lördag 29 juni 2013

Ja! Boule i vita bergsparken med P. En snubbe försökte köra karttricket! Inte lättlurad. Gav honom en cigarett!

Beautiful day.

Man lär sig nåt nytt varje dag! Jag slank in på Gröna Lund och förlorade på alla spel jag satsade på. Träffade Uffe, Puffe och Tuffe. Hihi. De var snälla. Sålde en cigg till en kille i vit skjorta. Han verkade må bra. Pratade med en tjej med en ölburk. Mitt problem är att jag aldrig får vara i fred.

tisdag 25 juni 2013

söndag 23 juni 2013

Hatar helg

Idag har jag badat på Eriksdalsbadet. Bråkat med farsan. Jag får aldrig vara i fred! Det är alltid nån jävel som står där.

lördag 22 juni 2013

Hemma!

Det var en lång bussresa. Klockan 23.30 åkte jag iväg och om fram för nån timme sen. Jag hade det bra i Berlin. Jag marscherade runt runt stan!! Jag känner mig lycklig! Jag kan göra vad som helst!

onsdag 19 juni 2013

måndag 10 juni 2013

Ausgang

Håller på och förbereder mig inför Berlinresan. Jag har köpt en karta det är typ det viktigaste. Min pappa var med i en slogan tävling en gång för Visa. Hans slogan löd: "Visa din vilja, visa din klass. Resten är bara biljetter och pass." Fint va! Han vann. En resa.

Jag kom på en sak och det är att man bara kan hjälpa sig själv. Man föddes själv. Även om man hade en enäggstvilling så är det alltid nån som kommer först.  Alla får ett specifikt unikt problem. Men det finns inga manualer ut ur labyrinten.

lördag 8 juni 2013

Berlin!

Jag har bokat hotell. Jag ska bo i Mitte. Nära Alexanderplatz. Jag ska till Babelsberg en sväng tänkte jag och så ska jag kanske  inte bestämma så mycket på förhand utan ta dagen lite som den kommer.

Jag känner ingen bitterhet mot det som varit nu med denna killen. Jag önskar honom allt gott i livet. Jag går vidare. Visst har jag lärt mig något och jag hade kul med honom också. Jag tycker om honom och vill att han ska ha det bra. Jag längtar megamycket till Berlin!!

fredag 7 juni 2013

Resa

Var på polishuset och fixade pass. Nuförtiden måste man lämna fingeravtryck. Mitt vänstra pekfinger ville först inte men sen kom det ett avtryck. Nu är det bara vänta 5 arbetsdagar på passet och sticker jag till Berlin. Själv! Jag tycker om att resa själv och jag ska bo i en konstateljé.  Jag har bott i den förut. Det är ett litet rum och ett litet kök. Väldigt sparsmakat men det räcker för mig. Ateljén tillhör min pappas kusin. Tror hon vill ha 150 euro för en vecka. Jag ska vara där i en och halv. Hoppas bara det är ledigt. Annars får jag väl bo nån annanstans. Åker buss ner. Jag ska gå på strövtåg genom stan, fika, fotografera osv.

Berlin är en så vacker, dunkel och mystisk stad. Jag älskar Berlin. Vad synd fick precis meddelande om att ateljén var uthyrd. Får väl bo i sovsal alt ragga upp en tysk nä jag skojar. Det ordnar sig.

torsdag 6 juni 2013

Mask

Jag lade en ansiktsmask. Egentligen är jag inte en sån tjej som håller på med sitt utseende. Kanske borde jag bry mig mer. Men det kändes skönt efteråt när man drog bort gummihinnan som masken bestod av.  Jag har kommit in i det här att vara själv igen. Man kommer snabbt in i lunken.

Imorgon ska jag gå till polisen och fixa pass. Det kan komma väl till pass. Haha.

onsdag 5 juni 2013

måndag 3 juni 2013

Thorn in my side

Den här låten sammanfattar vad jag känner nu.

Yes!

Det känns ganska bra nu med allt. Någon sorts ro har infunnit sig. Jag har en app på iphone där man skriver ned sin vikt regelbundet. Jag håller mig på ett dagsintag på 1500 kalorier. I morse åt jag 3 dl hälsofil, till lunch lite avokado och mozzarella med sallad och råkost och ikväll blir det kyckling utan skinn och grönsaker. Det känns jättekul att påbörjat denna resa. Faktiskt! Inte alls jobbigt, motigt eller  tungt utan tvärtom. Jag ska gå ner 90 kg. Det kommer ju ta sin lilla tid men tid har jag. Tänker ta det lite lugnt med motionen såhär i början. Gå en halvtimme om dagen. Sen kan jag träna mer allteftersom vikten kryper nedåt.

Jag vill kunna springa, få plats i stolar, bära normalstorlekar i kläder plus en massa annat. Ni får gärna komma med hälsotips! Bra träning för överviktiga eller vad fan man kan dricka på krogen som inte är en kaloribomb.

söndag 2 juni 2013

Nytt!

Medicinerna gör att jag känner mig lite numb känslomässigt. Liksom avtrubbad. Men igår så lossnade och jag grät. Det var skönt. Jag pratade med min bästis i telefon och hon förstod . Hon sa att jag förtjänade nån mycket bättre.

Den senaste tiden har jag köpt caffe latte på Seven Eleven varje morgon. En så kostar 28 kr så jag tänkte att det är smartare att köpa en ny kaffebryggare. Det blir billigare i längden.Min gamla är trasig. Den nya kostade 495 kr och lär väl hålla i 4 år. Det blir över 1500 koppar. Kaffe är ju ganska dyrt  men inte å dyrt som det kan bli om man går ut och köper färdigt.Om man köper en caffe latte varje dag på seven eleven i en månad blir det  ca 840 kr. Det blir en kostnad på över 40 000 kr om man skulle hålla fast vid denna vana varje dag i 4 år.  Det finns mycket svarta hål att stoppa pengar i om man inte tänker efter. Jag har ett ekonomiskt sinne egentligen. Men jag borde också heta "slösa" i andranamn.

Imorgon är det måndag och då hoppas jag att jag blir frisk.

lördag 1 juni 2013

Run

Jag ser på Stockholm Marathon. Han som vann verkade inte bli glad alls. Han såg skitsur ut. Det gick liksom på ren rutin. A walk in the park på drygt 2:15. Man kanske inte kan tro det men när jag som tolvåring vägde ca 55 kg så var jag jättebra på långdistans. I min klass gick en tjej som tränade simning varje dag och hon kom alltid först men sen kom alltid jag tvåa och jag hade knappt tränat nåt. Så jag tänkte att jag ska försöka mig på löpning när jag gått ner till ca 70-75 kg. Vem vet kanske det blir Stockholm Marathon för mig år 2018. Eller en halvmara om två år. Jag vägde mig idag för första gången på drygt en månad och jag hade gått upp 6 kg!! Hemskt. Men jag är en allt eller inget människa. Så jag blev motiverad av denna nya toppnotering att vända på allt. Jag gick till Ica och köpte grönsaker. sallad, paprika, broccoli, groddar, frukt mm. Det blir inga sötade drycker, ingen alkohol, vatten inget godis, jo ibland. Jag vet ju hur man ska göra och nu ska jag göra det.

Idag är jag ledsen av förklarliga skäl. Jag känner mig sviken. Tycker att man i alla fall kan förklara sig om man försvinner. Är jag inte värd det?
.