lite konstlad. Nej jag skulle vilja se en bra film nu. Jag hyrde även  en fransk film om lesbiska tonåringar. Låter roligare tycker jag rent spontant. Ozon har även kommit ut med en film om en tonåring som prostituerar sig. Den vill jag se!


Mår bättre. Värst är ångesten om morgonen. Sen brukar dagen flyta på hyfsat.



måndag 4 augusti 2014

Sänka

Jag har förgäves ringt folk som jag ser som mina vänner men de har inte tid att prata med mig och en sa at hon inte ville prata eftersom jag mår dåligt. Hon känner att hon inte kan stötta mig eller hjälpa mig. Känner som så att jag kanske ska sänka kraven gällande vänner. Inte för att jag någonsin haft så höga men jag får väl ta till vara på det jag har. Vårda de kontakter jag har. Jag kanske ska sänka kraven också  vad gäller killar. Men det känns mindre självklart. Jag tycker att det är bra att ha krav på det området så man inte råkar ut för en jävla typ.

fredag 1 augusti 2014

Stopp

Det får vara någon måtta på det dåliga måendet. Så nu bestämmer jag mig för att vara glad. Inte glad men att tvinga mig att göra saker. Ut och gå, affirmera positivt etc. För ingen kan leva så här som jag gör..