tisdag 31 januari 2012

Risky

Idag var en sån där ringa samtal dag. Avboka möten och fixa och trixa lite.Jag känner mig väldigt jämn i humöret. Då kanske bloggen blir lite tråkigare eftersom jag är mer normal. Köpte en kvällsblaska när jag var på Willy's. Det handlade mycket om den där tjejen som blev knivmördad i Åkersberga och hon hade också en blogg som sammankopplades med att hennes boyfriend var svartsjuk. Var  och varannan människa har ju en blogg men det är lite risky och bloggandet får ju konsekvenser.Nu drar jag inte den slutsatsen att det var bloggandet som blev hennes död som tidningarna verkar ha gjort.  Jag är ju privat och självutlämnande men jag känner att jag klarar av att vara det. Klart jag bryr mig vad folk tycker och blir ju ledsen när folk är elaka. When your in the game you gotta take the consequences of the game.

Känner mig oinspirerad. Jag köpte Bang och Galago. Men trots att jag egentligen är intresserad så kunde inte dessa tidningar väcka en gnista liv i mig. Hoppas att en rask promenad och ett telefonsamtal får mig på bättre humör.

Lågmält

Imorse när jag klev utanför porten så kände jag en sådan isande kyla bita in i märg och ben. Men jag gick ändå en promenad på ca 20 minuter. Sen när jag kom hem så sov jag en stund. Jag träffade Markus utanför seven eleven och han skulle till  jobbet. Han är duktig han, utbildad arkeolog och jobbar i nåt labb. Jävligt skärpt kille, han är liksom så kvicktänkt. Blott 24 år gammal. Jag blev rekommenderad honom som inneboende av en gemensam bekant. Det tycker jag är det bästa sättet än att exempelvis hitta nån på Blocket. För då vet man ju att den inte är någon psykopat. Visst den kan ju vara det ändå men man har ju en referens åtminstone.

Pappa och jag såg Tag mitt liv av Louis Malle. Den handlar om en kille i 30 års åldern som bestämmer sig för att hans liv är över. Han åker till Paris för att träffa vänner och se om det finns något kvar att hålla fast vid. Men allt är nattsvart i Alains psyke. Han har fru och älskarinna och folk runt omkring som verkligen bryr sig. Men han är så jäkla deprimerad och ser inte. Allt har förlorat mening. Jag har varit deprimerad men inte på samma sätt som Alain. Han var ju helt hämmad och uttrycker inga känslor medan jag låg och grät och grät. Nu ska jag inte spoila slutet. Men se den. Det är en viktig film. Om än lite långsamt berättad.

måndag 30 januari 2012

Ah okej

Alla mina vänner säger att de stöttar mig i mitt beslut om operation. I skulle komma och mata mig med tesked sa hon. Man kan inte få i sig mer till en början. Jag tycker att det är sorgligt att det blev såhär men det finns ingen tid till att sörja eller gråta över spilld mjölk.Men jag ser operationen som enda vägen ut ur detta. Nog om det.

Betalat räkningar och betalt hyran. Fattar inte varför det blir så mycket varje månad. Jag är intresserad av ekonomi och skulle vilja gå en kurs för icke ekonomer. Inte för att det skulle göra min privatekonomi bättre. Men man skulle ju vilja lära sig lite om hur allt fungerar. Få lite inblick i den världen. Jag fick ut nästan 14.000 på hemtjänsten nu i januari. Alltså det betyder att jag har så jag klarar mig. Undrar hur det blir en dagen man tjänar dubbelt så mycket? Om det inte går åt andra hållet så man får söka socialbidrag. Nej så får det inte bli!!!Jag har kompisar som går på soc och soctanterna är stenhårda. De kollar kontoutdraget och man måste sälja precis allt man har av värde. Jag ska bli, ja va fan ska jag bli?Juristlinjen lär jag ju inte komma in på även fast jag vill. Där kommer jag en massa brats sitta och kanske en övervintrad polis. Hahaha. Författare i all ära men jag måste ju ha ett yrke vid sidan av. Vi får se. Kanske copywriter. Fast det är ert sånt där hippt och trendigt jobb. Dessutom ska de där reklamarna bara sitta och imponera på varandra. Det får nog bli hemtjänsten ett tag till. Jag trivs ändå med det och försöker hjälpa de gamla så gott jag kan. Jag är stolt över att jag både jobbar och pluggar. Just det jag kommer ju utbilda mig till filmvetare. De hade jag glömt.

söndag 29 januari 2012

LÄS LIV

Åh jag köpte Liv Strömquists ABC-Ja till liv. Asså jag var på dåligt humör innan men fan vad glad jag blev att läsa. Hon är knivskarp. ROLIG. SMART. Hennes ord och bilder slår som piskrapp. Tror iofs inte att de hon porträtterar läser henne eller så gör det det i smyg. Tror att Robert Gustafsson tar sig själv på alldeles för stort allvar för att på något sätt ta det hon tecknar om honom som kritik. Men men det gör inget det är jävligt kul i varje fall.

Mitt hjärta

Jag älskar min familj och mina vänner. Jag vet att jag ibland skriver negativa saker om dom och det är ju inte så bra. Pappa ställer alltid upp för mig och bryr sig verkligen. Han har varit otroligt generös mot mig med materiella saker många föräldrar kickar ju ut sina barn när de slutat skolan utan en krona på fickan. Tack pappa för att du finns. Mamma älskar mig. Jag har gått till ett medium och fått det bekräftat. Vissa tänker säkert att jag måste vara korkad som går till medium men jag vill så gärna känna nån sorts kontakt med min mamma och ett medium beskrev exakt hur hon såg ut.Fast ett jag gick till var ju the real fraud. Hon kunde inte läsa någonting. Jag sa till slut att jag ville ha kontakt med mamma och då fejkade hon att hon fick kontakt. Om ni ska gå till ett medium kolla upp personen ifråga så att han eller hon är seriös.

Om jag får ett barn ska jag älska honom eller henne. Men jag är ju bipolär och det kanske är bäst att inte föra dessa dåliga gener vidare. Jag vet inte. Enligt vissa vetenskapliga studier så behöver inte avkomman till en bipolär insjukna i samma sjukdom. Men,men jag har ingen partner. Jag är snart 32. Tiden går och snart är det för sent. Men skitsamma. Jag ska skriva böcker och ägna mig åt konst.

lördag 28 januari 2012

Soon

Fattar inte varför man inte har kul längre när man går ut på krogen. Man kanske har blivit för gammal helt enkelt. Jag var på Marie Laveau för några bekanta till mig hade klubb där. Det var kul att prata med dom men sen tog det stopp på nåt vis och det blev långtråkigt. Jag märkte att jag gärna gömde mig. Fick för mig att folk skrattade åt mig för att jag är så stor. Jag blev liksom paranoid. Hoppas att jag återfår en sund självbild när jag har gått ner i vikt. Att jag slutar känna mig uttittad. Att man blir en i mängden.

Jag kommer att träffa narkosläkaren ett par dagar innan op. Det söver ner mig med spruta, Hoppas jag har den där trevliga sjuksköterskan som jag träffade vid första besöket. Hon var fantastisk.

Jag kommer att ge pappa lösenorden till internet så han kan skriva något meddelande om jag inte skulle överleva detta. Nä vad sentimental jag låter. Men man vet ju aldrig.

fredag 27 januari 2012

Nu förstår jag

Jag var på en otroligt givande föreläsning idag. Allt föll på plats och poletten trillade ner. Den manliga blicken och feminism och hur allt hänger ihop. Är lite full nu så det jag skriver kanske låter lite dumt. Men allt liksom made sense helt plötsligt jag förstod begreppen för att avslöja den patriarkala underordningen. Jag ska fan bli en riktigt slipad debattör så man kan drämma till med fakta mot mansgrisarna om de ens är värda det.

Jag fick en fortune cookie och på den stod det. Your worst enemy has a crush on you. Det tyckte jag lät spännande. Ligga med fienden. Hehe.

Nej jag ska inte leta längre efter den rätte. Jag tror jag ska gå nån kurs istället.I klassen finns det ganska många killar men ingen jag har pratat närmre med. Jag gillar ju att spela teater och jag ska gå nån kurs eller gå på auditions på studentteatern. Varför kan inte fröken Julie vara smällfet? Jag hade gärna sett en sån pjäs eller spelat själv mot en sexig Jean.

Operation inom kort

Den femte mars så lägger jag mig under kniven. Jag gör det för hälsans skull. Jag är lite rädd, men jag har egentligen ingenting att frukta. De kommer att skära bort nästan hela magsäcken och koppla tunntarmen till. Det innebär att jag bara kommer att kunna äta en halv portion mat max. Jag väger över 140 kg. Jag har svårt att gå, det är jättesvårt att komma upp om jag ramlar. Jag vill väga ca 75 då mådde jag jättebra. Jag kommer att publicera bilder på denna blogg hur jag såg ut före och efter. Ni kanske tycker att jag borde försöka själv först och det har jag försökt en massa gånger. Men det går inte. Operationen blir som ett verktyg man kommer ju få kämpa med maten ändå. Klart att jag har ätit mig fet. Somliga människor har inga problem med vikten. Det är liksom naturligt smala. Visst är det äta mindre och motionera mer som gäller men om det bara vore så enkelt så skulle det inte finnas några överviktiga människor. I koncentrationslägren var alla magra brukar man säga, så om energiintaget stryps så går man ner i vikt. Men det handlar ju om så mycket mer! Arv, miljö, beteende  etc. Jag tror att gastric bypass är det rätta för mig i detta läge när jag är så abnormt fet. Jag skulle faktiskt bli supernöjd om jag landade på 90 kg.

I've got life

Var på krogen med J igår-en kär vän. Vi käkade  raclette och splittade notan så det blev inte så saftigt. J säger att jag är en vacker, intressant och intelligent person. Hon betyder mycket för mig. Hon säger också att jag har låg självkänsla vilket är mycket sant. Vi pratade om killar. Jag vill ju ha kärlek. Hon säger att jag förtjänar det men jag har svårt att tro det själv. Jag är så jävla rädd för att hamna ihop med en idiot som bara trycker ner min självkänsla ännu mer. J sa att jag skulle satsa på nån äldre och det ska jag nog göra. Någon max 50 typ men age aint nothing but a number! Jag har ju mest träffat yngre eller jämnåriga men nu vill jag bli treated like lady.

Men först måste jag älska och tycka om mig själv. Ingen annan kan ju gilla mig annars.
Jag är skrockfull och såg en svart katt tassa över gatan och jag spottade 3 ggr. Tvi, tvi, tvi. I mitt huvud har jag Bernard Hermanns musik till Vertigo när jag går omkring. Det betyder något allt som sker. Vi kallar detta livet men vi vet inte vad som finns där bakom då vi dör. Tror ni att man måste stå till svars för allt man har gjort när man är död? Jag är inte rädd för döden men just nu har döden ingen chans mot mig. Jag är frisk (peppar peppar ta i trä). Jag ska leva ett långt långt liv. Bli minst 70.

torsdag 26 januari 2012

Stängda dörrar

Jag var på Östermalm idag för jag hade ett ärende där. Jag tycker att det är en lustig stadsdel. Det var en vithårig gubbe som kom fram till mig och sa hur är det sötis och då sa ja det är bra. Jag blev glad. En fotolärare sa till mig Don't look too close you might see something och så var det idag. Jag tänkte vafan är alla? De bor ju här. Jag stod utanför en port och flipprade på min mobil. Då dök drömkaraktären upp. Och var borta igen efter en sekund. Men nu vet jag hur jag ska porträttera honom. I min kära roman. Jag har ju fantasi. Och det bästa av allt är att han inte vet om det själv. De dörrar som är stängda är ju de dörrar man vill bryta upp och det kan man göra i tanken.

Jo sa jag att jag lånade Rebell med frusna fötter? Detta exemplar var nedklottrat av någon som verkar forska på Johannna Nilsson. En av de första meningarna-" Vem köper makten av regeringen?" Var inringat och andra var det också med små kommentarer till som var svåra att tyda. Intressant.

Jag vet att folk forskar på allt. offentliga personer och privatpersoner. Kanske på mig. Men jag är inte så jävla intressant. Nämnde jag att jag var med i JMKs tidning "Den femte stadsmakten". jag är med i en artikel som handlar om sociala medier och jag uttalade mig om min blogg. Jag tycker att jag sa rätt okej saker och jag står för det. Om ni är nyfikna kan ni ju söka på tidningens namn och mitt.

Grät jättemycket idag. Igår var jag ju uppe i varv. Idag brast det bara och jag grät. Jag vet inte om jag kan träffa någon för jag vill inte förstöra den personens liv. Jag kommer ju bara att gråta hela tiden. Jag har haft många vänner som lämnat mig pga min gråt.

Kroppsrasism

Jag är ledsen över att mina bröst har blivit så otroligt hängiga. Det är av all övervikt. Tyngdlagen tar ju ut sin rätt. Visst de är jättestora och jag kan känna mig vacker ibland när jag kollar mig i spegeln. Men hur kommer de inte se ut när jag gått ner i vikt? De blir som två tomma säckar man kan slänga över axeln som två scarves. Jaja den dagen den sorgen. Jag får väl ta ett lån och operera bysten i värsta fall. Det handlar ju om min fåfänga. Ja det gör det. Jag hade fina bröst en gång i tiden. Jag fick komplimanger av killar. En sa you've got amazing tits. Hahaha.

Tänkte på en annan sak. När man är så är tjock så tycker folk att det är ens plikt att gå ner i vikt. En tant på jobbet som jag hjälper som är jättesnäll men hon säger vad hon tycker sa att du ska se att du ska få en fin fästman när du går ner i vikt. Då blir jag ledsen för jag menar vafan är det för fel på mig nu?? Jag är ju samma person som när jag var smal!! Läste i tidningen att det var en överviktig tjej som sa att när folk fick reda på att hon hade kille så frågade de på största allvar om han fick betalt. Det är ju sjukt. Det är som rasism. Kroppsrasim. Att man inte accepterar alla kroppar. Visst är det inte hälsosamt att vara mycket överviktig men det är en människa det handlar om med känslor och tankar som alla andra. Man har ingen rätt att förolämpa och kränka för det.  Men det är ju inte så konstigt att det är såhär med den trådsmala mediabilden som styr.

onsdag 25 januari 2012

Uppåt upp.

Trodde att jag hamnat i en mani eller fått något i mig för jag kände mig så upprymd. Jag gick från Södersjukhuset till Skanstull. Det gick jättesnabbt. Jag tänkte fan jag måste ha nåt lugnande så jag gick in på systemet och köpte en pava rödtjut. Sen beställde jag thaimat och tänkte att jag skulle ha en dejt med mig själv. Tände ett ljus mest för syn skull. Jag åt i vanlig ordning upp maten blixtsnabbt men sen var det bra. I vanliga fall hade jag säkert proppat i mig en massa bröd också. Men nu ska jag inte tala om mitt matmissbruk. Jag har skitsvårt för att koppla av. Det är just det. Nu känner jag mig inte lika upprymd längre. Så vinet som jag bara har smuttat på kanske har haft någon effekt. Jag längtar efter att träffa någon att skämma bort med min kärlek. Men jag har fördomar mot mig själv och jag tänker att ingen normalt funtad person kan älska nån som är såhär fet. Men jag tycker ändå att att jag är attraktiv och jag är hellre ensam än är med en idiot som inte bryr sig.


Rape me, richard cheese version av nirvanas låt kom up i spotify när jag gick där i snöslasket. Jag har ju en dröm om att bli advokat men fan vad ledsen jag skulle när de flesta våldtäktsmän går fria. En tjej kan ju bli så otroligt våldtagen. En kille också för den delen. Det är fördjävligt helt enkelt.

Frostiga tankar

 Jag måste gå till en gynekolog för det här med den dåliga lukten. Det var lite pinsamt för när jag var på Lindas fest så var det en som var på toa efter mig (en tjej) som kom fram till mig och sa att jag hade en underlivsinfektion. Hon hade jobbat med sånt och visste hur det luktar. Någon könssjukdom är det nog inte men man måste ju kolla ändå. Det var det om det intima. Jag vet att det är mest damer som läser den bloggen så då kan man ju skriva om såna här saker. Men visst kan man tycka att det är äckligt ändå. Jag har iallafall använt ett medel som man ska ta tre dagar i rad. Vaginatorer. Så det blir nog bra. Ni förstår att jag inte vill komma i närheten av någon som har något som helst begär till mig när det är så här.

Annars mår jag bra. Jag är skitnoga med litium. För min största skräck är om jag skulle bli sjuk igen och sjukskriven. Då skulle allt gå käpprätt åt helvete. Det vet jag. Jag är en trasig tjej som är lite ihoplappad men jag vill inte gå sönder igen. Jag försöker fokusera på det som är friskt att det är positivt att min första tanke på morgonen är åh jag vill gå upp istället för jag vill bara ligga här.

Markus min inneboende är så bra och trevlig. Han stör inte alls, men jag själv har lite dåligt samvete för att jag stökar ner lite på de gemensamma ytorna. Men det är bättre städat nu. Jag tycker också att det känns tryggt att jag har någon där. Det var värre när jag var helt själv.

En dag så kommer jag att dela bostad med någon jag älskar och då kommer det nog bli en hel del bråk. Jag vet att jag har gjort knäppa grejer när jag mådde dåligt och det gör jag ju fortfarande men inte i samma utsträckning. Det betyder något allt som sker och alla har en särskild livssuppgift.

tisdag 24 januari 2012

Läs och skriv

Jag var på biblioteket igen. Det är något med tystnaden därinne som lockar mig. Blickarna man ger varandra när man går igenom hyllorna. Människor som är djupt inbegripna i sin läsning. Ja det är härligt! Förra året läste jag inte många böcker. Jag pluggade litteraturvetenskap en gång vid Stockholms Universitet. Fick nätt och jämt godkänt. Litteraturlistan var allt mellan Gilgamesheposet till Ann Jäderlund. Jag tyckte att det saknades genusproblematik i studierna. Sökte mig till filmvetenskapen istället. Där var det mer fart och fläkt! Lite modernt fast svårt som fan att fatta och hänga med ändå. Jo jag vet inte varför jag inte läser så mycket nuförtiden. Jag älskar ju att läsa egentligen och jag vill ju bli författare och då måste jag ju läsa. Jag tror att det första manuset jag skriver kommer vara kasst, men jag har inte bråttom. Jag tänkte att jag skriver så får vi se. Jag lägger ifrån mig manuset och läser det igen efter kanske 3 månader. Då kanske jag har kommit till insikt om vad jag vill egentligen och om det är just detta jag vill.

Jag tycker om hur Johanna Nilsson skriver. Jag lånade tre böcker av henne idag." I de utkanten älskade" är det en karaktär som också heter Bea. Hon är lika gammal som jag är nu men hon är mager och är yrkeskriminell. Hon är också ensam och hade en mamma som dog tidigt. Jag ska döpa min älsklingskaraktär till Johanna men jag har en nära vän som heter det så också så då kanske det inte går.

SLÖSA!!

Ska beskriva hur en slöseridag ser ut. Jag vaknar. Det finns inget bröd och jag handlar en croissant plus kaffe på seven eleven. Det blir ca 45 kr. Sen går det ganska bra fram till lunch då är jag hungrig igen och har ingen mat hemma så jag går till nem nem quan och köper nudelsoppa för 75 kr. På vägen köper jag en tidning plus bilaga. Det blir typ 25 spänn. Sen går jag till bibliotek och där har jag en förseningsavgift på 30 kr. Går till Söderhallarna. Jag köper ost för 80 kr för jag kan inte motstå försäljarens anbud. Går hem. Klickar lite på nätet. Jag går in på bokus alt cd on och beställer en bok för 190 inkl frakt. Sen är jag hungrig igen och jag bestämmer mig för att laga mat. Går till ica. Eftersom jag är hungrig köper jag mer än jag behöver. Det blir 350 kr. Sen går jag till jobbet på hemtjänsten och på vägen tid får jag blodsockerfall och köper en latte plus en bit choklad för 50 kr. När jag har rast på jobbet går jag in på Åhlens och köper lite smink för 300 kr. Summa 1145 kr.

Inte konstigt att mina pengar tar slut eftersom jag slösar så mycket. Dessa slösdagar blir fler och fler. Varför tröstshoppar jag?

måndag 23 januari 2012

So to speak

Han "den hemlige beundraren" hade sexig röst. Men jag vet inte jag kanske har blivit punked av några snorungar. Jaja, vi får se hur det blir.Kanske ringer han igen. Jag måste ju bota min lilla åkomma först. Innan jag kan släppa till. Hahaha. Jag för kassabok och spar kvitton så att jag ska kunna få någon fason på min ekonomi. Idag köpte jag mat ute igen.Dyrt. I har lill-datorn fortfarande. Hon jobbar på en novellfilm och behöver den och jag är snäll och omtänksam. Jag har min roman på den datorn, eller typ 7 sidor hahaha. Men jag litar på I. Lånade två böcker av Brett Easton Ellis. Jag gillade verkligen american psycho-han var ju ingen mördare på riktigt det hände ju i hans fantasi. Den var rolig och Pat Bateman var ju helt störd i huvet och trodde världen kretsade kring honom. Nu ska jag läsa lunar park och sova sen.

Fix

Heroin. Det var någon som sa att det var lika svårt att sluta röka som det är att sluta med heroin. Men det har jag svårt att tro. Jag har aldrig tagit heroin i mitt liv och jag skulle aldrig göra det heller för då skulle jag bli fast säkert. För det sägs ju att det är först då första gången som man känner att man kan släppa allt skit och bara må så jävla bra, Jag var med på en pjäs en gång "Bortom ljus och mörker" som handlade om heroinmissbruk. Eller jag var publikvärd. Regissören hade ordnat med ett sprututbytesprogram som en aktion. Jag måste medge att jag var lite rädd och hade lite fördomar mot "knarkarna" och tänkte att de säkert skulle försöka råna mig på biljettkassan osv. Men inget hände. De var så snälla de få som kom. När jag bodde i New York så var min rumskamrat Benjamin tidigare heroinist. Han tyckte det var coolt att jag var så pass ointresserad av droger i den stan. Jag har vänner som har knarkat jättemycket och börjat deala också så det ha inte varit det att det varit svårt för mig att få tag på droger men jag har inte velat. Visst har jag väl tagit nån enstaka gång men jag kanske är stark på det sättet. Men å andra sidan så missbrukar jag ju andra saker som mat och ibland sex. Plus det faktum att jag rökte så mycket men har lagt av sedan 6 veckor. Så jag vet inte. Det höll ju på att gå åt pipan för mig när jag var så sjukskriven och helt seriöst började tappa tron på mig själv så jag vill inte att det gör det igen. Prognosen nu ser ganska bra ut.

söndag 22 januari 2012

Dagens tips

Jag har ett tips till alla som är trötta på människor i er omgivning och bara stör er på personens negativa sidor. Tänk positivt och fokusera på personens positiva sidor. Alla människor är fantastiska. Vi delar alla någons slags likhet men vi är ju unika som individer.Tänk på vad som gör din näste unik. Vad har den för historier att berätta?

Jag skulle vilja träffa lite nya människor. Förra året kom Katja in i mitt liv för jag deltog i hennes fotoprojekt. Hon är så inspirerande och häftig och öppen, kärleksfull, innerlig och passionerad. Hon är mer spontan medan jag är lite eftertänksam. Jag diggar henne starkt. Vissa människor gör ett större intryck på en än andra så är det ju bara. Sen handlar det ju mycket om person kemi. Men jag ska nog anmäla mig till någon teaterkurs eller nåt. Teatermänniskor är allt bra lustiga. Såg på tv häromdagen och Johan Rabeaus. Tycker han är jäkligt het fast han är gammal. Haha!!

Utmaning

Den här grejen snodde jag från Malins eskapader 
Det är ju meningen att man ska bli utmanad men jag blev så sugen så jag bara tog frågorna. Hoppas det är okej Malin.



VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN? 2002-01-20 
Jag bodde på Kocksgatan med Klara (obs vi var inte ihop) Jag var 21 år och hade ingen pojkvän då heller. Du kunde hitta mig på Carmen eller Kvarnen rökandes cigaretter och drickandes öl bland alla misslyckade musiker och poeter.

VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Jag jobbade på hemtjänsten. Jag dejtade ingen speciell.
FEM SNACKS DU GILLAR
 Snittar
Chips
Rostade mandlar
Popcorn
Ost
Oliver


FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Common People av Pulp, Alla har glömt, Towa Carson, We're only in it for the drugs-Ebba grön. First of the gang to die av Morrissey, Personliga Persson av Cornelis Vresvijk

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

1. Köpa en lägenhet med Balkong på Bastugatan.
2. Låta mina fattiga kompisar bo i den lägenheten medans jag flyttar till Los Angeles och köper mig ett hus.
3. Göra psykosfilmen i Hollywood
4. Köpa nya tänder
5. Donera pengar 
FEM DÅLIGA VANOR
Jag tränar inte, jag äter skräpmat, jag fullföljer sällan saker, jag är slösaktig, jag gillar att slänga saker på golvet
FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Flirta och fånga någons intresse, göra någon glad, skriva, komma på roliga maträtter, promenera
FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
Foppa tofflor (säger sig självt)
Såna här samlingskivor, typ sommarklassiker
Raka ena sidan av huvudet så där skin head barbiedoll aktig.
Köpa saker exakt efter ett matrecept
T-shirtar som det står saker på tex bebis för gravida eller pornstar eller nåt annat vulgärt.
FEM FAVORITLEKSAKER
Mr black banana
Datorn
Iphone
Kameran
Smink
TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
Äsch vem som helst med en gnutta fantasi. Kopiera gärna till din blogg.

Bad reputation

Det ringde igår i mobilen från okänt nummer. Han sa att han var en hemlig beundrare så frågade han om jag var sugen underförstått om jag ville knulla. Vafan! Ja man lär ju ha fått dåligt rykte sen man höll på och letade sexkontakter på nätet för ett par år sedan. Jag sa att jag har blivit frigid och så la jag på. Sanningen är den att jag tyckte att det var lite upphetsande på nåt sätt men också läskigt fast jag har tyvärr fått någon underlivssjukdom som jag håller på att kurera så jag kan inte ha sex. Det luktar inte gott just nu men jag har fått ett medel utskrivet som jag ska hämta ut. Jag är väldigt open minded och tycker absolut inte att man ska hålla på sig och det mest irriterande jag vet är när tjejer säger att de träffade en kille så låg de och myste hela natten men det hade inte sex som att det var en bragd att inte göra det. Man har lust att skrika men var du kåt?? Ja. Varför i helvete låg du inte med honom då?

fredag 20 januari 2012

16 reasons why I love you

Jag har bestämt mig

Jo, nu har jag bestämt mig för att jag ska operera mig och jag fick först en op tid den 21 februari men jag tyckte krockade med flytten från skrapan. Måste ju flyttstäda och sånt och bära tunga grejer och jag får ju bära max ett kilo. Sen ville jag ha lite tidfrist för att läkarna på psyket ska kunna ställa in mig på en bra dos och att jag får lämna blodprov kontinuerligt och så. Det finns tydligen någon fallbeskrivning med någon tjej som käkade litium som gjorde gastric bypass och de tänkte inte på att kolla hennes litium i blodet och plötsligt var värdet på tok för högt. Typ 2,5!!

Surprise!! Jag har Bipolär sjukdom. Överläkaren tyckte att det var tveklöst så. Sen vet man ju inte vilken typ det är riktigt än. På förra stället så trodde de typ 1. Jag berättade om mina röset och syner och då sa han att de är relativt vanligt bland bipolära att ha sånt. Så frågade jag vad han trodde om Schizo affektiv sjukdom som är typ schizofreni light men det trodde han inte men det är klart att det finns inga vattentäta skott mellan sjukdomstillstånden. Många  sjukdomar har ju gemensamma symptom. Fast man kanske kallar de för lite olika saker. Så nu får jag gå på affektiva borta på St: Görans sjukhus. Hurra!!

 De verkar vara mycket bättre där. Verkligen. Jag var på filmhuset idag också och nya kursen om audiovisulla medier och kroppens betydelse. Very interesting, Men alla är så unga. Nåväl. Vad spelar det för roll!!!
Såg typ 20 minuter av en Peter Greenaway film den här "kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare" eller vad den heter och den är ju makalöst vacker och levande och organisk. Men jag var tvungen att gå för jag måste till jobbet sen snart och den var för lång.

torsdag 19 januari 2012

Mina tårar

Grät mycket igår. Det var inte det att jag var deprimerad men jag kände mig så besviken på mig själv, uppriven och frustrerad. Första gråtattacken utlöstes över att jag gick till gymmet men förmådde mig inte träna för att jag är så fet när alla andra är så smala. Jag tränar på Sats och det är ju ett riktigt stekarställe och man kanske skulle träna på ett mindre utseendefixerat gym. Helst ett sådant utan speglar. Jag stod där och den hurtiga receptionisten bara vara oförstående och tyckte jag var knäpp som gick hem igen. Så gick jag hem och grät en skvätt. Min storasyster Petra sa att folk inte bryr sig så mycket utan de där snygga slimmade tjejerna och biffiga killarna antagligen tycker att man är stark som ändå går dit,

Sen satt jag framför datorn och då var det lugnt och jag kände mig lite gladare. På jobbet var det som vanligt. Jag gick min lilla runda men sen gick jag in på Liedl och köpte jätteräkor i olja och gick hem och tryckte i mig. Det var ju för att jag var så ledsen. Men jag kände mig inte gladare efteråt. Jag måste sluta tröstäta.
Sen på kvällen så kände jag mig så ensam så då började jag gråta igen. Jag vill inte ha vara singel men jag träffar ju bara knäppskallar. Sen det att jag känner mig så misslyckad. Jag är ju inte bra på något och jag gör ju ingenting vettigt egentligen. Idag är det bättre dock. Jag ska övervinna mina demoner och gå in på gymmet igen. Singel lär jag ju förbli ett tag till men jag kan ju se till att försöka uppskatta min frihet. Att jag inte är bra på något är ju inte riktigt sant för jag kan ju skriva i alla fall. Alltid något.

onsdag 18 januari 2012

En ny lista.


1. Hur gammal är du om fem år?
36 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Ingen men jag käkade frukost med pappa och Petra.

3. Hur lång är du?
 174 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Shame.

5. Vem ringde du senast?
Pappa.

6. Vem ringde dig senast?
Isa. Hon ville ha koden till internet., Hon har lånat min dator.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Hej vad är koden till ditt internet? Jag håller på m ansökan sista timmarna.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa. Jag älskar röster,

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Mina föräldrar var gifta när mamma dog. Pappa har inte gift om sig.

10. När såg du senast din mamma?
En junidag 1993.

11. Vilken ögonfärg har du?
Svårt att säga. Blågröna.

12. När vaknade du i dag?
8:30

13. Vilken är din favoritjulsång?
Jussi Björlings version av O helga natt.

14. Vilken är din favoritplats?
 USA
15. Vilken plats föredrar du minst?
Upplands Väsby
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?Att jag bor i Usa och är gift med min stora kärlek.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Fabrorn med svans.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Sex and the city
19. Hur stor är din säng?
160 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar. 

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Osexig nattsärk.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
fyra!

23. Hur många landskap har du bott i?
1-Uppland

24. Vilka städer har du bott i?
Stockholm och New York

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota blues.

26. Är du social?
Ja men jag också mycket för mig själv.

27. Vilken är din favoritglass?
Tip Top
28. Vilken är din favoritefterrätt?
citron fromage
29. Tycker du om kinamat?.
Jajag gillar smaken men inte alla tillsatser.
30. Tycker du om kaffe? 
Jo det måste man väl göra om man dricker 10 koppar om dagen.31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe, så klart.

32. Sover du på någon särskild sida?
Alltid längst ut. 

33. Kan du spela poker?
Ja men jag har inget pokerface.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Jag tycker om när någon stryker mig över ryggen

35. Är du en beroendemänniska?
Hehe svaret blir nog..JA!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja Fredrik katt.
37. Vill du ha barn?
Oh ja. Flera.

38. Kan du några andra språk än svenska?Engelska ganska bra inte flytande men jag förstår precis vad de säger eller menar.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?HAVET. Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Nyttig mat och film och musik och litteratur.
42. Äger du dyrbara smycken?Mammas gamla smycken..
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Criminal minds, älskar sexiga agenter i action. Jag ska gifta mig med en agent en vacker dag haha.

44. Kan du rulla med tungan?
Nej, den är för stel.

45. Vem är den roligaste människan du känner?Pimsan!!

46. Sover du med gosedjur?
Ja jag leker med monki djuret,
47. Vad har du för ringsignal?
"Sign of the times" Prince

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?Ja på vinden.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En servett.

50. Flirtar du mycket?
Ja med butiksbiträden, spärrvakter och alla möjliga.
51. Kan du byta olja på bilen?
Har inget körkort.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej.Läs föregående fråga.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Att köpa Lyckan av Ann Britt Aldeman
54. läser du någon dagstidning?
Både svenskan och DN

55. Prenumererar du på någon veckotidning? 
Amelia. Topphälsa och 10 tal. 

56. Dansar du i bilen?
Sjunger mest.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P1

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Mat på Ica 317 kr .
59. När var du i kyrkan senast? På lille Axels dop.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Ja vafan hette hon nu. Men hon var bra.Skärpt och intressant. Hon var lärare i svenska.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Så länge som Rosklildefestivalen håller igång. 

tisdag 17 januari 2012

Sthlm i mitt hjärta

Hela eftermiddagen och kvällen  jobbade jag på Studio 24 som statist. Roy Andersson är en fantastisk regissör. Vilken glädje och vilken passion. Han är ju lite ökänd för att köra många tagningar och visst landande vi på ca 40 tagningar på scenen för vår lilla scen. Jag satt med ryggen mot kameran så man lär ju bara se en fet laxrosa rygg för jag hade en skär blus på mig. Men som sagt jag lärde mig extremt mycket på att se och höra hur Roy arbetar. Man märker att han vet precis vad han är ute efter och att han är jäkligt erfaren och rutinerad. Men jag hajar inte varför han envisas med att jobba med amatörskådisar?? Ja menar de glömmer repliker, kommer av sig suckar och stönar, ett proffs är ju jäkligt koncentrerad och förberedd. Jag ska bara jobba med proffs-skådisar när jag gör psykosfilmen. Det kommer inte funka annars.

Läser Stockholm Rosé av Sophia Wolf Lösnitz. Jag har bara läst ca 40 sidor men Gud så bra och rolig den är. Hon driver med hela chick lit genren. Jag gillar liknelserna skarpt. Jag valde boken för att den hade Stockholm i titeln. Jag älskar romaner som utspelar sig i Stockholm!!

måndag 16 januari 2012

I mitt Fraggelberg

Idag är en sån dag som bara är bra. Jag missade att gå till tandläkaren men det var schyssta och sa att jag kunde komma lite senare utan att debitera extra. Väl där rensades hela käften på tandsten. Jag har mycket hög smärttröskel så jag behövde inte bedövning fast de tog bort tandsten på tandhalsarna. Sen putsade de bort de värsta missfärgningarna så nu ser jag ut som en miljon dollar!! Kasching!! hahaha.

Nämen det jag menar är att jag mår så bra. Jag tänker positivt. Petra hjälpte mig att städa mitt rum på en massa skräp. Vi fick slänga 5-6 sopsäckar. Mest var det massa sladdar och massa akademisk text i fotostat kopior. Inte så roligt att ha liggandes. Jag hittade kläder från när jag var smalare och jag spar ett par byxor och en tröja att ha som måttstock när jag går ner i vikt. Resten slängs! Varför ska jag ha capribyxor från H&M/ år 2004. Näe inte så roligt. Jag får köpa de senaste modet i mindre storlek den dagen det blir aktuellt istället. På Hedengrens bokhandel på stureplan i närheten av tandläkaren köpte jag den här Felicia försvann av Anna Wahlgrens dotter till Petra som läser mycket. Som tack för hjälpen för att hon lade ner 7 timmar på att rensa bland mitt snusk och sunk. Man vet ju inte om allt det där är fake men den är såkert underhållande att läsa. Sen köpte jag en bok av en kvinna som blåste sitt egna dagis på en miljon kronor för att kunna finansiera sitt egna shoppingmissbruk. Smarrigt att gotta sig i någon annans elände. Inte svårt att sätta sig in i hur de cyniska förläggarna tänker.....Hehehe. Själv lär man ju bli refuserad första gången mitt manuskript sänds in för granskning. Men den dagen den sorgen.

söndag 15 januari 2012

jämna plågor

Vad är det med mig? Jag har blivit så desperat. Jag raggade på två killar igår och fick nobben. Jag tänker att det beror på att jag är så tjock men jag vet inte. Det kan ju vara för att jag helt enkelt är så desperat också. Det kanske inte är så attraktivt. Det är bättre att vara lite mer laid back. Nåväl det var lika bra det! Jag ska inte ligga med killar på fyllan för jag mår ju så dåligt av det efteråt.

På tisdag ska jag vara statist i Roy Anderssons nya film. De ringde idag och frågade om jag ville vara med och jag tänkte att nä jag är så så tjock och ful men sen bara så tänkte jag att äsch what the heck och vad gör man inte för konsten. Jag kommer säkert att bli bortklippt ändå. Hehe.

På jobbet går det väl bra men jag är ingen good zombie. Kommer aldrig bli.

fredag 13 januari 2012

Back in the days

Solen skiner i varje fall. Alltid något. Jag känner mig orolig i dag över vad som ska hända med mig i framtiden. Jag känner att jag tappat kontrollen för länge sen om mig själv och min vikt och en massa saker. Bifogat är en bild på mig ur skolkatalogen. Jag gick på södra Latins gymnasium samhälle humanistisk linje i tredje ring och jag var 18 år. Jag ser så frisk och hoppfull ut tycker ni inte. Tänk om jag skulle vetat vad jag skulle ha framför mig. Jag var på den tiden ganska deprimerad och hade ingen tur med killar då heller. Jag vägde väl ca 68-70 kg och hade inga större viktproblem men jag tyckte att jag var jättetjock och bantade jämt. Jag tror att om jag inte hade bantat då och liksom satt obalans i hela systemet så hade jag nog inte varit såhär stor idag. Så tänk på det ni ni som tycker att ni väger 2 kg för mycket. Vad spelar dom kilona för roll egentligen? Är dom inte en symbol för något annat ni är missnöjda med i ert liv? Jag festade ganska mycket på denna tiden och umgicks med olika slags människor. Jag pluggade väl sådär jag fick inga toppbetyg ett par stycken mvg och kanske er g än vg, jag kommer inte ihåg. I min klass var det nästan bara tjejer. Jag var kompis med några i natur klassen. Johan, kasper och klara. Johan jobbar på universitet i paris och har i princip blivit fransman och kasper är utbildada på handels och jobbar med nåt ekonomigrej och klara har barn och undervisar matte i Barcelona och hon har typ blivit spansk. Jag jobbar i hemtjänsten och har klippkort på psyket men jag pluggar ibland med. Jag hoppas att om tio att det har blivit lite bättre.

torsdag 12 januari 2012

Karaoke repris- Perfect day

Jag spelade in denna för exakt ett år sedan. Jag tycker att jag gör en bra karaoke här, harklar mig lite i mitten men det hör till.

Se på TV

Min syster Linda fyller 40 år idag. Jag gav henne ett presentkort på ett Spa som heter Sparadiset. Hoppas det är bra. Hon gillar massage och ansiktsbehandlingar och sånt. Hon ska ju ha en stor fest på lördag med Hollywoodtema och jag ska klä ut mig till en Oscarsvinnare.  Jag har skaffat mig en klänning i tyll, så ska jag fixa en stor 60-tals håruppsättning med fralla. Det blir nog smashing!!

Jo igår kollade jag på Biggest loser och de flesta tjejerna där är ju smalare än mig. Jag mådde lite dåligt av att kolla på det programmet så jag stängde av. Jag vet att jag måste gå ner i vikt och jag sökte ju faktiskt till Biggest Loser och när jag såg deltagarna hajar jag varför jag inte kom med för alla är ju såhär medelsvensson och präktiga eller de framställs i varje fall som det. Sen fick jag ingen vidare kontakt med den där casting tjejen när jag var på intervju. Så jag svarade bara enstavigt. Jaja Gud ville väl inte att jag skulle vara med. Som sagt ingen idé att vara bitter. Men det går inget bra att försöka vara nyttig, jag äter för att jag ofta är hungrig och sugen. Det är skitsvårt att sluta. Men å andra sidan så rör jag på mig jättemycket. Jag promenerar ca 45 minuter om dagen. Det är mycket för en person som väger 140 kg.

Hinsehäxan var bra tv däremot. Vera är ju fantastisk i huvudrollen. Henne skulle jag vilja filma med. Kanske ska fråga henne när min psykosfilm blir aktuell. Åh Sofia Ledarp som den där manipulativa bordellmamman Doris. Gud vad bra. Vad många bra svenska skådisar det finns. Sverige är fantastiskt, eller hur!

onsdag 11 januari 2012

Bloggfavoriter

Måste bekänna en sak. Jag läser aldrig nyheterna i tidningen. Jag öppnar kulturdelen på en gång och ibland läser jag näringsliv. Men det är sällan. Pinsamt vad dåligt allmänbildad jag är alltså. Måste ändra på det. Jag kom och tänka på detta när jag läste Anna Hibbs blogg hon är tydligen enligt egen utsago likadan. Hehe, jag har följt Hibbs blogg i 4 år för att jag tycker hon skriver så bra sen lever hon ett helt annat liv än mig också. Reser jämt och har mycket på gång och gör spännande saker osv. Hehe men jag skulle inte vilja byta med henne ändå, mitt liv är ju en gåva jag fått från Gud det vore dumt att förneka sig själv. Dödscool är en blogg jag följer också. Jag har träffat henne men jag ska inte avslöja hennes identitet för det. Hon skriver också bra och är modig som vågar utelämna så mycket intima detaljer om sig själv. De är de två bloggarna jag följer mest. Jag följde också Fatshionista men hon har lagt av och blogga. Linna Johansson är ju den vassaste pennan av alla. Synd att det var länge sen hon uppdaterade men när hon väl gör det är det mycket välskrivna inlägg om sånt som är aktuellt. Sen går jag sporadiskt in å andra bloggar.

Apropå kulturdelen, stör inte ni er på de här långa artiklarna med kändisar som kommer på söndagarna, när de brer ur sig och det är så smörigt och fjäskigt skrivet. Det gör i varje fall jag.

tisdag 10 januari 2012

Drömboken

Spela teater är jag bra på. I hemtjänsten så spelar man ju teater hela tiden man går in i rollen som piga och säger ja frun typ. Jag var med i en pjäs en gång på Stockholms Studentteater. Haha jag spelade hovdam och statsminister, jag hade alltså två roller om jag minns rätt. Jag tyckte att jag var ganska bra själv men jag fick höra att jag var sämst av alla efteråt av regissören. Innan dess fick jag rollen som prästen i gengångare av Henrik Ibsen, en pjäs som handlar om incest, syfilis och dödshjälp. Men jag sumpade det och blev utbytt eftersom jag blev sjuk. Tyvärr. Det hade varit något att bita i. Men jag kan ju vara med i någon annan pjäs. Jag ska skriva det i mina dröm och ambitions bok som jag har gjort inspirerad av självhjälpscoachen Mia Törnblom. Man ska skriva in alla drömmar man har hur orealistiska de än är och sen se om några blivit förverkligade. När jag var sjukskriven var min största dröm att bli frisk och kunna sköta ett jobb och nu har jag ju ett jobb visst det är dåligt betalt och bara timanställning men ändå. Tänk om jag inte hade skrivit det i drömboken då kanske jag inte hade vågat tro att det skulle kunna bli verklighet. Nu har jag som dröm också att få ett heltidsjobb och att få egen familj. Det står i drömboken.

Brassa mandelmassa

Idag blir det storstädning. Jag ska slänga en massa saker och tvätta och feja. De ringde från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in mitt på dagen men jag sa faktiskt nej för en gångs skull. För jag tänker så här att det är viktigare att jag gör i ordning i lägenheten så att jag trivs där.

Jag har varit rökfri i drygt en månad och jag gick upp 1 kg. Det tycker jag är smällar man får ta. Vissa kan ju gå upp 5 kg på en månad när de slutar röka. Nu ska jag kämpa mig ner igen. Jag tycker att det är sjukt svårt att ändra sin livsstil. Jag vet att knepet är att man smyger in förändringar. Men även det är svårt tycker jag. Fattar inte varför jag blev så fet. Jag har ju för sig alltid varit lite mullig men inte såhär kolossalt stor har jag inte varit. Man har svårt att få plats i stolar, folk ger en sneda blickar, de finns inga snygga kläder som passar, man har allmänt svårt att röra sig, man är för fet för ett fuck. Ja det sista är väl inte riktigt sant det finns ju killar som på riktigt tänder på feta kvinnor. Men jag vill inte träffa en fat admirerer jag vill traffa en Bea-admirerer. Dessutom så blir man lätt diskriminerad som fet när man ska söka jobb. Ja summa summarum det är inte kul att vara fet. Men det finns ingen tid att vara bitter det är antingen att gilla läget och fortsätta vara fet eller att försöka gå ner i vikt.

Nu ska jag gå och ta prover. Hoppas litiumnivån är bra.

måndag 9 januari 2012

i don't like mondays

Skrev in mig på filmvetenskapen. idag.. Jag ska ju som bekant skriva c-uppsatsen nu. Blev ju aldrig klar förra terminen och det var ju synd. Hoppas jag kan skriva den nu. Att det är möjligt. Att någon vill vara min handledare. Det var kallt, jag hade tänkt att promenera hem men jag orkade inte så jag tog bussen. Bytte från 76an till 55an vid Slussen och for till katarinahuset. Där var det som vanligt kö till dispen och R satt där, han är en mycket sjuk man som har lite punkig stil och målar sig med svart kajal och har flera lager mössor på sig. han sjunger alltid och pratar för sig själv. Jag har försökt att vara snäll mot honom fast ger man honom lillfingret så tar han liksom hela handen. Jag vet inte vad det är som har hänt med honom om han var missbrukare från början eller vad det var som är fel. Han måste ju må extremt dåligt annars beter man sig ju inte sådär. Nåväl jag fick min medicin ock kände mig glad över att jag inte hade haft någon ångest. under dagen.

Ikväll ska jag jobba. Det är 5 minus ute så jag får ta på mig långkalsonger. Haha. Jag ska stänga ner mina internetdejtingkonton tror jag. Det är liksom kontraproduktivt. För mig i varje fall. Kanske förblir jag oälskad i hela mitt liv men då får det la vara så.

söndag 8 januari 2012

Guldkant

Igår var jag på Vardagsrummet på Östermalm och "Mamma Tessos Taverna". Det var kul. Killarna jag känner lite var transor. De var jättefina. Tyvärr har jag inget bildbevis. Men de var super hot. Men sen blev jag så trött på ett mystiskt sätt så jag tog t-banan hem. The Shining gick på nian så jag kollade på den tills jag somnade. Sen sms ade den här killen från London och kom med oanständiga förslag och jag låtsades vara mer intresserad än jag var. Fråga mig inte varför. Jag tyckte att det var spännande att träffa honom i början men nu så känns det inte lika kul. Så jag tror att jag ignorerar honom om han nu skulle få för sig att messa nån mer gång.

Gud jag strör perngar omkring mig. Jag fick ju lite flis före jul och vad jag har shoppat. Massor saker jag inte trodde att jag nånsin skulle vilja ha. As the wallet grows so do the needs. Indeed. Jag köpte en läppensel från Chanel på rea för 135 kr. Gud så onödigt. Man kunde ju köpt en på H&M för 19:50 som funkar lika bra. Men man vill ju sätta guldkant på tillvaron! Men nu får det vara nog. Veckan som kommer ska jag inte handla något mer alls. Bara mat och sånt man behöver. Dvs inget lull lull.

Jag mår bra annars. Har ingen ångest längre. Jag ska lämna litiumprov imorgon så får vi se. Förra gången låg värdet på 0,5. Det är väl lite på gränsen. Helst ska det väl vara 0,7. Vad vet jag jag är verkligen ingen läkare men det är klart att man har ju lärt sig lite under den här resans gång. Hoppas jag får gå på affektivt centrum. Jag ska skriva ett brev till läkaren och berätta om min sjukdomshistoria för jag uttrycker mig helt klart bättre i skrift än i tal. Det vore bra om det fanns en sån här brev korrespondens psykolog som man kunde skriva till och få svar. Säg till om ni känner till nån sån.

lördag 7 januari 2012

Stuffing my feelings

Varje morgon går jag morgonpromenader innan frukost. Jag har hört att det ska vara bra om man vill gå ner i vikt. Det är sätt och vis skönt att vara ute själv och man inte ser en käft. Dock har jag blåsor under foten så jag har lite svårt att gå. Jag tänker mycket på den här operationen som kanske blir av om bara jag själv vill. Jag känner såhär att jag går ju upp hela tiden men det beror ju på att jag äter för mycket och att jag äter för mycket bottnar i att jag har ett stört förhållande till mat. Igår t ex så var jag ute, det var mörkt och kallt och jag ville gå in och värma mig så jag gick in på en pizzeria och beställde en vegetariana. När jag kom hem åt jag massa bröd. Jag liksom bara äter utan att tänka mig för. I'm stuffing my feelings! Som amerikanarna säger. Men operationen kommer ju inte operera bort mitt störda förhållande till mat. Det måste ju jag bearbeta bort själv. Jag läste på nätet vad dr phil sa om en operation. Tycker att han är allt bra klok.

Nä jag behöver tänka över det här ordentligt. Jag känner att jag inte vill förstöra min kropp. Men samtidigt är jag mycket fet och det kan vara farligt i längden. Fast jag har ju inga sjukdomar relaterade till övervikten i dagsläget och det är ju bra. Måste göra nåt nu. Jag börjar i denna sekund.

fredag 6 januari 2012

I'd like to thank the academy...

Jag slängde allt mitt gamla smink och hår och skönhetsprodukter. Hittade ett hårvax från 1996. Haha. Jag kände att jag vill inte ha massa äckligt skräp som bakterierna frodas i. Sen gick jag till åhlens och köpte nytt av det nödvändigaste. Ett läppstift,en concealer, en ögonbrynspenna, mascara,ögonskugga. Jag använder inte puder för jag få så torr hy av det. Om det är något som jag är nöjd med med mig själv så är det min hy. Den är fin och jag har porslin complexion. Så det så! Nu behöver jag en hudkräm. Läste i Anna Hibbs blogg att Jan Marini ska vara bra men det är väl säkert svindyrt och svårt att få tag på dessutom. Kanske ska ta nåt annat. Har ni nåt tips?

Jo Linda ska ju ha en stor fest när hon fyller 40 år. Jag har skaffat lösögonfransar och glitter till det. Jag ska ha på mig en tyllklänning och jag ska låtsas att jag själv har vunnit Oscar för bästa regi av "Brinnande träd". Näe jag skojar. Men jag ska gå till Buttericks och skaffa mig en oscarsstatyett i varje fall.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag fick meddelande från en stekare på Okcupid. Men han verkade rolig så jag svarade. Fast han var gammal. 46 år, men man kanske ska pröva nåt nytt.

torsdag 5 januari 2012

Vemod

Den här årstiden är föga inspirerande med sin jämngråhet. Alla människor på gatan ser likadana ut inbylsade i mörka kappor och dunjackor. Jag kollade igenom smsen i min mobil telefon det senaste halvåret och det var inte många privata sms mest jobbsms eller reklam från företag. Deppigt. Men jag skickar ju inte så mycket sms själv, Jag är inte så bra på att vårda relationer. När någon säger puss tiger jag. Jag vet inte om jag är så bra vän. Visst ställer jag upp och så och är generös men jag kanske inte är så engagerad. Kanske inte ska nedvärdera mig själv för så farligt är det kanske inte. Hoppas att jag en gång blir lycklig! Vad är det som ska få mig lycklig? En relation? Ett roligt arbete? Ett eget hem? Jag vet inte. Jag tror inte att lyckan kommer utifrån utan inifrån. Man måste ju älska sig själv. Men det är ju inte som att trycka på en knapp. Jag är så himla trasig!!Låg självkänsla har jag också. Men jag är faktiskt uppriktigt glad emellanåt. Och nu mår jag faktiskt relativt bra men jag är som sagt inte lycklig. Inte alls.

onsdag 4 januari 2012

Fet men inte dum

Funderar på att börja med isodieteden eller den nya flugan LCHQ alltså low carb high quality istället för high fat. Det är ju såklart mångmiljonären Fredrik Paulun som står bakom. Såklart! Men jag har tillit till honom. Han kan sin nyttiga mat. Vad spelar det för roll att han blivit rik på sin affärsidé, Det är väl bara att gratulera. Dock så gillar jag inte quinoa och bovete och sånt. Så jag skippar det. Sen tror jag inte på lågfettsprodukter Så det blir ganska nära LCFH men jag tänker äta lite grovt bröd så det blir en special designad diet som passar mina behov och till syvende och sist handlar det ju bara om hur mycket kalorier man får i sig. Så det är bara att räkna. Skriva matdagbok och tänka tallriksmodellen häften sallad minst. En sak jag måste passa mig för är det här med ost. Jag äter alldeles för mycket ost. Jag har oftast en brietårta i kylskåpet som jag skär bitar ut och sen är den snart slut. Inte bra. Jag borde ställa in ett grönsaksfat istället. Alltså ni kanske hör att jag är ganska påläst om vad som är bra och nytttigt och gynner en viktnedgång men jag tror att det mesta handlar om beteende och vanor och hur man använder maten och til vilket syfte. Äter man enbart när man är hungrig så är man troligvis inte fet. Liksom Lisbeth Stahre tror jag att övervikt handlar om känslor och man äter för att döva en känsla. Man kanske är stressad av alla vardagskrav att när man står vid kassan har svårt att motstå erbjudandet om 3 chokladbitar för 10 kr. Till exempel.

Ibland ser man på tv om såna som är så överviktiga att det måste skäras ut ur huset. Jag kan verkligen förstå att man kan bli så fet. För det blir en ond cirkel. Man äter blir tjock och orörlig, skäms och vill inte bli utsatt för folks hån och förakt. Så blir maten ens bästa vän.

Jag hoppas att jag inte går upp mer. Jag gick upp 20 kg förra året. Om jag går upp 20 om året i den närmsta framtiden så kanske jag måste skäras ut ur lägenheten. Det handlar om att sätta stopp. Att våga tro på att man har kontroll över sitt liv.

tisdag 3 januari 2012

Trasig och knasig

Som jag skrev tidigare så håller de på och utreda vad det är för fel på mig och om jag verkligen är bipolär. Jag blev intervjuad av överläkaren på affektivt centrum. Han var bra och tog mig på allvar. Jag vet egentligen inte vad mitt problem är. Min största rädsla är i varje fall att vara beroende av andra människor och kanske tvingas bo på ett gruppboende eller bli omyndigförklarad. Då tar jag livet av mig. Nej det gör jag inte men jag vill liksom vara normal och kunna klara mig själv. Nu ska ju jag flytta tillbaka hem till pappa från Skrapan för att jag inte trivdes.

Petra min syster tror inte jag har något begåvningshandikapp när jag påtalade det för jag är enligt henne en av de smartaste personer hon känner. Många säger att jag är smart men jag tycker inte det själv. Jag har ju så taskig självkänsla. Hur som helst har jag svårt att sköta min dagliga livsföring som att komma ihåg att borsta tänderna och att städa. Vad beror det på? Självförakt? Lättja? Apati? Jag vet inte.

Hur ska det gå för mig? När ska allt bli bra? Blir det bra eller går det åt helvete? Ja den som lever får se.

måndag 2 januari 2012

Tittut

Näe jag kan inte hålla mig borta från bloggen. Jag är glad och tänker på hur mycket sexiga killar det finns som man kan ligga med. Min mojo* är väldigt intensiv och levande. Nu har jag hookat upp med två på okcupid och haft cybersex. kanske träffas vi på riktigt. Vi får se. Vi får se. Här ska ridas k*k!!!! hahaha. Nä man kanske inte ska skriva såhär. Fy på mig!!! Visst vill jag ha ett förhållande men min mojo vill ha sitt också. Vi får se på sätt och vis är det bra att vara singel för man är fri och behöver inte vara någon trogen men samtidigt så vill man ju bli riktigt kär också och åka på kärlekssemester till paris och köra en cover på "je t'aime" och sånt. Jag har ju lite svårt att älska och tycka om mig själv. Ingen kan ju tycka om mig tills jag gör det på riktigt. Men jag tycker om vissa delar av mig själv. Inte rubb och stubb. Nu är jag antagligen felmedicinerad eftersom jag har svårt att ta hand om mig själv men det kan bli bättre.. Vill träffa nån kille mellan ca 25-34 år. Gubbar är inte min grej men man kan ju vara gammal utan att vara gubbe samtididgt som man kan vara 12 år gammal och redan en gubbe.
Men jag spanar sällan på äldre mest unga killar på stan och så fantiserar jag om oss. Förresten så tror jag inte att jag är helt straight för jag spanar även på snygga tjejer ibland för det känns förbjudet. Men jag tror inte är nån är 100 % nånting. Allt är liksom rörligt.

*mojo=sexdrift