onsdag 31 augusti 2011

Brilliant

Nu har jag förflyttat mig till Seven Eleven. Försöker slå ihjäl lite tid med att blogga. Det regnar som satan utanför. Jag är lite opraktiskt klädd och har heller inget paraply. Jag fick B på tentan. För att bara lagt ner sammanlagt 6 timmar på en universitetsuppsats så är det jävligt bra jobbat tycker jag. Om jag hade lagt ner 12 timmar hade jag kanske fått A. Jag ska fan ha A på C-uppsatsen. Det har jag gett mig fan på. Jag tror att jag är smartare än vad jag själv tror. Jag träffade en kille en gång som var med i MENSA och han sa att man pushar på intelligensen genom att tro att man inte är tillräckligt smart, man blir på så vis smartare. Man lyfter liksom intelligensen till nya nivåer. Ja ni kanske förstår vad jag menar. Eller vad han menade. Ja de dumma är ju de som tror att de vet allt, så är det ju. Jag tror att människan är lite av allt, lite geni, lite dumskalle osv. Människan är så är en komplicerad och sammansatt varelse! Självbilden får man genom vad andra har för uppfattning om en. Till 99 %., Folk säger att jag är snäll och generös därför tror jag att jag är det också. Nä nu sjönk visst blodsockret. Kanske ska gå och äta middag.

Apocalypse now

Första föreläsningen idag och vi fick se Hearts of Darkness-dokumentären om Apocalypse now. Det var mycket från sånt som Coppolas fru hade filmat. Mycket intressant! Ikväll kl 18:00 ska jag se Apflickorna av Lisa Aschan. Det innebär att jag måste hänga lite på min favoritstadsdel Östermalm (obs ironi.) Vad ska man göra tro?Gå till Fältöversten och strosa runt bland alla butiker Kanske dricka lite cappucino på ett fik och läsa lite ur kurslitteraturen. Kursen vi läser handlar om filmproduktion och hur filmer görs, hur Hollywood är uppbyggt så kommer det producenter och snackar om deras arbete.

Mitt mjäll har försvunnit med hjälp av ett svindyrt schampoo från Kerastasé. Skönt. Nu måste jag sluta för bibblan stänger.

tisdag 30 augusti 2011

Hurra 2!

Vet ni!! Jag fick VG på tentan! Yes!! Hurra! Jag är fan bäst ingen protest!!!

Funky funky!

Köpte en ny flaska champagne att ha i kylen om någon oförhappandes skulle dyka upp. Nä jag skämta men det är bra att ha lite bubbel om man skulle vilja fira något speciellt.

Jag är lite trött på killar, jag är även dålig på att sätta gränser så det slutar ofta med sex. Ibland blir jag utnyttjad och ibland utnyttjar jag dom. Det blir sällan bra. Så nu orkar jag inte mer. Det blir inget mer. Ringer ni så tackar jag nej. Tack men nej tack! Det var en kille som jag trodde att man skulle kunna ha ett kk förhållande med men så frågade han om jag känner någon annan som han kan vara med. Liksom idiot. Så efter det så säger jag nej till funky bussiness. Inte för att jag tror att jag kommer att kunna hålla detta särskilt länge men ändå man kan ju få försöka.Jag känner mig förresten osexig som så här stor men det har jag ju sagt så att jag tror att jag upprepar mig. Jaja det var det om det.

Min kompis har kommit hem från tjottahejti där hon jobbade på nån filminspelning. Så glad att hon är tillbaka.

måndag 29 augusti 2011

I adore you

Sovit i hundra år känns det som. Jag var bara så trött. Abilify tabletten ligger på morgonen kanske borde flytta den till kvällen istället.

Min mamma blev ju sjuk när hon var i 20 års åldern. Man vet inte med säkerhet om hon verkligen var bipolär men mycket visade på det i varje fall.  Mamma träffade nån snubbe som var utbytesstudent på Handelshögskolan från Sydamerika och de inledde en romans men sen så plötsligt så skulle snubben tillbaka till sitt hemland och då var det tack och hej leverpastej. Mamma blev helt knäckt och tog på sig en massa jobb och sen blev hon så dålig att hon lades in på Ullåker dårkokosjukhus. Det var ett par år innan pappa kom med i bilden. På den tiden var psykvården väldigt efter och man använde sig av tvivelaktiga metoder som elchocker och spännbälte. Inte för att man inte gör det nu för tiden men då var det liksom sju resor värre. Mamma kom ut efter kanske sju månader märkt för livet av den vistelsen. Under hela mammas liv så ville hon inte att någon skulle känna till att hon hade psykiska problem så det var liksom locket på. Nu var det ju självklart inte bara den här snubben som gjorde att hon blev sjuk. Det var ju en massa saker i barndomen som spelade in. Men tänk om jag hade fått en sydamerikansk halvbror eller syster.Hahaha.

Jag är helt säker på att jag är bipolär. Det bara är så. Nu är det ingen kille som har gjort mig sjuk även om jag har varit "olyckligt kär" eller besatt i en liten räv en gång. Gud vad glad jag är att det inte blev något för han har verkligen problem med kvinnor. Jag önskar honom dock all lycka och att han träffar någon som det funkar med. Jag har nog undvikit killar lite medvetet för jag vill liksom inte förstöra någon liv. För han kommer ju att få leva med min ledsamhet.

söndag 28 augusti 2011

Trollet Coco ej välkommen här

Okej Coco eller Cocos eller vad du nu heter. Om du bara andas här i kommentatorsfältet igen så ryker du fattaru. Jag tänker inte publicera dina plattityder. Alla andra med vett i skallen får sina kommentarer publicerade t om om de är negativa. Men personliga påhopp och grovt förtal ser jag ingen anledning till att jag skulle bevilja. Så nu har vi gjort det klart för oss för hoppningsvis en gång för alla. För jag orkar inte med mera tjafs. Det enda jag vill är att skriva en blogg om mig själv och mitt liv och gillar du inte vad läser så gå vidare til nästa blogg. Sen Coco fattar jag inte vad det är för fel i att jobba i hemtjänsten. Det är ett jobb som alla andra. Mna hjälper gamla och sjuka men jaja jag bryr mig inte vad du tycker. Dessutom så har jag slutat och pluggar på Universitetet. Fast jag kommer jobba extra. Tycker det är lite skarattretande när du ska dra titl med något negativt om mig och säger att jag är hemtjänställd. Som om jag vore kåkfarare, hora eller skattsmitare liksom. Jaja get a life. Jga råkar veta att din ip-adress hör hemma i Karlstad bara så du vet. Man är inte dum.

I sinom tid

Var på festen igår. Värdinnan var klädd i en elegant lila byxdress. Om jag var sådär smal skulle jag också ha sådana kläder. Mina presenter var ett förkläde som det står queen of fucking everything på och några runda förvaringsburkar också i 50-talsstil. Hoppas hon gillade me gifts. Det var bara moderater där för min vän jobbar åt moderaterna i regeringskansliet, hon gjorde det i varje fall. Så det var många skämt om sossar och Håkan Juholt. Jag är inte moderat men jag har väl egentligen inget emot dom heller. Gick tidigt. Kände att jag bara behövde komma hem och sova. Så nu har jag sovit i en sisådär 9 timmar eller nåt. Men känner mig fortfarande trött. Ska gå och träna lite samt städa.

Känner mig ganska glad, inte positiv för det är jag väl aldrig men jag mår liksom ganska bra nu. Mycket jag vill förändra men vi får ta en bit i taget. Det blir bra. Jag saknar verkligen att ha någon vid min sida. På festen vara alla typ tillsammans med varandra och de skulle gifta sig. Jag har liksom aldrig varit ens i närheten av ett förhållande. Visst har vissa varit intresserade av mig på nåt sätt men det har inte känts riktigt rätt så jag har inte löpt hela linan ut. Men det kommer nog i sinom tid.

lördag 27 augusti 2011

Trolltider

Tvättar håret varje dag nu så att mjället ska försvinna. Jag har torr och skorvig hårbotten. Jag har även börjat skjölja munnen med vätesuperoxodlösning för jag har lite inflammation i tandköttet. Tandläkaren sa at det skulle vara bra. Så renoveringen pågår för fullt här. Tror att jag blir fin sen lagom till festen ikväll hos Caroline på Östermalm av alla ställen igen. Jag känner knappt nån där, jo jag känner Caroline men jag umgås inte med henne så mycket. Så det ska bli späännande med fest på övfre östermalm. Jag har med mig två mina presenter. Jag har Charlestoneklänningen på mig. Jo jag måste nog förmoderera kommentarerna för det har smugit in sig lite troll här på bloggen. Jag bryr mig inte egentligen men det ser inte så trevligt ut med uppmaning till självmord och sådant så jag tror att jag tar bort trollkommentarerna. Vad säger ni om det?

fredag 26 augusti 2011

Blodet i mina ådror

Läkartid i morse. Provsvaren hade kommit och det såg bra ut. De hade även tagit sånt där test för att kolla om man dricker mycket eller dvs är alkoholist och det visade så klart att jag inte är det. men jag undrar varför läkaren begärde ett sånt prov då jag har sagt att jag inte dricker. Nåväl ibland tar jag mig en bläcka men det är högst två ggr i månaden. Jaja. det kanske var en rutingrej och inget att hänga upp sig på.  Men ändå man känner sig lite som en laboratorieråtta!
Förra gången de gjorde ett sånt här blodtest hade jag högt socker men nu var det normalt och det var ju skönt. Jag vill inte dra på mig diabetes. Litium var uppe i 0,7 oxh det är bättre än förra gången då det bara var 0.4. Läkaren tyckte att jag såg ut att må mycket bättre och jag mår bättre också. Det är enorm skillnad då ni trogna läsare kanske kom ihåg hur jag kände mig då när jag skrev att jag skulle hoppa från en bro och flera av er reagerade. Summa summarum jag behöver mitt litium för att leva att normalt fungerande liv. Tar jag medicinen så får jag inga större manier eller depressioner.

Jag strosade runt på Östermalm idag och gick  på Narvavägen som är en gata jag bara trodde existerade i spelet Monopol. Slank in på en skitsunkig kinakrog och beställde en fyra små rätter. I lokalen var jag, ett par som var på gränsen till skillsmässa och någon märklig kvinna som var ömsom sur och ömsom översvallande glad. Fyra små rätter var ingen höjdare, det såg ut som barnmat som kommer i såna där små burkar i glas. Jag petade dock i mig maten och sköljde ner allt med en coca cola sen begav jag mig raka vägen till Filmhuset, visst på vägen slank jag in på nåt bageri men jag gick Brahegatan Valhallavägen, Borgvägen där det omkulltvälta höghuset ligger. På duk i dag visades "I Draculas klor" från 1958 med en tjusig Christopher Lee i huggtänder och svart slängkappa. Bra! Precis vad jag behövde lite gammaldags skräck. Lämnade Östermalm via tunnelbanan från Karlaplan, köpte CSI säsong 6 på Buylando. Jag älskar han den rödhåriga snuten. Jag kan inte få nog av honom, inte för att jag tycker att han är särskilt snygg men han är bara oemotståndelig.

Väl på söder köpte jag en massa ost på Ica och blommor. Nu är jag hemma och funtar på om jag ska göra en ostbricka och kolla på rödtotten. Skönt att inte gå ut ikväll.






torsdag 25 augusti 2011

Who's the bimbo!

Skittrött idag ock bakis och seg. Jag gjorde det man inte ska göra igår. Jag hade lovat mig själv no more one night stands men så blev det som det blev. Jag vill inte gå in på några detaljer men det gick ganska vilt till. Lockade med en flaska veuve cliquot och tal  om Schoperhauer och den gick hem hos honom och ja jag som inte vet något om filosofi men dricka champagne kan jag och lägga min sexiga sida till. Hahaha. Sen kände jag att vad fan håller jag på mig så jag fick ut karlskrället och så gick jag och lade mig. Nu ska jag inte hålla på med mer funky bussiness. Fast ja...vet inte det kommer säkert hända igen. Men då kan vi prata om Nietzsche istället!!

onsdag 24 augusti 2011

Middag


Nyklippt


På vägen till cykelverkstan såg jag en frisersalong så jag gick in och bokade en tid. Hon sa att jag hade hår för 10 personer eftersom det är så tjockt. Hon klippte upp och plattångade. Jag köpte hårprodukter för 1000 spänn så att jag ska få bort torrheten och mjället (skatteräkningen får betalas senare hehe.) Hennes teori var att jag får mjäll eftersom håret är så tjockt och det blir för varmt helt enkelt. Nu känner jag mig superfin. Ska laga något gott ikväll. Synd att man inte har nån att äta med. Får väl köra en tv-dinner.

tisdag 23 augusti 2011

Brödfödan

Sprang som en tätting idag på jobbet när jag skulle tvätta åt två gamla. Jag är lite less på jobbet och jäkligt glad över att jag ska börja plugga. När folk frågar mig vad man blir när man pluggar Filmvetenskap så svarar jag- välutbildad hemmafru. En kompis till mig gick på Konstfack och en dag kom en gubbe och skulle prata om hur examinerade konsthögskolestudenter försörjer sig och då sa han att hemtjänsten och Connex är en av de största arbetsgivarna eller så blir man försörjd utav en partner. Set tycker jag lät deppigt. Jag trodde konstnärer livnärde sig på stipendier eller på att sälja sin konst. Men  så är det förtås inte. Wake up and smell the coffee liksom! Vill inte bli tillsammans med en konstnär för det skulle bli så trist att han aldrig hade några stålar. Jaja man vet aldrig kanske överväger fördelarna nackdelarna. Nä jag borde bli ihop med en rik advokat istället. Äsch jag skojar det spelar väl fan ingen roll vad han jobbar med, huvudsaken att han har någon inkomst. Jag var kär i en snickare en  gång han var fan den snyggaste jag har legat med tror jag. Hehe...

budget september

inkomst;lön från hemtjänsten:15. 400 kr netto

utgifter:

Hyra:2500 kr
Mobil:1800 kr
Skatteskuld:1700 kr
övriga skulder: 2300 kr
räkningar: 2000 kr (massa tjafs och nödvändigheter)
sparande:600 kr
träningskort: 300 kr
bistånd: 200 kr
medicin: 160 kr
mat: 2500 kr
övrigt:1340 kr


summa: 15400 kr

Kommentar: Jag drog på mig lite skulder i önödan. Att betala tillbaka på skatten är aldrig kul! Vet att jag måste se över min ekonomi och göra mig av med småsummor som en prenumaration på Amelia! Hu! Skäms för det och jag läser knappt skiten heller.  Jga kommer få nya pengar sisådär om två-tre veckor csn. Då gör jag upp en ny budget.

måndag 22 augusti 2011

Bullshit

Åkte till filmhuset i morse och lämnade in tentan i den blå lådan på dimmornas kaj. Kände mig jävligt nöjd med mig själv men också lite orolig över att jag inte ska klara den. En gång har jag fått underkänt och det var den första tentan jag skrev på universitetsnivå för över huvud taget. Jag visste inget om hur man problematiserar begrepp och skriver på akademiskt vis. Så det blev en kuggning och jag kom ihåg hur jag grät och tänkte att jag aldrig skulle skriva en tenta mer i mitt liv. Men jag hoppade upp på hästenigen och skrev och skrev och fick faktiskt som bäst B+. Sådan är jag-envis som synden. Det var som när kärrngen på arbetsförmedlingen sa att jag aldfrig skulle klara någar universitetsstuder. Tji fick hon liksom. Lyd ett gott råd: Lyssna inte på en massa skitsnack utan slå dövörat till. Gå din egen väg och gör det du drömmer om.

Var tvungen att gå till Katarinahuset idag för at hämta min medicin och det var hon den sura som tog emot. Tror inte att folk gillar henne så mycket för jag har hört vad de andra säger om henne. Sur som ättika är hon i varje fall. I receptionen sitter en skitslö typ som vi kan kalla för Kajsa. Hon svarar alltid: " Du det kan jag faktiskt inte svara på." Eller nej det kan jag inte göra,, du får fråga någon annan. Såg att hon satt och facebookade när jag bad henne fylla på vattenkannorna. "Nä du får fylla på på toa." Fatta vad slött! Hur ser dom på oss patienter egentligen, är vi så värdelösa att vi måste gå in på en bajsluktande toa och fylla på vatten för att vi ska kunna få i oss vår medicin?

Jag sov bara 4 timmar i natt. Jag är skittrött. Måste nog slagga lite nu.

söndag 21 augusti 2011

Hurra!

Shit jag är liksom klar med tentan, helt fantastiskt. Visst jag måste skriva källhänvisningen och referenslista och fila på den men ändå. Jag är klar! Hurra! Det här måste firas med en whiskey sour ikväll.

lördag 20 augusti 2011

3500 ord

Ja, där satt den, då har man skrivit 2000 ord. Ikväll ska jag ska 500 ord och imorgon innan lunch 500 och så 500 innan klockan 16. Deadline med text på 3500 ord är på måndag klockan 10:00. Då har jag söndagkvällen på mig att redigera texten. Alltså ärligt talat vet jag inte om det blir så jävla bra, jag flummar på med kvasi-intellektuella resonemang om ditten och datten men lämna in ska jag om det nu innebär att jag måste sitta hela natta och skriva. Om ni undrar vad det är jag skriver på så är det en text till filmvetenskapen på temat berättarstrukturer i tidig stumfilm.

Csn beviljar mitt lån, så jag behöver inte oroa mig för min eknomi nu i höst i varje fall. Skönt.

Jag har jobbat. Igår gick jag förbi det där blockparty eller vad det heter. Ölen tog i vanlig ordning slut ganska snabbt. Gratis är gott. Träffade en bekant. Trevligt trevligt. Var så trött igår bara det var som all kraft hade sinat. Men det är bra för självkänslan att använda sin intelligens på rätt sätt. Ja det är bra.

torsdag 18 augusti 2011

Se mig!

Pappa säger att jag luktar fotsvett så nu har jag badat fötterna. Jag ska även köpa en sådan här spray. Man kan ju inte gå runt och stinka. Ja menar fräscht!

Jag ska gå upp imorgon och plugga måste ju bli klar! Jag ska fan bli det men jag kommer att jobba ganska mycket i helgen. Äsch det löser sig sa Pelle som sket i vasken. Ibland när jag hatr såna här små problem så brukar jag tänka på allt i ett större perspektiv. Den är tentan är ju egentligen en piss i Mississippi. En fjärt i universum och ja va mer? Det finns ju hur många uttryck som helst men ni förstår ju vad jag menar. Man är ju bara en liten människa som springer runt här på jorden och gör det svårt för sig.

Jag är trött och känner mig lite sliten och förbrukad. Jag känner ibland att jag inte orkar med saker och ting. Alla människor som är så ivriga att komma med råd och som projicerar sitt eget skit på en själv man orkar ju inte gå till psykologer och skit utan önskar en mer gudomlig kontakt. Ja jag tror på Gud men jag använder mig inte av den kanalen så ofta.

onsdag 17 augusti 2011

Puh!

Hehe idag så läste jag en killes profil på Okcupid och han var så nördig att han hade usb-symbolen intatuerad på armen. Vad tror ni om det? Kanske nåt för mig? Nä jag skulle inte tro det hahaha. Äsch jag ligger lite lågt med att träffa killar nu,jag orkar liksom inte hålla på och sylta in mig. En del har sagt till mig att jag har för höga krav och att jag borde sänka kraven på killar men jag resonerar som så att det är bättre att höja kraven på sig själv och fortsätta av vara kräsen annars kan det ju lika gärna vara. Jag tänker inte nöja mig med mindre än någon som är jävligt kärleksfull  och tycker att Bea är den bästa människan.

Lånade med mig halva sfi-biblioteket. Här ska pluggas filmvetenskap. Jag borde skriva ett par rader innan jag går och lägger mig. Jag vill bli forskare, skriva doktorsavhandling. Jag undrar hur långt jag kommer men kandidatexamern ska jag ta och då innebär det att jag ska plugga två år till. Ser fram emot det. Jag älskar att plugga filmvetenskap. Jag trivs så bra på instutitionen. De som pluggar med mig är antingen ordentliga tjejer med hästsvans och pennskrin eller finniga 19 åringar som bälgar i sig red bull. Men det finns undantag. Hoppas jag kanske träffar någon rolig typ som jag kan hänga med.

Inneboenden flyttar in om en månad. Han är en bra typ så det ska nog gå bra. Vi kommer nog överens och det innebär att jag måste öva mig i att städa och visa hänsyn. Jag tror jag lägger det där med att söka lägenhet lite på is. Jag bor kvar här på Götgatan ett tag.

Idag på körlektionen gick det svindåligt. Jag bara gjorde fel hela tiden. Jag kanske inte ska ha körkort. Men jag har gett mig den på det. Jag ska ha ett körkort om det nu krävs att jag måste ta 20 lektioner till.

Jo jag är lite argare och surare nuförtiden. Det känns som jag har blivit förbittrad också. Den är en sån där sur eftersmak i munnen som jag har.

Fix!

När jag får pengar ska jag klippa mig. Håret ser för taeskigt ut. Det har tovat sig och allmänt risigt. Jag har beställt nya träningskläder för att jag ska känna mig fin när jag ska träna. Just det hur var det nu med träningen? Ja om sanningen ska fram så har det varit lite dåligt med det. Men jag ska komma igång. Jag skulle vilja ha en träningskompis faktiskt men hur får man tag på en sådan. Någon som är bra på att ge pepp och som gärna är överviktig själv för då är man ju två mot alla smala och vältränade människor.

Jag ska gå till Filmbibblan nu och låna böcker sen ska jag sitta och råplugga. Det blir nog bra. Jag skriver senare.

tisdag 16 augusti 2011

Plans

Måste göra en tenta. Är lite stressad över det för om jag inte klarar den så kan jag ju inte gå kandiadatkursen. De har skickat räkningar från Skrivarakademien. Måste lösa det imorgon. Jag tackade nej via e-post eftersom det inte gick att nå dem på telefon i början av förra månaden. Jag ska om allt gå enligt planerna jobba samt gå på csn. Då kanske jag får ut en 11 000 kr i månaden. Vet ni om dom har tagit bort det där taket på hur mycket man får tjäna när man studerar och tar lån? Ja jag kan ju kolla upp det själv iofs.

Känner mig lite arg och irriterad. Det är inte bra. Jag brukar alltid bli såhär när jag går in i ett skov. Hoppas verkligen att jag inte gör det. Det vore ju jäkligt besvärligt om jag gjorde det för då kanske jag måste ligga inne på avdelning ett par månader och går då miste om så mycket. Jag är verkligen noga med att ta min medicin.  Ovanstående film ska jag anaylysera i min uppsats. Visst är den lite obehaglig när han tafsar på henne sådär.

måndag 15 augusti 2011

Medium

Jag har ganska mycket att uträtta idag. Är lite stressad över det om jag kommer att hinna. Igår kollade jag på såna här program då medium löser mord, alltså såna som har kontakt med andevärlden. Det var rätt intressant faktiskt. De visste en massa saker som de omöjligt kunde ta reda på förhand. Jag skulle vilja utveckla min egen mediala förmåga. Jag tror att jag är klärvoajant. Jag ser ju syner och så men det kanske har med min psykiska sjukdom att göra. Vem vet!

Tycker att inläggen blir lite tråkiga. Men jag har liksom inget spännande liv direkt. Jag skriver nästa gång jag har lite mer inspiration.

Idag ska jag:

Hämta medicin

Jobba

Körskola

Hämta tentamen

plugga

söndag 14 augusti 2011

Musik!

Stalker

Dessa band/artister är med:

Radiohead, Iron and Wine, Bon Iver, Sasha, Aphex Twin, Swallow the Sun, Junkie XL, MGMT, Passion Pit, Pixies, Godspeed You Black Emperor, Fantomas, Watain, The Shins, Immolation, Enya, Harlem Shakes, Decemberists, Yeah Yeah Yeahs, Flaming Lips, Sigur Ros, Venetian Snares, Niko Case, Beck, Interpol, The Strokes, Cryptopsy, Dillinger Escape Plan, Belphagor, Animals as Leaders, Front Line Assembly, Nick Drake, Deftones , Mars Volta, Genesis, Pink Floyd, Bowie.


Jag knåpade ihop en spotify lista så här på kvällskvisten! Mycket gitarrer med plock-komp vilket jag älskar.

Utrensning

Utrensning av Sofi Oksanen på Stadsteatern igår och huwa vilken dålig regi. Skådisarna kämpade verkligen för att hitta någon slags substans i texten. Pjäsen utspelar sig i Ryssland under kommunisttiden. Det är hopp i tiden men handlingen kretsar kring Aliide som ung och Aliide som gammal. Hon bor ute i skogen i ett hus och en dag ligger det en ung kvinna med kort kjol och trasiga nylonstrumpbyxor utanför Aliides den äldres dörr. Detta är upptakten på ett mörkt och deprimerande drama som skildrar människan låst i en tuff diktatur. Det verkade som regissören efterträvade en realism i scenspråk och framförande men skådespeleriet var alldeles för konstlat och teatralt. Dessutom upplevede jag hela pjäsen som rörig och hackig. Den hade mått bra av om man hade strykt lite i texten. Jag rekommenderar att ni läser boken Utrensning för historien är otroligt fascinerande och suggestiv men pjäsen tyckte jag inte tillförde någonting. Så den kan ni skippa!

Vi letar efter inneboende här. Flera är intresserade. Så det ska ju inte vara några problem. Jag städade köket igår och idag ska jag ta badrummet. Jag ska träna också och köra lite bil.

lördag 13 augusti 2011

Procrastinating

Ett stort problem för mig är att jag är dålig på att slutföra saker eller genomföra sådant som jag just har påbörjat. Som ni kanske vet så sätter jag ofta igång med olika projekt men inget blir riktigt färdigt eller slutfört. Ta det här med  körkortet, jag tror att jag började med det redan 1999, tog ett par lektioner för att sedan lägga av så tog jag några fler lektioner 2005 och lade av och sen började jag 2007 och sen dess har jag kört lite och slutat för att tappa en massa kunskap osv. Det är ju så jävla dumt. Så mycket tid och pengar bara i sjön. Det är inte det att jag är dålig på att köra bil eller trög i huvudet utan problemet ligger i att jag är så splittrad och liksom har svårt att koncentera  mig. Tänk om det är ett medicinskt fel som att jag har någon typ av patologiska kocentrationsvårigheter? Jag är efter i skolan också. När jag väl skriver uppsatserna får jag höga betyg men jag skjuter upp och förhalar och väntar ja inte är det bättre tider.

Jag tror att jag måste jobba med självförtroendet och självkänslan för jag tror att en taskig självbild underminerar förmågan att lyckas här i livet.

fredag 12 augusti 2011

Kort

Jag lagade nudlar med grönsaker. Det var gott. Nu dricker jag kaffe och riktigt myser. Ja förlåt om en del inlägg blir lite trista men det går ju inte att ligga på topp jämt äsch skämta.

Jag dricker även vitt vin. Det är så himla gott alltså. Nu märker du som läser det här att jag verkar vara lite uttråkad. Get a life liksom. Men jag är inne i en sådan period då jag vill vara mycket för mig själv. Period. Bottomline.

I'm at my wits

Fördelen med att jobba på morgonen är att man kommer upp och ligger därför inte bara i sängen och segar hela dagen. Jag kom upp i morse redan vid klockan sex. Boendestödjaren var här en liten sväng vid elva och vi sorterade papper. Sen pratade jag men från nätet på msn. Vill inte gå in på några detaljer men han är inte pojkvänsmaterial men han är rolig ändå på nåt sätt. Så jag ska inte vara den som är den! Han duger för stunden i varje fall, jag vet inte hur han ser ut men jag tycker att det är skönt att inte veta. Jag vill inte träffa honom på riktigt. Så därför gör det ju detsamma hur han ser ut. Jag tycker att det är så ytligt på nätet och folk sliter sig blodiga för att få till den perfekta bilden på sig själv. Insidan räknas ju men det är klart att det yttre spelar in också men det har inte så stor betydelse som man själv först tror. Jag menar hur många gånger har man inte spanat på någon supersnygg och sen fått chans att prata med den och då har den visat sig var dötråkig. För att också kanske prata med någon som kanske inte sett så märkvärdig ut men som visat sig vara rena charmtrollet. Ja jag vet inte...

Det blir träning idag. Jag har ju som sagt gått ner 3,5 kg och då måste jag ju smida medan järnet är varmt och hålla i det är hälsosamma jag håller på med. Jag har förresten lyckats hålla i mina pengar också så jag kanske inte behöver nån god man. Jag ska på Cinemateket nästa vecka. Jag går faktiskt dit för filmernas skull och inte för att ragga i första hand som jag vet många gör.

torsdag 11 augusti 2011

Cogito ergo sum

Igår fick jag en insikt om vad detta med självbild är. Jag skulle precis kliva på en buss också tänkte jag att ja eller det gick upp för mig att jag är precis det jag tänker om mig själv. Jag blir den jag tänker att jag är. Tänker jag negativt att jag är t ex ful och motbjudande så blir jag ju det eftersom jag lever upp till den bilden av mig själv. Om jag tvärtom tänker att jag är vacker och oemotsåndelig så blir jag ju det även likförbannat enligt enkel logik. Ja riktigt såenkelt är det väl inte. Jag läste i en bok om Carina Rydberg, det var bara att kort avsnitt då hon själv hade läst en bok om en kvinna som var ful och blev ond pga av omgivningens reaktioner på hennes fulhet. Det tycker jag är intressant och tåls att tänkas på. Jag tror på att man skapar sin egen verklighet och allt som sker händer för  att man har bjudit in till det. Nu är ju världen jäkligt orättvis och man kan bli påkörd av ett rattfyllo och bli förlamad och förvisad till en plats i rullstol resten av livet utan att man har bett om det eller bjudit in till det. Men allt som sker har en mening och det är mycket som man har att lära av alla små och stora läxor. Jag tror att alla har en livsuppgift. Man kanske ska skriva en bok och tala om för människor vad de inte vet eller man kanske ska ägna sig åt matematik eller kanske bara göra små mirakel som att hjälpa en tant över gatan eller visa något litet med bara sin blotta exístens. Det betyder något allt vi gör. Vi kan inte veta vad som ligger bakom, vad som händer efter döden men jag tror på att man ska göra det bästa av det man har.

När jag var självmordsbenägen så tänkte jag att det spelade  ingen roll om jag dog för då skulle jag hur som   helst vara jävligt död. Men det här uttrycket spela roll, visst spelar det en jävligt stor roll för andra än mig själv om jag plötsligt skulle vara död. Det är  bara det när det är helt svart tänker man inte så att det finns andra och något utanför det som är en själv.

onsdag 10 augusti 2011

Fint

Vi var och kollade på lägenheten och den var faktiskt jättefin. Genomgående ljus och bad och balkong. Jag har tackat ja faktiskt. Fast det verkar vara lyhört och då kanske man inte kan ha fest så ofta men det är ju ett smärre problem. Jo en sak var lite trist och det var att tvättstugan var i en annan byggnad typ 100 meter bort. Men jajaja det är väl smällar man får ta. Hoppas att jag får den! Men det var en massa andra före så det kanske inte blir så enkelt.


Symphony

Var så trött igår att jag bara sov. Jag kollade lite på dåliga tv-program som Supernanny och Leila bakar eller vad det nu heter. Jag gillar inte riktigt den där Leila. Visst  hon gör goda grejer men hon är så trist. Tacka vet jag Nigella som är spännande och överraskande och snygg och sexy. Hon ser ju fan ut som ett konstverk. Jag har en bok med Nigella men det går lite stick i stäv med min bantning om man ska laga rätter från hennes recept. Typ ett helt paket smör och 5 liter grädde.. Jaja man kan ju laga och bjuda andra. Nannyprogrammet är det bara en massa skrikiga bångstyriga ungar som inte har fått vett dunkat i sig. Jag tror inte riktigt att jag tillhör målgruppen eftersom jag själv inte har några barn men det kan vara kul att kolla på. Tycker att Nannyn lär ut goda råd hon är bestämd men även moderlig på samma gång.

Idag ska jag och pappa gå och kolla på den där tvåan i Hagsätra. Det ska bli intressant. Jag har sett den på ritning och den har bad och balkong. Vet inte i vilket väderstreck balkongen ligger men  jag ska kolla upp det. Hoppas jag får lägenheten ty jag vill verkligen flytta. Skitsamma om det är förorten. Jag får väl räkna med att bo där i ett par år. Så är det bara. Hoppas man träffar nån snubbe som kan flytta in men obs han får inte bo gratis. Där går gränsen.

Jag hoppas jag kan bli kär. Jag lyssnar på kärlekslåtar och läser hymner och prosa som handlar om the greatest thing's of all och jag kan leva mig in i hur det känns men jag har liksom aldrig upplevt det själv.



tisdag 9 augusti 2011

Jobb & Skola

Har varit riktigt effektiv på jobbet idag. Jag gick till en pensionär och hjälpte henne med morgonrutinerna och sen slängde jag in en tvätt och därefter städade jag hos henne. Hon har såna här gammeldags trägolv utan fernissa så jag vågade inte svabba dom då kanske det skulle bli förstörda. Men jag dammsög och dammade och plockade. Efter det gick jag till en annan tant och lagade mat och bytte blöja och handlade. Den här tanten är över 90 år och äter som en fågel men hon gillar sån här gormémat så jag köpte goda ostar, räkmacka. lax och kyckling och färsk frukt och bär och några kondisbitar också. Om man lägger upp det riktigt fint så tror jag att hennes aptit vaknar till liv. Jag har läst på lite hur man gör och det är bra om man själv har med sig egen mat som man äter. Så kallad pedagogisk måltid. För tänk dig själv att sitta och äta med någon som bara kollar på och hoppas att du ska bli klar snart. Det är ju inte kul.

Jag trivs ganska bra att jobba inom vården för det är liksom ingen konkurrens direkt. Man märker den i varje fall inte på samma sätt som när jag jobbade i TV-branschen ett tag. Där var det mycket vassa armbågar men också fina människor som var bra stöd. Som C hon var bra, hon  var min chef och ödmjuk och mycket fin. Sen hade  jag en till chef och hon var ju duktig på sitt jobb men fdet var hon som sparkade mig när jag blev sjuk. Aja man ska  inte gråta över spilld mjölk. ¨

Nästa vecka ska jag tenta av en 7,5 poängare och sen ska jag börja på kandidatkursen i filmvetenskap. Jag ska inte ta några studielån utan tänkte att jobba. Hoppas att det funkar. Vi har Patric V som lärare och han är fenomenal. Jag gillar hans undervisningsstil, det är liksom en jäkla massa fart och fläkt om man blir verkligen engagerad. Folk i min omgivning tjatar på mig att jag använder min intelligens för lite men i höst hade jag inte tänkt att vara på latsidan.
Vi får se hur det går med boken också. Jag har inte skrivit så mycket men jag vill. Jag gör ingen research som många författare gör, utan jag lever mig in och hittar på men det mesta hämtar jag från mig själv. Jag tror att det är bra och att man ska gräva där man står.

måndag 8 augusti 2011

Beautiful calm driving

Min nya körskollärare är jättebra! Jag fick köra en sväng först på gatorna runt Mariatorget och sen så sa han att jag skulle stanna bilen då blev jag rädd och tänkte att shit nu kommer han säga att jag är urusuel som bilförare och aldrig kommer att få körkort. Men då när vi hade stannat så utbrast han "Du kör riktigt bra!" Men såklart var det en del fel jag gjorde men det var mest småsaker. Jag har dock ganska många moment kvar som jag inte gått igenom men det kanske jag och pappa kan göra så att det inte blir så förbaskat dyrt. Åh vad jag vill ha körkort! Jag ser mig själv i framtiden köra i en sportbil without a care in the world. Nu "the secret" tänker jag att det blir så.

På jobbet idag. Fick hämta en matlåda från en sida av Söder till en annan. Det var lite drygt. Men om man ska tänka postivt vilket jag försöker lära mig så fick jag i varje  fall motion. På Katarinahuset så pratade jag med en kvinna som också var patient och hon var trevlig. Hon kanske var en 60 bast och frågade om jag tyckte att hon såg sliten ut men nej sa jag du har snyggt läppstift.

På Okcupid igår så skickade jag mail till en kille som sa att jag var för tjock för hans smak. Då skrev jag tillbaka att det gör inget för du är  ändå för gammal. Jag blev lite sur men jag kan ju inte förvänta sig att alla ska gilla en tjej på 133 kg. Men undrar hur det blir om jag går mer i vikt kommer jag få fler svar då. Ja för att vara krass så tror jag faktiskt det för fetma är ju inget vidare populärt. Men nu går jag ju inte ner i vikt för killarnas skull utan för min egen. Så det så! Hepp!

Punka

Igår hade jag egentligen tänkt att bara vara hemma och slappa men så ringer chefen vid 14-tiden och säger att det har kört ihop sig lite och frågar om jag kan ta kvällspasset. Jag gör det för att jag är ju i behov av pegarna dessutom så tänkte jag att jag skulle må bra av att komma ut lite trots att det spöregnar. Jag tar min  cykel och cyklar iväg till kontoret så säger det bara pang och jag har  fått punka. Fan. Jag får gå hem med cykeln och ta bussen och gå vilket tar mycket längre tid än vad det hade gjort med cykeln så blir jag sen hos pensionärerna och en del blir lite sura.

Idag ska jag också jobba men jag får gå och jag får tänka positivt att det är bra motion. Nu måste jag  leta efter något ställe som lagar punkteringar på cyklar. Det är givetivis på bakhjulet så då blir det väl dyrare. Jaja shit happens!!

På onsdag  ska jag på lägenhetsvisning i Hagsätra. Det är en tvåa på 59 kvadrat. Tycker att det låter bra. Jag har aldrig bott i förorten förut men någon gång måste ju bli den första. Det känns lite deprimerande att flytta till en lägenhet alldeles själv. Jag har ju aldrig bott själv förut och hur ska det gå egentligen. Jag hade ju velat ha familj vid det här laget ju men nu ska jag inte låta bitter. Än är det ju egentligen inte för sent.

Jag vill läsa någon bra självhjälps bok så jag googlar "älska sig själv" på nätet och jag kommer in på en sida med ganska bra råd faktiskt.

På väg ner!

För två veckor sen  nådde jag min absoluta maxvikt på 137 kg. nu väger 133,5. Jag tänkte komma under 130 den sista augusti. Jag använder mig av min egna hemsnickrade metod och det funkar!

                                                           Så här ser jag ut nu! 133,5 kg väger jag.

lördag 6 augusti 2011

Gulligt va?


Hittade denna på en lykstolpe vid Götgatan/Blekingegatan. "Vi stänger inte vid lunch för vi har med oss matsäck." ah them kids.

I give my life to be in the book of love

Är lite orolig för min ekonomi. Nästa månad kommer det att bli tight för jag måste betala lite på mitt csnlån, dvs ca 3000 kr och dessutom har jag en mobilräkning på 1700 kr för att jg var så dum som surfade lite då jag var i Ryssland. Jag önskar att jag någon gång kunde få ett välbetalt jobb. Egentligen ska jag inte klaga för jag ska vara glad över att jag har ett jobb föröverhuvud taget. Men ni förstår kanske vad jag menar.

På Ok Cupid som är en datingsite jag är med i så är det roligaste personlighetstestet. Man svarar på ett anatal frågor så räknar en robot ut ens egenskaper. Jag kan rekommendera att du går med på OKC bara för att göra testet. Det är gratis att gå med ( värst vad jag gör reklam då)Här är i varje fall mitt resultat och jag håller nog med på samtliga punkter. More sloppy och less experienced in love stämmer ju verkligen. Jag har svarat på 1500 frågor om allt mellan himmel och jord där man blir tillfrågad om man skulle kunna tänkasig att dejta en alkoholist eller om man tror att man är smartare än de flesta. På den sista frågan svarade jag nej, jag är inte smartare än de  flesta inte för att jag är dum i huvudet men jag tror att det smartaste svaret på den frågan är nej.


fredag 5 augusti 2011

Mer empati tack!

På Gunnarssons idag. En man kommer in, han ser rätt normal ut, ganska så vältränad. Han går fram till kassan och säger: "Hej jag är bostadslös, har ni något gammalt bröd jag kan få?" Expediten ser lite plågad ut och säger "Erhm nja vi säljer ju gårdagens bröd för halva priset." Mannen är påstridig och frågar om det kanske inte finns något till honom i allafall. Ett par kakor erller något. Men han får nobben. Gunnarssons vill inte bjussa på något gratis. Iofs så förstår jag dom för caf'ét som är beläget precis vid Skanstulls tunnelbana ligger ju lägligt till för diverse lösdrivare. Men ändå man kan väl ge bort något som ändå ska kastas, När jag gick i gymnasiet så jobbade jag extra på Burger King. Där kastades hundratals hamburgare varje dag och en dag frågade jag chefen om man inte kunde ge bort dessa till de hemlösa. Varpå chefen blev högröd i ansiktet och får ur sig ett sammanbitet men bestämt nej. Här bedrivs minsann ingen välgörenhet tänkte han väl men sa inget.

Jag har haft det svårt. Jag har inte varit hemlös men jag känner empati för de som står och tigger och försöker vara hygglig mot dom och komma med pepp. Jag läste i "Sitution Stockholm" om en tjej som tigger och hur mycket föredrande kommentarer hon får höra varje dag. Typ "Här sitter du och tigger och vi andra som jobbar och sliter ska försörja dig tycker du?" Eller när hon satt och rökte en cigg. "Jamen, du har visst råd att röka." Osv. Osv. Jag tycker att folk i allmänhet inte har någon förståelse eller empati. Inte för att jag är någon Moder Theresa. Jag saknar ju empati och förståelse för vissa saker jag med.  Men jag tycker att man kan anstränga sig lite om man inte vill ge bort något kan man ju åtmintonde bemöda sig med en medlidsam blick.

torsdag 4 augusti 2011

Gud, lukt och henne

Boendestödjaren var här idag. Han såg på medan jag sortera papper. Vi slängde tre högar och jag fortsatte att sortera efter att han hade gått. Jag är inte klar med städningen på långa vägar men jag har i varje fall kommit en bit på väg.

Det var en kille hemma hos mig igår och han var väl schysst men jag kände att det vi höll på med var så onödigt och jag grät när jag berättade om detta för en vän. Jag är så himla oerfaren när det kommer till kärlek. Jag vill så gärna få uppleva hur äkta närhet känns men jag känner att min tid kanske är förbi. Det kanske är för sent. Ah vad less jag blir på mig själv. Vet ni hur man lär att älska sig själv förresten? Det är väl inte bara som att trycka på en knapp? Eller? Jag har skrivet jag älskar dig på badrumsspegeln med läppstift men budskapet går inte in ändå. Jag har gått till en massa medium och spåtanter som om dom skulle veta om jag skulle träffa någon. Det är väl bara jag som vet, eller ingen, eller Gud. Jag har helt enkelt inte haft någon tur. Så tror jag att det är. Men vinden kan vända även för mig. Nä jag har faktiskt ändå inte helt tappat hoppet.

Nu är jag ganska glad i hågen ändå. Jag känner mig ändå tacksam över det jag har. Jag har tak över huvudet och mat på bordet och jag har ändå vänner. Fyra som jag kan ringa närsomhelst. Jag tror faktiskt på Gud. Jag ber ibland. Jag är kristen protestant men det har väl egentligen ingen betydelse för alla religioner hänger ju samman.

Nästa vecka ska jag köra mina sista billektioner. Det känns som att bilskolan har som ambition att göra mig helt perfekt som bilist. Men ingen kör ju perfekt inte ens yrkesförare. Jag ska försöka köra upp i oktober. Det kommer nog att gå bra men jag kommer vara jävligt nervös.

onsdag 3 augusti 2011

kommer ni ihåg det här bandet?

jag hittade massa cdskivor i röran och blandannat  salad med sångerskan

Marijne van der Vlugt

Tycker att hon är så jävla ball.

men texterna är väl lite eh...


Motorbike To Heaven lyrics
I'm gonna drive my motorbike to heaven
I'm gonna slice a lemon in two
And when the charcoal's burning bright
We'll be there, in heaven
I'm gonna fly my motorbike to you
I don't know why
But I've got a good idea that we'll meet again some day
It makes me cry
There's a memory of you standing in the woods
And then they sigh
Cos they've got a good idea that my hair is full of ferns
I'm gonna shine my hair in blooms
Because my mind is full of you
I think I'm gonna dust my room
Cos there's a notice in my head
I'm gonna shine my bike instead
[ From : http://www.elyrics.net/read/s/salad-lyrics/motorbike-to-heaven-lyrics.html ]
Cos that's what the notice said
Repeat 1st verse
I don't know why
But I've got a good idea that we'll meet again some day
It makes me cry
You're standing on a yacht and I don't know what to say
I dreamt last night
We were playing kiss and tell then I watched you fly away
Well there's a diamond in my car
And it's shining like a star
I feel I'm coming home to you
Cos there's a message in my soup
And it could be like yesterday
I wish you'd never gone away
Repeat 2nd and 3rd verses