fredag 28 februari 2014

Slöa fredag

Har varit hemma hela dagen idag. Kollat på dokumentärer med människor som är så överviktiga att de inte kan röra sig. Jag är lite rädd att bli så eftersom jag redan är gravt överviktig vill jag inte att det ska bli värre så jag snodde ihop lite rotsaksoppa och så åt jag lite sallad till och lite som blev över av grytan som jag gjorde till pappa. Det var väl ganska så bra ändå. Mycket mindre kalorimässigt än jag brukar äta. Jag måste sluta handla snabbmat och äta godis. Jag vill ju inte dö i förtid p g a fetma.

Imorgon ska jag gå på Skunkfest på en krog. Kan bli kul. Känns dock som att de flesta är lite yngre än mig men det är väl bara att finna sig i att det kommer att vara så. Att man kommer vara gammal i gårn var man än går.

Nu är jag inne på dokumentären om gamla oskulder. Jag blev av med min när jag ar 15 och jag har läst att snittet i Sverige ligger på 17-18 år. Om jag träffade en kille nu så skulle jag verkligen inte vilja att han var oerfaren sexuellt och med relationer. Han får gärna ha barn också men jag vill att han ska vara klar med det förflutna och inte sitta och babbla om tidigare ex. Men tänk om man vore oskuld nu det skulle nog vara fett jobbigt man skulle nog känna sig konstig. Men det behöver absolut inte vara nåt fel med det. Men jag skulle hellre träffa någon som var erfaren. Som vet lite hur man beter sig och så. Jag har oftast träffat yngre eller killar i min egen ålder men jag skulle inte ha nåt emot att träffa nån äldre faktiskt.

torsdag 27 februari 2014

Tuff tuff

Jag var i skolan idag. Det var skönt att äntligen komma i ett sammanhang och få göra något. Jag lånade tre böcker till min uppsats. Sen så blev jag bara för trött. Bråkade lite med pappa om ekonomin för jag går lite back varje månad så måste han hjälpa mig. Det ser inte ut som om jag ska ha god man ändå kanske senare. Att jag har slutat röka har ju gjort susen för ekonomin kan man väl säga ändå. Jag gjorde av med 100 spänn om dagen på cigaretter.


Vet inte om jag kommer fixa att skriva c uppsatsen. Jag får verkligen anstränga mig. Jag vill ju ha den klar. Idag mådde jag inte heller så bra men det blev bättre framåt kvällen. Måste kämpa varje dag med måendet.

onsdag 26 februari 2014

Igår mådde jag dåligt igen och låg och grät. Men sen framåt natten släppte det och jag drömde inga vidare mardrömmar. Jag rökte så mycket förut. Nästan två paket om dagen. Det kanske  hade med rökningen att göra att jag mådde dåligt av abstinens. Jag vet inte men jag ska till psykstället och prata idag i varje fall så då kan jag framföra mina funderingar. Måste få en läkartid också.

När jag tänker efter känns det som om jag har mått dåligt mer eller mindre i 20 års tid. Jag vet inte vad den ultimata lösningen är om jag visste det vore jag lycklig.

måndag 24 februari 2014

Rökfri

Festen var kul men jag drog mig undan lite märkte jag. Jag orkade inte vara så social och trevlig så jag satt mest för mig själv. Sen kom grannarna och klagade också flera ggr. Men det var ju ändå lördag jag menar give me a break.


Nu har jag slutat röka igen faktiskt. Så ni får hålla tummarna att jag klarar det nu. Sist var jag ju rökfri i ett och ett halvt år. Så jag borde klara det. Jag slutar av uppenbara givna anledningar som bättre hälsa och ekonomi t ex.


Blir roligare att träna när man inte röker också.


Den nattliga terrorn upphör inte. Jag drömmer så extremt hemska mardrömmar om nätterna så att det inte är klokt. Jag tänkte att det kanske kunde ha ett samband med rökningen eftersom jag rökte så extremt mycket så tänkte jag att sömnen kunde påverkas. Men det är ingen skillnad nu när jag inte röker.


Märkligt. När jag varit rökfri i ett år tänkte jag bjuda mig själv på en resa till Berlin. Det borde jag ha råd med när jag inte rökt,

torsdag 20 februari 2014

Lite smått

Att jag har skaffat boendestöd ja det var ju hur bra som helst. Jag får verkligen en spark i baken så att jag kommer igång med städningen och dyl. De kommer två gånger i veckan. Man har två timmar då avsett för att ordna upp det man behöver hjälp med. Vi gör scheman i gmails kalender. Jättebra!

Idag var jag och fikade med E som jag kom i kontakt med faktiskt genom denna bloggen. Jag är jätteglad över att få lära känna henne lite. Vi har som gemensamt intresse att vi båda gillar att skriva. Hon berättade att hon skrivit en roman på flera hundra sidor som tyvärr ej blivit utgiven än men man får se. Eller så kanske hon publicerar en annan bok.  Jag har kommit på att jag tycker att det är roligast att skriva. Ja det måste vara det bästa jag vet. Att skriva. jag behöver egentligen inte tvinga mig till något utan det bara kommer.

På lördag ska jag gå på fest och jag tänkte göra whiskey sour. Det är min paraddrink. Det är så gott. Jag köpte Maker's Mark. Jag ska ha på mig en lila klänning med glitter och så tänkte jag fixa håret också. Kul att träffa lite folk.



onsdag 19 februari 2014

Nål i en höstack

Har försökt lämna ett urinprov för att kolla om jag har urinvägsinfektion men det verkar lättare sagt än gjort. Igår kom jag dit och trodde att jag skulle kissa på plats men då sa hon att det måste gått minst 3 timmar sen man kissade senast och så idag så tog jag ett kissprov i morse och då var det fel för att kisset hade varit för länge i rumstemperatur så jag tänkte gå imorgon liksom tredje gången gillt då måste det ju fan funka annars blir jag arg! Man har ju bättre för sig.


Sover mycket på dagarna nu för tiden men jag är ändå på det stora hela piggare än förut. Jag ska skaffa programmet Microsoft Word så att jag kan komma igång och skriva. Om det är något jag har så är det ju faktiskt tid. På gott och ont. Det blir ju lite såhär att man lätt tror att man har all tid i världen och det är ju bara en chimär. Ingen har all tid i världen. Vår tid är begränsad.


Läste i tidningen om nischade nätdejtingsajter typ Elitsinglar och Inner Circle då vem som helst inte får vara med utan man måste vara välutbildad och framgångsrik. Tycker att det måste vara ännu svårare där inne för då har väl folk höjt ribban ytterligare på krav på partnern och att det blir som om man strävar efter perfektion. Jag är med på två vanliga sajter och jag tycker folk har ganska höga anspråk där också. Tror det är lite farligt att man letar efter något som inte finns. Jag har inte så höga krav jag vill att det ska vara en normal människa som det klaffar med om man säger så.

tisdag 18 februari 2014

Solen

En sak jag är själaglad över är att ljuset har kommit tillbaka. Jag var ute och gick i morse och det var ljuvligt.


Igår var jag också trött. Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt. Jag upplever att jag växlar ganska kraftigt i stämningsläge från att allt är bra frid och fröjd till att det är ett helvete. Kanske ska det vara såhär bara innan det stabiliserar sig vad vet jag.


Jag ska gå och äta lunch nu. Jag lagade tacos igår men jag har gjort det för ofta på kort tid så jag har blivit less på det.


Vikten går lite nedåt igen. Den ökades på ett par kilo efter att jag kommit ut från sjukhuset men nu verkar det gå nedåt som sagt.


Vet inte riktigt vad jag ska skriva om känns som om jag fått lite kramp för tillfället. Jag får återkomma vid mer inspiration.

söndag 16 februari 2014

Tid

Igår var en helt sjuk dag. Jag var så in i helskotta trött. Jag tror jag sov 16 timmar om inte mer. Jag hittade ett gult bord på Blocket som jag köpte för 200 kr. Det var ett fynd tror jag. Man kan fälla ut klaffarna så att man kan sitta fler än två. Ja det där med att ha ett klaffbord var ingen bra idé. Var mycket felköp i samma veva jag skulle flytta in. De där rundade hyllorna som var som fyrkanter blev kaffeved nästan på en gång. Så dålig kvalitet alltså.


Nu har jag ju tid att skriva på min roman så att jag tror att jag gör det. Det känns hemskt när man inte gör något. Som om man bara förspiller tid.  Jag kan ju lägga upp nåt litet smakprov från romanen sen.

fredag 14 februari 2014

Blogg

Vaknade rätt sent idag. Känner mig lite seg. Tänkte uppmuntra folk att skriva blogg. Man kan ju vara helt anonym om man vill det. När du skriver blogg så uppdatera gärna en gång för mycket än en gång för lite. Det är ju ett sånt medium som sker i realtid så när man klickar in på en vill man ju gärna läsa något nytt. Sen beror det lite på vad man har för blogg också. Har man som ambition att skriva kvalitetstexter för en mindre läsekrets så kan man ju uppdatera mer sällan. Jag skriver något varje dag för jag har fått in en sådan rutin och det går av bara farten. Man kan ju ha ett tema på bloggen. T ex husdjur eller smink, litteratur eller bilar. Ja vad som helst. Eller så kan man bara skriva lite som man känner för det.. Men du märker snabbt att du har en egen stil och en ton på din blogg som är unik för dig.

Jag tänkte tipsa om en blogg på engelska av en amerikanska som heter Donna Simpson. Hon är väl mest känd för att varit kvinnan som vägt mest i världshistorien när hon födde barn. Tror hon vägde 240 kg vid förlossningen. Jag vill tipsa om denna blogg för den innehåller intressanta historier på lättfattlig engelska. HÄR kan ni läsa.

Ja så var det Alla hjärtans dag. Och jag ska behandla mig själv som en prinsessa idag. Skitsamma att man inte har någon att fira med man kan fira med sig själv. Visa sig själv ömhet, respekt och omtanke etc.

torsdag 13 februari 2014

Hjärtan

I natt drömde jag lite mildare drömmar faktiskt. Det kändes lite bättre. Jag har en annan teori om varför jag drömde mardrömmar. Det kan ju vara att jag är lite understimulerad och inte får så många nya intryck så att hjärnan sen går på högvarv  när jag ska sova. Kanske lite långsökt. Men jag vill gärna ha en förklaring till att det blir såhär,

Jag skäms över att jag inte har något jobb just nu. Att jag bara går hemma och gör just ingenting. Det känns som om jag aldrig kommer att få ett jobb.

Förresten. Har ni några bloggtips på bra bloggar som kanske är lite som min obs självgod? De jag prenumererar på uppdaterar allt för sällan. Ni får gärna skriva om ni är stammisar på den här bloggen. Kul att få en hälsning.

Ska till tandläkaren idag och rotfylla en tand. Slantarna rullar verkligen där hos tandläkaren. Tänk att man betalar så mycket för något som gör så ont och är så jobbigt.

Egentligen gillar jag inte såna här amerikanska påfund som Halloween och Valentine's day men man känner att det är lite tråkigt att man inte har någon partner att fira med även om det är ganska löjligt. Ska vuxna människor ge bort gosedjur till varandra menar jag. Jag läser en blogg och hon som skriver den har så länge jag har läst och det är i flera år varit singel och nu har hon träffat någon och man blir så glad för hennes skull. Verkligen uppriktigt glad.

tisdag 11 februari 2014

Grön kvist

Jag var i Gubbängen i går på öppenvården där jag ska börja gå och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Min behandlare kändes mycket stabil och rutinerad och jag kände omedelbart att jag kunde lita på henne. Jag fick ta min spruta också i dispen oh det gick bra. Den här gången tog jag den i vänstra skinkan och det kändes mycket mindre än i armen eftersom det är en större muskel.

Drömmer fortfarande mardrömmar trots att jag har slutat med sömnmedicinen så jag vet inte vad det kan bero på. Kanske är det sprutan. Ja den måste jag ju ta så det kanske inte är så mycket att göra åt.

Ska komma igång med träningen. Tänkte gå nu. Känns bra att träna på dagen när det inte är så många där.

söndag 9 februari 2014

Radio

Jag lyssnar på Kraftwerk-Radioaktvität. En skiva jag lyssnade på för 13 år sedan ungefär. Då jag bodde i New York och gamla minnen bara väller fram. Jag minns att det var en dag typ som denna typ jämngrått och vinter men utanför singlade ett stilla snöfall ned. Det var mysigt. I vår lägenhet bodde det utöver människor en hel möss som kom fram nattetid. Vi bodde i ett otrendigt område i Queens. Hyran var ändå hög. Jag var väl typ samma person då som nu men man har ju mognat av sina livserfarenheter. Jag kan ibland gräma mig över att jag inte stannade längre i New York och liksom smida medan järnet ändå var varmt. Men det hindrar ju inte mig från att återvända i framtiden! Om det än bara är som turist nån vecka eller två.

Jag håller på städa. Konstig hur man lyckas stöka ner en liten etta på 26 kvadrat på bara några dagar. Jag tycker det är lättast att börja i köket och diska undan så ser man resultat ganska snabbt. Jag känner mig ganska lätt till sinnes men jag är lite bekymrad över att jag drömmer så mycket mardrömmar om nätterna. Kan det ha med sömnmedicinerna att göra?

lördag 8 februari 2014

Sleep

Kunde inte sova i natt. Det var hemskt. Jag bara vände och vred mig. Trots detta är jag ganska pigg må jag säga.


Dejtingen går lite trögt. Jag har inte riktigt fått upp intresse för någon som jag känner att jag verkligen vill veta mer om. De flesta är väl helt ok, de är inte fula och verkar normala men om man känner liksom på en gång att det här kommer aldrig att funka ja då är det ju ingen idé att ens påbörja en konversation.


Jag vill gå på bio men jag undrar vad jag ska se. Måste hem och städa faktiskt. Sen kan jag unna mig ett biobesök. Jag har i varje fall tvättat nu så jag har rena kläder på mig.


Igår var jag uppe i lägenheten där jag bodde förut och E fyllde 26 år. Jag tycker det var en bra ålder att vara 25-26 år. Man är inte purung men ändå ung och man har lite livserfarenheter i bagaget. Jag fyller 34 år i maj och man känner ju att man blir äldre. Man ser liksom ett slut nånstans.

fredag 7 februari 2014

A go go

Idag var jag på Apoteket Scheele som ligger på Klarabergsgatan. Lite läskigt att gå dit. Man ser sig själv filmad när man går in och jag såg inte så tjock ut så jag blev glad. Jag skulle hämta ut min Xeplion spruta. Jag frågade pappa som är läkare om han kunde ta den på mig men han hade ingen alsolsprit Så jag får ta den på öppenvården istället.


Det är skitstökigt hemma måste verkligen städa. Min syster kommer hit då kan det inte se ut som det gör nu. Sen är det ju för min egen skull som jag ska hålla ordning också.


Jag lärde mig just att man kan blanda rödvin med apelsinläsk typ zingo det blir jättegott!

torsdag 6 februari 2014

Hoppas

Jo vet ni vad jag gjorde. Jag reggade mig på en nätdejtingsida igen och jag som sa att jag skulle hålla mig borta från sånt. Jag vet inte nyfiken tog överhanden. Jag fick genast några brev. Men de mesta var bara såna copy paste meddelanden. Det är något opersonligt över tonen som gör att man misstänker att de skickar samma till alla. Mitt användarnamn är lite lame vet inte om det skrämmer bort folk. Sen har jag bild på mig själv i helfigur så de ser hur jag ser ut. Profiltexten var väl lite slätstruken måste jobba upp en bättre text då jag ändå anser att jag kan skriva. Men jag får se kanske kan man prata med någon vettig framöver. Jag har lärt mig av mina misstag och är noga med att inte lämna ut för mycket info i början. Sen om man kan lita på den kan man ju ge sitt nummer.

Jag undrar mycket över tystnad. Vad är det? Är det bristen på ljud? Jag tycker det är intressant med tystnad och jag upplever att det nästan aldrig är helt tyst. Det brusar alltid. Vad är tystnad? Nån som har en teori?

Igår kom en kompis över som jag bråkade lite med förut. Det var kul att se henne. Hon har en speciell sprudlande personlighet och hon är så färgstark och spännande. Önskar att jag var lite mer så. Jag skulle beskriva mig själv som lite tystare och mer reflekterande personlighet. Om hon säger vad hon tänker på så säger jag inte.

onsdag 5 februari 2014

Once

Jag ska presentera min nya blogg- Once upon a fat cat. Den är på engelska. Gjorde den mest för en bekant som inte kan svenska. Ni ser länken till den här i högermariginalen. detta är ju min huvudblogg men jag kommer att skriva i fat cat bloggen då och då. Skunkdagboken är väl egentligen ganska så lik den här bloggen men den kanske ändå har ett litet annat uttryck och tilltal då den har en mindre läsekrets vad jag vet har ingen statistik. Men det är inte så omständigt att skriva som på en blogg. Sen går det ju inte att googla det man skrivit i skunkdaggan. Det är bra.


De var och satte upp en spiskåpa hemma så nu har man fläkt när man steker så slipper brandlarmet gå i gång.


Dagens andra händelse var att jag drog ut en tand. Fick se den sen och den var vidrig. Helst svart nästan. Inte konstigt att man hade ont.



tisdag 4 februari 2014

En vanlig dag

Var hos tandläkaren idag och imorgon ska jag dit igen måste laga tänderna för till och börja med 3000 kr. Svider i plånboken. Det ska dra ut en tand och rotfylla en annan.  Jag strosade runt lite på stan efter tandläkaren och allt var som vanligt en helt vanlig vardag i februari. Kände mig anonym i mängden. En sån känsla kan vara skön att känna. Sen gick jag till Kulturhuset och letade efter en svensk bra samtida roman och jag stod och letade och letade men hittade ingen allt handlade bara om kärleksrelationer och jag orkar inte med att läsa om något sådant då mitt eget kärleksliv för tillfället är stendött. Får väl kanske skriva en egen roman! Jag har ju pratat om det men det är på stadiet mycket snack och lite verkstad just nu. Jag vet inte vad det är jag går runt och väntar på egentligen. Ett mirakel?

Tidigare före lunch var jag hos dietisten. Jag hade gått ner. Jag märker att hon blir trevligare och trevligare ju mer man går ner men det kan jag ju iofs förstå för då känner ju hon själv att hon gör något rätt då patienterna går ner.

Jag tänker mycket nu på att det måste betyda något det vi springer runt och håller på med. Att allt i förlängningen har någon slags mening. Jag vill tro att det är så att mitt liv har ett högre syfte att det finns något man är här för att uppfylla kanske bara genom ens blotta existens.

måndag 3 februari 2014

Världen

Philip Seymour Hoffman är död. Det har väl inte undgått någon. Han var en fantastisk skådespelare. Sådan otrolig nerv och originalitet i allt han gjorde. Synd att han gick bort så tidigt. Jävla knark. Usch. Det leder bara till död och elände. Jag kom ihåg att jag såg Love Liza på filmfestivalen 2002. Den handlar om en man som hanterar att hans stora kärlek tagit livet av sig. Den var inte så superbra som film men man minns ju såklart Phils rollprestation. Man minns alltid Phils rollprestation. Det var alltid så äkta.

Idag var boendestödjaren här och det är igång allting. Jag har fått scheman som jag ska följa så att det inte blir så snabbt stökigt och att jag själv inte blir ofräsch också för den delen.

Sen är det tänkt att jag ska få Sleepyhead signerad av Sibille. Kanske blir den värd en massa pengar näe men kul för mig eftersom jag har många roliga minnen av Sibille vi gick på samma gymnasium bland annat. Jag har köpt en permanent marker som ska vara avsedd till detta. Undrar när hon kan.

Läser i dagens kvällsblaska om ungdomar som tar livet av sig. Att de inte får adekvat vård eller vad man ska kalla det. Jag kan bara säga att det blir lättare att leva med smärtan ju äldre man blir och även om man kommer må mycket dåligt i perioder så har man också perioder då man mår bra. Så ge inte upp. Kämpa!

söndag 2 februari 2014

Söka

Sökte lite på nätet och fann en bok som jag beställde som är skriven av en pappa vars dotter begick självmord efter att ha valsat runt inom psykiatrin ett bra tag. Lisa- ett liv. Heter den. Jag letar ofta efter såna böcker som är skrivna till anhöriga som mist någon i suicid eftersom jag själv är en sådan person. Jag var ju så ung då det ämne och mycket av åren efter gick åt att förtränga. Men nu tänker jag mycket på min mamma. Varför hon mådde så dåligt att hon inte orkade. Jag tror det är bra att läsa sånt andra skrivit som gått igenom liknande saker för det första känner man en starkare samhörighet och sedan är det i ett terapeutiskt syfte också man kan gå igenom de känslor som de andra kände och känna igen sig i smärtan.


Från det ena till det andra så köpte jag dyrt kött idag för 399 kr kilot. Entrecôte var det. Pappa stekte ja jag känner mig lite ensam och vill gärna inte vara själv i lägenheten. Inte just nu.

lördag 1 februari 2014

Resa

Min moster var här idag. Hon hade en onepiece på sig. Hon passade bra i den. Själv skulle man se ut som Barbapappa i en sån mundering. Hon har jobbat som flygvärdinna och berättade lite om var hon har varit i världen. Jag har inte rest så mycket. Jag har varit i Europa och i USA. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till USA. Jag gillar det landet. Amerikanarna är så härliga ganska kaxiga och med jordens bästa självförtroende för det mesta. Jag såg ett avsnitt av Dr Phil en gång då det handlade om några amerikaner som inte hade bra självkänsla. Publiken blev bara helt upprörd och kunde inte fatta att de inte tyckte att de var bäst också. Man får ju bara inte ha dålig självkänsla i USA. Jag känner mig ensam vill prata med nån snygg kille. Var ska man finna en sådan? Kanske bäst att inte leta. Det kommer väl.

Sova

Jag har sovit länge idag med. Tror att ligga inne på sluten avdelning var en riktig pärs. Man blir ju helst slut. Det är nåt konstigt med mina drömmar. Jag tror det är för att jag känner mig lite otrygg som jag drömmer om ett diffust yttre hot som tar sig olika otäcka uttryck. Jag vaknar och då känns allt som det har fått en sorgkant av något mörkt och dystert.